15 עובדות פחות ידועות על שירי הביטלס

הביטלס הם עד היום, עשרות שנים לאחר שהתפרקו, אחת הלהקות המוכרות והמצליחות בעולם. בני 40 פלוס ואף צעירים יותר גדלו על ג’ון, פול, רינגו וג’ורג’, והרביעיה המופלאה השפיעה על עיצוב תפישת העולם והחלומות שלהם.

הלהקה הצעידה 27 שירים למקום הראשון במכירות הסינגלים בבריטניה, ו-22 אלבומים ברחבי העולם – הישג שאף יוצר לא חזר עליו בינתיים. הם מכרו יותר אלבומים בארה”ב מכל אמן אחר, זכו בשבעה פרסי גראמי, והם משפיעים משמעותית על התרבות הפופולרית גם בימינו. הרשימה הבאה מתייחסת לכמה מהאמיתות הפחות ידועות מאחורי השירים המפורסמים של הלהקה. כמו תמיד, נשמח אם תשתפו עובדות נוספות בתגובות.

הזמינו עכשיו: 20 אחוז הנחה לקוראי “חורים ברשת” לביטלס מיוזיקל המעולה “All you need is love” בהצגת קוד ההנחה 5555 בקופות ובאתר האינטרנט הזה. תוכלו להזמין כרטיסים גם בטלפון: 03-6927777. תאריכי המופע: 6-7.12 המשכן לאמנויות הבמה תל-אביב, 9.12 המשכן לאמנויות הבמה באר שבע, 10.12 יגור, יד למגינים, 11.12 תיאטרון ירושלים.

1. “Penny Lane”

“פני ליין” קרוי על שם רחוב בליברפול, שקרוי על שם ג’יימס פני, סוחר עבדים עשיר מהמאה ה-18 ומתנגד חריף לתנועה לסיום העבדות. עובדה זו לא הייתה ידועה בזמן כתיבת השיר, כך שהביטלס לא ידעו על כך.

דרך en.wikipedia.org

2. “Get Back”

הטיוטה הראשונה של Get Back כללה את השורה Don’t dig no Pakistani taking all the people’s jobs (אל תתמכו בפקיסטני שלוקח מאנשים את העבודות שלהם), אך השורה הזו הוסרה כאשר הלהקה הבינה כי השורה, שהייתה אמורה להיות הערה אירונית על קבוצות ימין קיצוני שמתקיפות מהגרים פקיסטנים, עלולה להתפרש כגזענית. הם צדקו כמובן. שנים מאוחר יותר, נפל לידיו של עיתון “הסאן” עותק של הטיוטה הראשונה והאשים בכותרת את הלהקה בשנאת זרים.

 

3. “Can’t Buy Me Love”

טכנאי הקול של הלהקה, נורמן סמית, ניגן בעצמו את כל קטעי ההיי הט ב“Can’t Buy Me Love” לאחר שגילה כי סליל ההקלטה עם הקטעים הרלוונטיים שהקליט רינגו סטאר בפריז הסתבך. סמית הקליט את הקטעים החדשים בעצמו, אך הביטלס מעולם לא ידעו על כך.

4. “Martha My Dear”

פול מקרטני כתב את “מרתה יקירתי” על כלבת הצאן האנגליה שלו כאשר הייתה בת 3, על אף שסביר להניח שהמילים הרומנטיות התייחסו לאשתו העתידית, לינדה איסטמן, אותה פגש קצת לפני כתיבת השיר.

 

5. “I Am the Walrus”

ה-egg man בשיר “I am the Walrus” התייחס לחברו של ג’ון לנון, אריק בורדון מלהקת האנימלס. הוא קיבל את השם הזה לאחר שבורדון סיפר לו על מפגש מיני שהיה לו עם אשה ג’מייקנית ששברה ביצה על בטנו החשופה וליקקה את החלמון מגופו.

6. “Twist and Shout”

כמעט כל הקטעים ב-Please Please Me הוקלטו ביום אחד – ה-11 בפברואר, 1963, ו-“Twist and Shout” היה אמור להיות השיר האחרון באלבום. השיר נשמר לסוף משום שג’ון לנון חלה מאוד בזמנו, וג’ורג מרטין רצה לשמור על קולו. בזמן הקלטת השיר, לנון עדיין סבל מכאב גרון חריף אך נטל סירופ שיעול, גרגר חלב והסיר את חולצתו לפני שביצע את אחד הביצועים הטובים והחזיקם ביותר בקריירה שלו. “הקול שלי לא חזר לעצמו במשך זמן רב לאחר מכן”, הוא סיפר בראיון ב-1976, “בכל פעם שבלעתי ההרגשה הייתה כמו של נייר זכוכית”.

7. “When I’m Sixty-Four”

פול כתב את “When I’m Sixty-Four” על הפסנתר של אביו כאשר היה בן 16, לפני שייסד את הביטלס יחד עם חבריו. השיר נוגן לעתים קרובות במועדון הבית של הלהקה בקברן קלאב, לרוב כאשר פול יושב מאחורי הפסנתר כדי להעביר את הזמן כאשר אחד מהאמפליפיירים התקלקל.

 

8. “Day Tripper”

טכנאים ברדיו הגרמני סרבו לנגן את השיר Day Tripper בשידור משום שהמילה tripper בגרמנית היא סלנג למחלת מין.

9. “Come Together”

Come Together נכתב במקור על ידי לנון כשיר תמיכה בגורו האל אס די טימותי לירי במירוץ למשרת מושל קליפורניה נגד הרפובליקני הצעיר רונלד רייגן ב-1969. הסלוגן של הקמפיין של לירי היה come together, join the party, כאשר המילה party רימזה על תרבות הסמים. אך הקמפיין של לירי הגיע לסוף דרכו כאשר נעצר בגין החזקת סמים, ושיחרר את לנון לפתח את Come Together כשיר של הביטלס. לירי תקף מאוחר יותר את לנון על “גניבת” הרעיון, אך לנון חזר ואמר שהוא לא חייב לו דבר.

10. “With a Little Help from My Friends”

השורה המקורית ב-“With a Little Help from My Friends” הייתה What would you do if I sang out of tune / Would you stand up and throw tomatoes at me? אך רינגו שינה אותה, ככל הנראה כי לא רצה שאנשים יזרקו עליו עגבניות בהופעה.

 

11. She’s Leaving Home

נערה בת 17 נטשה את רכבה ונעלמה. כותרת זו הופיעה בדיילי מייל הלונדוני ב-27 בפברואר, 1967. פול מקרטני קרא את הידיעה וכתב על פיה שיר נוגע ללב על נערה שבורחת מביתה המחניק בחיפוש אחר אהבה ותשומת לב. פול לא ידע בזמנו כי פגש בנערה, מלאני קו, שלוש שנים מוקדם יותר, כאשר זכתה בתחרות בתוכנית טלוויזיה כאשר מקרטני בכבודו ובעצמו העניק לה את הפרס. מלאני סבלה מבעיות בקשר עם הוריה ובחודש פברואר החליטה שנמאס לה. קו סיפרה מאוחר יותר כי השורה something was denied (משהו נשלל) בשיר התייחסה אליה בדיוק. “אמי לא גילתה כלפי חום ואהבה”, היא אמרה, “היא מעולם לא נישקה אותי”. מלאני ברחה מבית ההורים ושכרה דירה עם בן זוג. הם מצאו אותה לאחר 10 ימים, לקחו אותה בכח לרכב והסיעו אותה לביתם. היא נישאה בגיל 18 כדי להימלט מהוריה ועברה לגור באשראם בארה”ב. ככל הידוע היום היא מתגוררת בספרד עם בן זוג ושני ילדים.

 

12. A Day in the Life

השיר הכי עשיר של הביטלס, שבוצע על ידי תזמורת, נכתב בהשראת טרה בראון, היורש של שושלת גינס שנהרגה בתאונת דרכים. בראון היה חברם של כוכבי רוק רבים בתקופה, כולל הרולינג סטונס, ונטען כי מת על הכביש כשהיה נתון להשפעת LSD. לנון קרא דיווח על התאונה ב”דיילי מייל” וכתב: He blew his mind out in a car, he didn’t notice that the lights had changed. על אף שהשיר כולל מילים מטלטלות, מעניין לגלות כי שורה נוספת מתוכו, 4,000 holes in Blackburn, Lancashire, אף היא לקוחה מעיתון דיילי מיילס, שדיווח על מצב הכביש המהיר באיזור.

 

13. Dear Prudence

פרודנס הייתה אחותה של השחקנית מיה פארו, שבזמן שהותה בהודו סרבה לצאת מחדרה בגלל ביישנות.

 

14. Lucy in the Sky with Diamonds

על אף שמעריצים רבים מאמינים ש-Lucy in the Sky with Diamonds נכתב על הסם אל אס די (LSD) משום שראשי התיבות של השיר יוצרים את הקיצור הזה, לנון התעקש על כך שנטל את השם מכותרת ציור שהכין בנו ג’וליאן ובו צייר את חברתו לוסי.

15. “The End”

נדרשו שכנועים רבים כדי לגרום לרינגו להקליט את סולו התופים שלו ב-The End, משום שהוא שנא סולואים של תופים. פול מקרטני אמר בראיון ב-1988 כי כאשר רינגו הצטרף ללהקה, “שאלנו אותו מה אתה חושב על סולו תופים, והוא ענה: ‘אני שונא אותם’. צעקנו לו: ‘נהדר, אנחנו אוהבים אותך'”.

מתוך All the Songs: The Story Behind Every Beatles Release

הזמינו עכשיו: 20 אחוז הנחה לקוראי “חורים ברשת” לביטלס מיוזיקל המעולה “All you need is love” בהצגת קוד ההנחה 5555 בקופות ובאתר האינטרנט הזה. תוכלו להזמין כרטיסים גם בטלפון: 036927777. תאריכי המופע: 6-7.12 המשכן לאמנויות הבמה תל-אביב, 9.12 המשכן לאמנויות הבמה באר שבע, 10.12 יגור, יד למגינים, 11.12 תיאטרון ירושלים.

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן