איך עובד באמת תהליך הדיווח בפייסבוק בתרשים אחד ברור

לא רק שפייסבוק פועלת בדרכים מסתוריות, לפעמים נדמה שהרשת החברתית הזו עושה הכל הפוך כאילו כדי להכעיס. המקרה האחרון הוא של נתנאל אזולאי, שקרא לאהבת חינם ולסובלנות ובעקבות זאת חשבונו נחסם לשלושה ימים בעקבות תלונות של גולשים. 

פרסמו דרך “חורים ברשת” ותגיעו למאות אלפי ישראלים עם תוכן שעושה באזז. לפרטים>>

במקרה אחר, משתמשת פייסבוק בשם ליאת אלון גילתה כי חשבונה נחסם ליממה לאחר שהתייחסה בפוסט הומוריסטי להודעת איום שקיבלה.

 

אז איך עובד מנגנון הדיווח האוטומטי של פייסבוק? 

ראשית, כדאי לדעת שפעילות הניטור והדיווח של פייסבוק לא מתבצעת מישראל. זה לא שיש קבוצה של עובדי פייסבוק שיושבים וקוראים את הניוזפיד במעקב אחר תכנים לא ראויים. שנית, הבקרה של פייסבוק נחלקת לעבודה של אלגוריתמים ממוחשבים וצוותים אנושיים.

פייסבוק נעזרת באלגוריתמים כדי לזהות “תהליכים לא רצויים” ולנטרל את הפרופילים שגורמים להם, כאשר הפעלתם מחדש מתבצעת באופן ידני. הנה המשתנים אותם בודקת פייסבוק כדי לקבוע מתי מתבצעת פעילות לא ראויה ברשת שלה:

מספר חברים – כמות החברים שלכם ברשת החברתית קובעת את רמת הפעילות הסבירה שלכם, כך שאם יש לכם 20 חברים בלבד אבל אתם “מפציצים” 300 אנשים מדי יום בהודעות צפו חסימה.

שכפול תכנים – אתם כותבים אותה הודעה על הוול של עשרות חברים – ברור למה פייסבוק סבורה שאתם ספאמרים. אתם מדביקים אותה הודעה שמפיצים ספאמרים – ברור למה פייסבוק תחשוב שגם אתם ספאמרים.

פעילות ממוצעת – אם אתם מקבלים 40 הודעות ליום סביר להניח שפייסבוק לא תפריע לכם. לעומת זאת, אם ביום אחד תקבלו 4,000 הודעות רוב הסיכויים שפייסבוק לא תאפשר לכם לענות לכולן, לפחות לא ביום אחד, כי היא תזהה זאת כפעילות חריגה.

טווח זמן – אם לא שלחתם הודעה במשך ימים שלמים אך לפתע אתם שולחים 50 הודעות בחמש דקות, פייסבוק תתייחס אליכם כספאמרים ותחסום אתכם אם לא תחזרו לקצב סביר בטווח הזמן המיידי. 

בעוד אפשר להבין את ההגיון הטכנולוגי של מערכת כזו ולהניח שהיא מסייעת להרחיק ספאמרים לא מעטים, היא רחוקה מלהיות מושלמת וסובלת מהרבה false-positives – דיווחים שגויים.

אז איך עובד מנגנון הדיווח הידני של פייסבוק? 

כל הדיווחים על תכנים בעייתיים הכוללים שנאה, גזענות, אלימות, גופות, מקרי אונס, רצח, איומי התאבדות ועוד זוועות מתנקזים למחלקות מאוישות בפייסבוק שמטפלות בדיווחים האלה. להגנתם של המודרטורים של פייסבוק ייאמר שהם רק בני אדם. כ-1.2 מיליארד משתמשים פעילים מתחברים לפייסבוק מדי יום המנפקים קצב תלונות שעומד על כ-250,000 תלונות בשעה. פייסבוק מעסיקה צוותים של מאות עובדים בבקרה אחר התלונות האלה ביותר מ-24 שפות, 24 שעות ביממה. יש ארבעה צוותים שמטפלים בתלונות השונות – צוות הביטחון, צוות השנאה וההטרדה, צוות הגישה וצוות הספאם. כל תלונה שאתם מגישים תתקבל לטיפול של אחד הצוותים האלה. למשל, כאשר אתם מדווחים על תמונה שכוללת אלימות או פורנו, היא תועבר לטיפול צוות הביטחון. 

אם אחד הצוותים יקבע שפריט תוכן מסוים מפר את המדיניות או תנאי השימוש באתר, הוא יוסר והמשתמש המפרסם יוזהר. כמו כן, פייסבוק עשויה לשלול מאותו משתמש את היכולת לשתף תכנים דומים או להשתמש בתכונה זו לפרק זמן. אם לא מדובר ב”עבירה” הראשונה, ייתכן גם שחשבונו של המשתמש יושעה או שהמידע יועבר לידיעת המשטרה. יש גם צוות מיוחד שעוסק בערעורים של משתמשים במקרים בהם ייתכן שפייסבוק טעתה.

מטבע הדברים, עובדים שנחשפים לכל כך הרבה תכנים שליליים גם יפספסו לא מעט בטיפול בהם. איך יכול להיות שכל כך הרבה אנשים מפרסמים תכנים גזעניים ופייסבוק לא מונעת מהם להמשיך ומנגד תכנים שלא מזיקים לאיש לעתים נמחקים והמפרסמים שלהם מושעים? 

צריך להבין כי לפייסבוק אין באמת דרך לעקוב אחר כל התכנים שמתפרסמים ברשת בזמן אמת והיא מסתמכת על דיווחים של משתמשים. מאחר ומדובר בבני אדם, הם עשויים להיות מושפעים בקלות. למשל, אם עשרות או מאות משתמשים מתאמים ביניהם להתלונן על תוכן מסוים, שטף הדיווחים שלהם בהחלט עלול להטות את הצוות המטפל להאמין כי מדובר בתוכן פוגעני ולהסירו. מנגד, תלונות דומות בזמן אחר עשויות להתקבל מבלי שפייסבוק תסיר את התכנים המדווחים.  

אנא שתפו.בשעות אלה העמוד שלי מותקף במאות “תלונות” שיקריות לפייסבוק על ידי “הצל” וחייליו.בהחלט ייתכן שהעמוד שלי יוסר …

Posted by Eldad Yaniv on Sunday, October 11, 2015

 

מה אפשר לעשות נגד מתקפת תלונות שקריות? לא הרבה מאחר וזה לא בידיים שלכם. אפשר לערער בפני פייסבוק על ההחלטה, לעורר באזז נגדי ולקוות שמישהו ברשת החברתית לא יסיר תכנים לגיטימיים ומנגד, יטפל בתכנים שבאמת פוגעים ומסיתים. למה פייסבוק פשוט לא מוחקת אוטומטית תכנים גזעניים כמו “מוות לערבים?”. משום שמחיקה כזו תכלול גם פוסטים בנוסח “די לפרסם ‘מוות לערבים'” והיא מורכבת ליישום. 

פייסבוק היא מרחב דמוקרטי חשוב אבל חופש הביטוי בו רחוק מלהיות מושלם. אפשר רק לקוות שבתקופות רגישות כמו זו ידעו בפייסבוק להפעיל שיקול דעת.

לצפייה באינפוגרפיקה בתצוגה גדולה יותר

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן