הקרב האולטימטיבי: רני רהב נגד רובוט איום ונורא בשם רני רהב

לרני רהב חמישה מסכי מחשב. רני רהב כוכב טלוויזיה. רני רהב יחצ”ן מצליח שיודע שהעולם השתנה ומקבל יותר לייקים מכם. רני רהב לא מאבד שליטה. אולי רק בטוויטר, ובסך הכל מותר לו כי גם רני רהב הוא בן אדם וכפי שכתב כאן בתגובה לפוסט הקודם, “עין תחת עין ושן תחת שן” ואנשים צריכים להבין שמדיה חברתית אינה הפקרות.

 

רני רהב מעניק יחס אישי למגיבים נגדו במדיה חברתית, בין אם ראוי או לא ראוי. תזכורת:

נראה כי רהב לא מבין או חושב כי מטח קללות בתגובה לעלבונות וביקורת מזמין עוד תגובות מהסוג הזה. האש בדיונים רק התפשטה בעקבות פרשת אייל גולן שרהב הוא איש יחסי הציבור שלו (אך לא זה שנעצר בפרשה). רהב גם הצהיר שהוא יענה לכל התוקפים אותו כי “אין מצב שמישהו יקלל ולא יקבל כפול”. העובדה כי אישיות מפורסמת טורחת להגיב כמעט לכל גולש שמתייחס אליה לא נעלמה מעיניהם של טרולים מקצועיים. בעל הבלוג “נביא שקר“, שמחבב לולאות התייחסות עצמית, יצר טוויטר-בוט בן דמותו של רני רהב בשם “טובי בר-הרן” (שיכול אותיות פשוט) שבוחר את דבריו באופן אקראי מתוך הציוצים של רהב עצמו. בכל כמה שעות טובי מצייץ באופן עצמאי, או מגיב לדברים של רהב. לציוצים העצמאיים הוא רק מוסיף את המילים “רני רהב”.

במילים שלו:

“התגובות של טובי לדברים של רהב נראות לעיתים כהדחפות לשיחה לצורך הגנה על רהב באופן מרושל ועילג, כמו סייד-קיק גרוע. רהב עצמו הוא שילוב של שמן וחומצה – חלקלק בהודעות מסויימות, ארסי ומאכל בהודעות אחרות. התגובות של טובי מערבבות לרוב בין השמן והחומצה”.

גולת הכותרת של הניסוי הגיעה כאשר רהב עצמו ענה לבוט:

טובי לא נשאר חייב וענה: “אתה סוג של זבל ירחם השם עליך”.

“הדבר מזכיר קצת ניסויים בפסיכולוגיה בהם שמים שני נבדקים זה מול זה ומבקשים מהם להפעיל כוח “שווה בעוצמתו” לכוח שהאדם השני מפעיל. באופן צפוי, הצדדים מתכנסים די מהר להפעלת כוח מקסימלי, כי כל צד בטוח שהשני דופק אותו. במחשבה שנייה, זה לא בדיוק אותו דבר כי רהב התחייב מראש שהוא יגיב פי 2 יותר חזק. זה יותר כמו “השמדה הדדית מובטחת“, רק שהבוט הופך את זה ל”השמדה עצמית מובטחת” (ראשי תיבות SAD)”.

מעבר לשיעור הישן והטוב שמצווה לא להאכיל את הטרולים, התרגיל הזה מזכיר כי לעתים קרובות, מענה לכל ביקורת במדיה חברתית משחקת לידיו של המתקיף. היא מושכת את המותקף למגרש של המבקר, מחלצת ממנו מילים וסגנון שהוכתב מראש על ידיו ולא רק שאין היא תגובה הולמת לתוקף, לעתים, כמו במקרה הזה, המבקר כלל אינו אנושי. בזכות תגובות אוטומטיות כאלה הדרך להפוך לקריקטורה של עצמך קצרה למדי. רני רהב הפך למחולל רני רהב.

תמונה: Shutterstock

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן