עבור רוב המשתמשים ראוטרים מסתכמים במילים העלומות “אורגן אורות” ומעבר להוציא ולהכניס מהחשמל בכל פעם שאין חיבור אינטרנט אין סיבה לדעת עליהם שום דבר עד שלא קורה משהו. האמת היא שהם צודקים. גם משתמשים מתקדמים יותר לכל היותר מחברים לקופסאות האלה כבל אתרנט ורואים איך הם מפיצים אבקת אינטרנט לכל הבית.
הנתבים הופכים לאתגר לא פשוט כאשר מתעוררת בעיה שלא נפתרת עם ניתוק וחיבור לחשמל. משתמשים מתקדמים יודעים להתחבר להגדרות של הנתב (לרוב עם שם וסיסמה בנוסח admin) ומנסים לפתור שם בעיות בסיוע תומך טכני או בלעדיו. אך בכל מה שקשור למשתמשים פשוטים יותר הם חסרי אונים במקרים כאלה.
לכן במוקדי התמיכה של ספקיות האינטרנט הוסיפו מנגנונים לחיבור מרחוק שמאפשרים להם להשתלט על המחשב של המשתמש ולפתור את הבעיה בעצמם אך ברור שזה לא פתרון מושלם.
גוגל הבינה שהנושא של ה-Wi-Fi מאוד לא ידידותי למשתמש ולכן החלה לבקר בבתים של משתמשים בשנה שעברה ולדבר איתם על הנושא המרתק הזה.
לאחר שיחות רבות הם הגיעו למסקנה המפתיעה ש-Wi-Fi זה דבר מאוד בעייתי ומזל שגוגל קיימת כדי להציל את המצב.
היא פיתחה מוצר חדש בשם OnHub בשיתוף עם יצרנית הנתבים TP-Link ומוצר נוסף מפותח עם Asus. המוצר, שעולה 199 דולר בלבד, מבטיח לכם חיבור Wi-Fi מהיר ואמין יותר, עם יכולות ידידותיות לעדכן ולתקן את החיבור שלכם במקרים בהם הוצאה והכנסה לחשמל לא עובדת. גוגל החלה השבוע במכירה מוקדמת של המוצר שיצא רשמית לשוק בעוד כמה שבועות.
OnHub לא נראה כמו ראוטר טיפוסי, עם חוטים שחורים, כבלי אתגרנט ואנטנות שמשווים לו צורה מאיימת למדי על אנשים שהם לא טכנופילים. זה מוצר מעוצב בצבעים שחור או כחול שמזכיר ספל עם אור מהבהב בראשו.
ברור שבגוגל השקיעו מחשבה בעניין. על פי בדיקה, התברר שבמקרים רבים אנשים נוטים להסתיר את הראוטר מאחורי דלתות או מתחת לטלוויזיה בגלל המראה הלא אסתטי שלו. גוגל רוצה שתשימו את הנתב שלה במרכז החדר, מה שצפוי לשפר את הביצועים שלו פי שניים. בגוגל גילו גם כי הצורה המעגלית הזו מפחיתה את הסיכוי שמשתמשים יניחו דברים מעל הנתב, מה שפוגע בסיגנל. למשל, הצבת הנתב מתחת למקלט הטלוויזיה זה מיקום מחורבן במיוחד עבורו. גם הצבת הנתב על הרצפה, לעומת על מדף גבוה, מדרדרת את איכות הסיגנל בחצי.
ההשראה הבולטת נובעת ממוצרים כמו התקן הקלט הקולי Amazon Echo או Airport Extreme של אפל. אך עיצוב נתב שאנשים ירצו להציבו על מדף בביתם הייתה רק חלק מהאתגר. חלק נוסף היה לגרום לו לעבוד ממש טוב. ב-OnHub יש 13 אנטנות, 12 עבור העברת סיגנל ואחת למדידת העומס ברשת. הנתב הזה סורק כל הזמן ערוצים ותדרים ברשת האלחוטית ומבטיח שאתם מחוברים בדרך היעילה ביותר. במילים אחרות, OnHub רוצה לאפשר לכם להשתמש ברשת האלחוטית ביותר בצורה המיטיבית על מנת שכל המחשבים המחוברים אליה יקבלו שירות טוב.
גוגל הותירה בכוונה אפשרות להמשיך להרחיב את היכולות של OnHub שמופעל באמצעות אפליקציה לאנדרואיד או לאפל בשם Google On. דרך האפליקציה אפשר להגדיר את הרשת הביתית ולתעדף שם מחשבים שאמורים לקבל יותר מיץ אינטרנט מאחרים, למשל, אם אחד מהם משמש לצפייה בסטרימינג וידאו. כל עוד האור בראש ההתקן הוא ירוק אין שום בעיה. אם הוא הופך לכתום תוכלו לפתוח את האפליקציה ולבדוק מה הבעיה.
גוגל מבטיחה שבעתיד Onhub יוכל להתחבר למכשירים חכמים בבית, למשל, מזגן, טלוויזיה ועוד, בכל תקן תקשורת ביתי, ולשמש כמרכז בקרה ביתי לכל המוצרים שלכם.