מטפלים סיעודיים נחוצים כאשר האדם מתבגר והוא מתקשה להתנהל בכוחות עצמו. כאשר אדם אינו יכול לתפקד בצורה עצמאית ולבצע פעולות פשוטות כמו: לקום, לשבת, לשכב, להתלבש, להתפשט, להתקלח, וגם לאכול או לשתות בכוחות עצמו.
במצבים כאלה שהקשיש נמצא במצב סיעודי, קיימת אפשרות שבני המשפחה יטפלו בו ויסעדו אותו, החלטה זו עשויה לשחוק אותם בשל הטיפול האינטנסיבי. ולכן מומלץ לפחות בחלק מהזמן (למשל בשעות הלילה שבני המשפחה כבר עייפים ומותשים) להיעזר בשירות של מטפל סיעודי פרטי.
אבל רגע לפני שאתם מתקשרים להזמין שירות של טיפול סיעודי פרטי, חשוב לבדוק כמה דברים.
1. האם יש זכאות למטפל סיעודי מהביטוח הלאומי?
אם יש זכאות לגמלת סיעוד חבל לשלם על מטפלת סיעודית באופן פרטי. לכן בדקו את זכאותכם לקבל שירותי סיעוד מהמוסד לביטוח לאומי. כדי להיות זכאים על פי החוק, יש לעמוד במספר קריטריונים. לדוגמה, יש להיות תושב ישראל, להגיע לגיל פרישה, לעמוד במבחן הכנסה ועוד.
כדאי לדעת שמספר השעות שהביטוח לאומי נותן קצוב ומוגבל, אבל יכול להיות שזה יספק. בכל מקרה אם תצטרכו יותר שעות, תמיד יש לכם אפשרות להיעזר בנוסף גם במטפלת סיעודית פרטית.
2. בחירת חברת סיעוד
החלטתם להיעזר לקחת מטפלת סיעודית פרטית, חשוב מאוד שתיקחו את השירות מחברת סיעוד מוכרת ומורשית. בחרו בחברת סיעוד שמחזיקה רישיון לסוג השירות שהיא נותנת.
וכמו בכל שירות שאתם צורכים, בקשו המלצות מאנשים שנזקקו בעבר לשירותי טיפול סיעודי ובקשו מהם מידע על השירות ואופן הטיפול. שימו דגש על האם היה התאמה מלאה למטופל. האם חברת הסיעוד מתאימה את המטפל למטופל או להיפך. לכן אם יש לכם דרישות מיוחדות מהמטפל הסיעודי ציינו זאת כבר במפגש הראשון עם חברת הסיעוד. למשל אם אתם צריכים מטפל סיעודי שידבר בשפה זרה, דאגו לעדכן את חברת הסיעוד מראש כדי לוודא שהם מסוגלים לספק לכם את המטפל הרלוונטי.
זכרו, הכי חשוב שהמטופל יקבל את הטיפול הטוב ביותר עבורו!
לכן בחרו בחברת סיעוד שדואגת לפיקוח ובקרה על עבודתם של המטפלים ושבוחנת את טיב השירות שמקבל המטופל ומוודא שהם נמצאים בידיים טובות.
העניקו לכם או ליקר לכם מכל את הטיפול הסיעודי הטוב ביותר!
הכתבה בשיתוף נטוורקינג – בניית אתרים וקידום אתרים ושיווק דיגיטלי
קרדיט תמונה FREEPIK