מתי צריך להתייעץ עם עורך דין פלילי?

המשפט הפלילי עוסק בדיני נפשות, ממש כך! התנהלות לא נכונה בזירה המשפטית, עלולה לפגוע לא רק בשמך הטוב אלא גם בחירות שלך, באפשרויות התעסוקה, הקריירה ועוד. לכן, כדאי להכיר היטב את “כללי האצבע” הבאים שייעודם להעניק לך “עזרה ראשונה” ומיידית, לסייע לך בזמן אמת ולעצור אותך מעשיית טעויות גורליות. אז באלו מקרים קריטי ממש לקבל ייעוץ משפטי מעורך דין פלילי?

יעוץ לפני חקירה במשטרה

בין אם עברת עבירה, או בין אם זומנת לחקירה במשטרה – חובה להיפגש עם עורך דין פלילי מעולה בהקדם האפשרי. כזה שמדבר את ה”שפה הפלילית” שידע להעריך את מצבך המשפטי, וייתן בידך כלים להתמודד עם החקירה הפלילית הצפויה לך, יכין אותך לכל התרחישים האפשריים ויסייע בידך לצלוח את החקירה במשטרה. הטיפ שלי– לא להודות, לא להפליל עצמך ובאופן כללי להימנע מ”שיחות מסדרון” עד לקבלת ייעוץ  מעורך דין פלילי מיומן ומנוסה שמכיר את כל התרגילים ושיטות החקירה.

ייעוץ לפני שימוע פלילי בפרקליטות

משהסתיימה החקירה הפלילית, מועבר התיק לעיון ובחינת הפרקליטות. רק אם קיימת תשתית ראייתית טובה להוכחת האשמה נגדך והפרקליט סבור כי בראיות שבתיק סיכוי סביר להרשעתך, רק אז יוגש נגדך כתב אישום לבית המשפט המתאים. לכן, ככל שמדובר בעבירות מסוג “פשע” ובתנאי שאינך במעצר, יתקיים שימוע פלילי לפני הגשת כתב האישום. הטיפ שלי – אין להקל ראש בהזדמנות הזו שנועדה לאפשר לך לשכנע את הפרקליטות לסגור את התיק שלך. הצלחה בהליך השימוע כמוה כזיכוי של ממש וזאת עוד לפני שהתחיל משפטך. לכן, כדאי מאד להתייעץ עם עורך דין פלילי כבר בשלב הזה, שיוכל למקסם עבורך את הסיכוי לזיכוי, או לחלופין יימנע מטעויות קריטיות בשימוע שעלולות לשפר דווקא את ראיות התביעה. וכדאי לדעת – לשימוע אין צורך בהתייצבותך אלא רק עורך הדין הפלילי שלך, הוא הפנים שלך, הוא זה שידאג לך, לכן כדאי לבחור את עורך הדין שניתן לסמוך על מקצועיותו, לאחר שווידאת כי הוא בעל ניסיון רב בהליך הפלילי ובהליך של שימוע פלילי בפרט.

ייצוג משפטי בהליך הפלילי

ההליך הפלילי בבית המשפט הוא ההליך העיקרי שבסופו הרשעה או זיכוי. בחירת עורך דין פלילי מעולה היא קריטית אפוא והיא כאילו בחרת עבורך רופא שתפקידו להציל את חייך. הטיפ שלי: לאסוף מלוא המידע אודות עורך הדין הפלילי שלך. כך למשל כדאי לבדוק:  האם יש לעורך הדין הפלילי ניסיון בתחום? האם הוא זמין וקשוב לך? האם הוא זה שייצג אותך באופן אישי או אחד מעורכי הדין הצעירים שבמשרדו? כדאי ומומלץ לערוך תאום ציפיות מדוייק ולהרגיש האם נוצרה ביניכם כימיה עמוקה וטובה והאם ניתן לסמוך כי הוא יעשה כל שצריך על מנת לחלץ אותך מן הצרה.

ליווי נפגעי עבירה

ליווי נפגעי עבירה היא התמחות ייחודית במשפט הפלילי, לכאורה, אין לנפגע העבירה מעמד בהליך הפלילי המתנהל בין התביעה הפלילית לנאשם. עם זאת, ישנם צמתים חשובים שבהם עמדת של נפגע העבירה חשובה ועל התביעה החובה לשמוע אותה ולהתחשב גם בה. כך למשל, לפני חתימה על הסדר טיעון, לפני השמעת טיעון לעונש, לפני שחרור ממאסר ועוד. בכל אלה, מחוייבת התביעה בקבלת עמדת נפגעי העבירה. אולם, בנוסף לכל אלה ליווי של נפגע עבירה מראשית ההליך הפלילי לא רק שמקל ומרגיע אלא גם מסייע בידו לצלוח את ההליך הפלילי לכל אורכו כשהוא מלווה בידי גורם משפטי מקצועי המתווך בינו לבין מערכת המשפט המסורבלת והאיטית.

לסיכום: ההליך הפלילי הוא שפה, אם אינכם דוברים אותה על בוריה ואינכם מבינים אותה כדאי מאד שתתייעצו עם עורך דין פלילי.  מחיר הטעות שבדרך עלול להיות בלתי הפיך ויקר מאד.

כותבת המאמר:

עו”ד עידית רייכרט, עורכת דין פלילית מעל 23 שנים, פרקליטה בכירה בעברה, וכיום בעלת משרד בוטיק למשפט הפלילי בצפון הארץ ובמרכז. משרדה מתמחה בייעוץ משפטי, ליווי אישי, ניהול משברים וליטיגציה פלילית בבתי המשפט. בשנת 2021 דורג משרדה ונמנה עם משרדי עורכי הדין המובילים בישראל בתחום המשפט הפלילי על ידי חברת dun’s 100 .

הערה:

האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי ואינו מחליף ייעוץ פרטני המתאים באופן אישי לכל מקרה ומקרה.

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן