מקימים את המסעדהחשוב ליצור תשתית מוצלחת להקמת המסעדה. שלב זה יכלול פיתוח תכנית עסקית, השגת מימון והון עצמי, פגישות עם משקיעים, בחירה אסטרטגית במיקום הקמת המסעדה, רכישת ציוד, בחירה בספקים ובחירת אנשי הצוות. הבחירות הללו דורשות ידע מעמיק במגוון תחומים, החל מתחומי ניהול, תחומי כלכלה, שיווק והבנה ביחסי אנוש.
יש צורך בפיתוח עסקי ושיווקי ייחודי שיבדיל את העסק שלכם מאלפי העסקים השונים הקיימים בחוץ. עולם המסעדנות ובתי הקפה הוא עולם תחרותי במיוחד, ויש לנקוט בצעדים נבונים ונכונים כדי לגבור על העסקים האחרים. לשם כך, עליכם לפתח אווירה ייחודית בעסק הכוללת בין היתר פיתוח תפריט נכון העונה לדרישות והעדפות הטעם של קהל היעד.
מנהלים את המסעדהאחת הבחירות החשובות ביותר היא בחירת צוות העובדים. תחום המסעדנות סובל מתחלופה תכופה של עובדים אשר רואים בעבודתם עבודה זמנית ואינם מצליחים, מסוגלים או מעוניינים לעמוד במדדי איכות גבוהה של שירות. לכן, בחירה זו אינה פשוטה.
ניהול מסעדה מוצלח תלוי במנהל המסעדה ובבחירותיו. חשוב לבחור בעובדים מסורים, נאמנים, בעלי יחסי אנוש גבוהים ויכולת לקבל ביקורת ומרות. את העובדים יש להכשיר לפי ערכי המקום באווירה שיתופית, מגבשת ומכילה שתאפשר להם ליצור תחושת אחריות ומחויבות כלפי המקום. כדי לנהל את המסעדה כראוי, לעיתים קרובות נוצר הצורך להאציל סמכויות. במקרה כזה, יש צורך להכשיר מנהל משמרת, אחראי משמרת או סגן מנהל שיאפשר לכם להיעדר ממקום העבודה מבלי לחשוש לקריסת המקום, או להתמקד בהיבטים הניהוליים השונים בזמן שאחראי המשמרת מנהל את המקום ואת עובדיו.
מדריכים את העובדים סדנת מכירות מקצועיתסביב המילה "מכירות" נוצרו קונוטציות שליליות במיוחד הכוללות מכירה תקיפה ואגרסיבית, שכנוע מאסיבי ולוחץ. מכירות מקצועיות ואיכותיות כלל לא נראות כך, אלא יוצרות קשר אישי נינוח ונעים בין הלקוח לעובד, שכלל אינו מרגיש כמכירה. עובד מוצלח יסייע להתאים את בחירות התפריט המוצלחות והטעימות ביותר ללקוח כדי שייהנה מחוויית אכילה ושירות גבוהה במיוחד. לעיתים קרובות, עובדים אינם מרגישים בנוח למכור, או אינם יודעים כיצד עליהם לעשות זאת נכון. במקרה כזה,
הדרכת מכירות תלמד את העובדים על ערכי שירות גבוהים, תאפשר להם ללמוד באופן מקצועי ומדוקדק את תפריט האוכל והמשקאות כדי שישלטו בו על כל בוריו ותלמד אותם כיצד עליהם להוביל את חווית האורחים והסועדים תוך המלצה על בחירות נכונות ומוצלחות.
סדנת אלכוהול תוססתמשקאות אלכוהול מהווים חלק בלתי נפרד מחוויית ההימצאות במסעדה. למשל, קוקטייל אפרטיף קליל לפני הארוחה, משקה בירה לצד האוכל או כוס יין עם הקינוח. עובדים רבים לוקים בידע נרחב ומעמיק על אלכוהול, ולכן נמנעים מלהציע אלכוהול לסועדים.
סדנת אלכוהול תפתח להם צוהר לעולם האלכוהול המרתק בו הם ילמדו על טקס פתיחת ומזיגת יין, על תורת ערבוב הקוקטיילים, על משקאות אלכוהול שונים וכיצד נכון להתאימם לאוכל ועל הדרך הנכונה להציע אלכוהול.
פורטי ומרקין – מלווים אתכם בתהליך עד להצלחהחברת פורטי ומרקין נולדה מתוך תשוקה עזה לעולם הקולינריה של אלכס מרקין ותמר פורטי, מייסדי המסעדה המגיעים מעולם תוכן שונה ומשלימים אחד את השני. כך הם יוצרים שותפות מוצלחת המתבססת על שיווק ופיתוח עסקי ואימון אישי-ארגוני. מטרתם לתת שירות
ייעוץ למסעדות ייחודי העונה על כל הצרכים, הקשיים והדילמות המלוות את עסקי ענף המסעדנות. תכנית העבודה שלהם מתבססת על למידת העסק והתאמת ייעוץ באופן אישי ומדויק כדי להוביל לתוצאות מוצלחות וארוכות טווח.
כתבה זאת נערכה ופרסמה בשיתוף פעולה עם study4u -
הבית ללימודים בישראל