זה הצד הנסתר והמרושע של הפוקימונים ב-Pokemon GO

על אף ש-Pokémon Go עדיין לא הושק רשמית בישראל, גם ארץ התארגנו מפגשים ספונטנים של שחקנים באפליקציית המציאות המעושרת שהפכה לתופעה תרבותית וכלכלית.

אפילו נרשמה יוזמה שיווקית זריזה של קניוני עופר שהציעו תווי קנייה ללקוחות שילכדו פוקימונים בקניונים שלהם.

וגם בפיקוד העורף מנסים:

Pokemon GO טיפס כבר למקום הראשון הגלובלי בטבלת ההורדות החינמיות של iTunes ובזכות מיליוני ההורדות גדל ערך של נינטנדו בתשעה מיליארד דולרים עד כה. ההצלחה העצומה מציבה לראשונה את טכנולוגיית המציאות המעושרת במיינסטרים כפורמט משחקים חדשני מוביל.

ראו גם: זו אולי התופעה הכי מפתיעה שקרתה בזכות הטירוף של Pokemon Go

גם בשעה זו מיליוני משתמשים סמרטפון ברחבי העולם משוטטים ברחובות בחיפוש אחר פוקימונים שמתרוצצים חופשים בסביבה הפיזית. זה נראה כיף וחדשני אבל להצלחה של Pokemon GO יש גם צד אפל שמתבטא באיסוף מידע על ידי מפתחת המשחק, חברת Niantic.

כמו רוב האפליקציות שמתבססות על GPS, לאפליקציה הזו יש יכולת לאסוף עליכם לא מעט מידע על פי התנועות שלכם: היכן אתם נמצאים, מתי שאתם נמצאים, איך הגעתם לשם, כמה זמן נשארתם ומי עוד היה שם יחד אתכם. כמו מפתחות אחרות, Niantic שומרת את המידע הזה.

על פי מדיניות הפרטיות של Pokemon GO, חברת Niantic רשאית לאסוף – בין השאר – את כתובת האימייל שלכם, כתובת IP, דף הווב בו ביקרתם לפני שהתחברתם ל-Pokemon GO, שם המשתמש שלכם והמיקום שלכם.

אם אתם משתמשים בחשבון גוגל כדי להתחבר ומשתמשים במכשיר של אפל, אם לא תציינו אחרת ל-Niantic תינתן גישה לכל חשבון הגוג שלכם. זאת אומרת גישה לג’ימייל, למסמכים Drive ועוד. המשמעות היא כי אם מישהו יפרוץ לשרתי Niantic, סביר להניח כי הפורץ ייהנה מגישה גם לחשבון הגוגל שלכם. אפשר לבדוק כאן אם ל-Niantic יש גישה לחשבון הגוגל שלכם. 

Niantic רשאית גם לשתף את המידע שהיא אוספת עם גורמים נוספים, בהם חברת פוקימון שפיתחה את המשחק יחד איתה ו’ספקים צד שלישי’ עבור “מחקר ואנליזה, פרופילים דמוגרפים ועוד”. היא גם רשאית לשתף את המידע עם רשויות אכיפת החוק על פי צו משפטי, כדי להגן על האינטרסים שלה או כדי למנוע “פעילות לא חוקית, לא אתית או מוטל בספק”. 

אף אחת מההרשאות האלה אינן ייחודית בפני עצמה והן קיימות גם באפליקציות אחרות כמו טינדר, אלא שהמהות של  Pokemon Go שמפעילה את המשתמשים בחיפוש פוקימונים על גבי מפה, יחד עם הפופולריות הגואה שלה עשויה לספק למפעילות שלה את הגרף החברתי המפורט ביותר אי פעם ומתחרה במידע שאוספות חברות כמו גוגל ופייסבוק על המשתמשים שלהן בדרכים.

כל הכח הזה טמון בידיים של חברה קטנה ולא מוכרת מספיק, שבין משקיעותיה נמנות אלפבית, חברת האם של גוגל ונינטנדו.  Niantic מסרבת לגלות אם היא משתפת את מידע המיקום שברשותה עם אלפבית או עם ניננדו. 

Niantic מסרה בהצהרה ל- Gizmodo כי הגישה המקיפה שניתנה לגוגל עבור פרטי השחקנים היא טעות וכי החברה פועלת יחד עם גוגל לתקן את הבעיה. היא הוסיפה כי גוגל לא קיבלה גישה בפועל מעבר למידע בסיסי על פרופיל המשתמשים.

בהתחשב בכך שהמשחק כבר עורר את תשומת הלב של רשויות אכיפת החוק במקרים בהם משתמשים הסיגו גבול ובפופולריות העצומה של המשחק, נראה כי לא מן הנמנע כי משטרות בכל העולם יגלו עניין במידע שנצבר אודות המשתמשים. דוח שפורסם בשנה שעברה גילה כי גוגל נענתה בחיוב ל-78% מדרישות רשויות החוק – כך שלא מן הנמנע שגם החברה שמקושרת אליה לא תהיה סרבנית במיוחד. 

תודה לאסף מגידש על הטיפ

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן