ב-WeFood, סופרמרקט חדש שנפתח בקופנהגן, אפשר למצוא מוצרים במחירים נמוכים עד 50% ביחס לכל חנות אחרת בעיר. הקאץ’? כל המזון עבר את תאריך התפוגה שלו או שמדובר במוצרים שאריזתם ניזוקה והיו מוצאים את דרכם לפח בחנות רגילה.
החנות, שנפתחה ב-22 בפברואר, היא סופרמרקט העודפים הראשון בדנמרק, במטרה לצמצם את הכמות העצומה של מזון שמתבזבז מדי יום – 700 מיליון ק”ג בדנמרק ו-1.3 טריליון ק”ג ברחבי העולם.
הסופרמרקט, שמופעל על ידי עמותה ללא כוונת רחב, מקווה שיבקרו בו קונים עם מודעות סביבתית וכן אנשים בעלי משכורת נמוכה ותקציב מוגבל.
שרת המזון הדנית, אווה קייר האנסר, שיבחה את המהלך והתייחסה לכמות המזון המושלכת מדי שנה כתופעה טרגית.
דנמרק כבר פועלת זה זמן מה לצמצם את כמות המזון המתבזבז בתחומה. המדינה זורקת 25% מזון פחות היום מכפי שעשתה לפני חמש שנים ורבות מחנויות המזון במדינה מוכרות מזון שמתקרב לתאריך התפוגה שלו במחירים מופחתים.
צרפת אסרה על סופרמרקטים להשליך מזון שלא נמכר וביקשה ממסעדות לדאוג לחלוקת מזון במקום להשליך אותו.
זה לא אומר שכמות המזון שמתבזבזת נמצאת בירידה. בארה”ב, למשל, אנשים משליכים מזון היום בכמות הגדולה ב-50% ביחס לשנות ה-90′, אך מיזמים מעוררי השראה כמו של WeFood מסמנים את הכיוון הרצוי.