פטרישיה נסקימנטו היא אישה צרפתיה המתגוררת בדרום פורטוגל. היא אוהבת להכין קינוחים, בייחוד מעדנים מהמטבח הצרפתי.
היא נושאת באחריות לחלה המנומרת הזו, שנראית טעימה מאוד (תרגום לאנגלית) והיא ממש ממתק עיניים כובש.
כדי לא להיות סתם טיזרית רעה היא שיתפה את המתכון לחלה, אותה מכינים כאשר מערבבים בזהירות שתי עיסות – וניל ושוקולד.
בתחילה היא הכינה את עיסת השוקולד והכניסה אותה במקרר. היא הכינה את העיסה בגלילים ארוכים, ולאחר מכן שילבה את הגלילים האלה בתוך עיסת הווניל. כאשר פורסים את החלה האפויה, התוצאה היא התבנית המנומרת הנראית בתמונה.
וזה המתכון לתבנית של 22×11 (התרגום הוא מצרפתית וייתכן שנפלו במתכון טעויות למרות שהשתדלנו להימנע מכך – נשמח לתיקונים):
חומרים
25 גרם עמילן תירס
250 מ”ל חלב
50 גרם חמאה מלוחה
70 גרם סוכר
כפית תמצית וניל
חצי כפית מלח
חצי כפית שמרי אפיה
375 גרם קמח
לעיסה חומה כהה:
15 גרם קקאו + 1 כף חלב
לעיסה בהירה:
5 גרם קקאו + כפית חלב
ערבבו במחבת את החלב, הווניל, המלח ועמילן תירס עם מצקת. חממו על חום בינוני עד שהעיסה תתחיל להתעבות. הסירו מיד, הוסיפו חמאה וערבבו עד לקבלת עיסה חלקה. העבירו לקערה ותנו לה להתקרר 30 דקות. בזמן זה הוסיפו את הקמח והשמרים. ערבבו היטב בידיים עד לקבלת עיסה רכה וגמישה. תוכלו גם להכניס את העיסה למעבד מזון עד לקבלת עיסה שניתן ליצור ממנה כדור.
חלקו את העיסה לשני חלקים:
חלק אחד כסו בבד (עבור העיסה הלבנה).
חלקו את החלק השני לשני חלקים.
בחלק אחד הוסיפו 15 גרם קקאו מעורבב עם כף חלב, וערבבו כדי לקבל צבע אחיד.
בחלק השני הוסיפו 5 גרם קקאו עם כפית חלב, וערבבו כדי לקבל צבע אחיד.
תקבלו עיסה שצבעה חום כהה, עיסה שצבעה חום בהיר ועיסה לבנה.
צרו כדור מכל אחת מהעיסות. השאירו את העיסות לתפוח בטמפרטורת החדר, מכוסות בבד או בקופסאות אחסון למשך שעה וחצי.
לאחר מכן העבירו לאחסון במקרר במשך 12 שעות.
צרו שישה כדורים מכל אחד מהבצקים
שטחו כל אחד מהבצקים באמצעות מערוך
עטפו את הבצק החום בהיר עם הבצק החום כהה
לפפו את בצק הווניל סביב הבצקים החום בהיר והחום כהה
הנה התוצאה!
נסקימנטו ממליצה לאכול את החלה עם נוטלה. אנחנו בהחלט בעד ואם יש מתנדב בקהל שיכול להכין, לצלם ולשלוח לנו את התוצאה (המצולמת או את החלה עצמה – בהחלט לא נתנגד) שיגיב.