יש אנשים שפשוט לא מפסיקים לשתות מים ויש כאלה שבקושי מצליחים להביא את עצמם לשתות. הם ישתו משקאות מוגזים וממותקים, ארבעה ספלי קפה אך מים יישארו מחוץ לתחום עבורם.
ה-Right Cup היא כוס עם ציפוי פנימי ריחני המשכנע את השותה כי הוא בעצם לוגם מיץ ממותג במקום H2O ישן וטוב.
הטכנולוגיה בעצם מתבססת על חוש הריח והתשוקה שלנו למשקאות בטעמים כדי לעזור למי שמתקשה בכך לשתות שמונה כוסות של מים ביום.
איך זה עובד. כל מי שסבל מאף סתום בזמן צינון יודע שפתאום מאכלים מרגישים חסרי טעם. זה קורה משום ש-80% מחוויית האוכל נובעת בכלל מהריח. הטכנולוגיה של The Right Cup, שפותחה במשך שלוש שנים, כוללת ארומה שמשתחררת כאשר אדם מתחיל ללגום את המים. הריח מתעתע בו להאמין שהוא שותה בעצם משקה בטעם מסוים.
על פי החברה, ככל שתשתו יותר, כך הטעם יהיה מורגש יותר. זאת משום שהמוח מתבסס על ניסיון ובסופו של דבר “משתכנע” יותר.
אמנם, יש משקאות שכוללים בעיקר מים כמו מים בטעמים, אך גם הם כוללים מרכיבים שלא ממש טובים לגוף.
איציק לביא, הממציא של Right Cup, אובחן כחולה סוכרת והרופאים הזהירו אותו להתרחק כליל ממשקאות ממותקים. אז עלה לו הרעיון למוצר, שמאפשר גם לאנשים אחרים ליהנות מהתחושה של מים בטעמים בעוד הם שותים רק מים. הוא חבר לאורי מנדלביץ וארז רובינשטיין וביחד הם פיתחו את המוצר בשלוש השנים האחרונות.
“הכוס הנכונה” זמינה בטעמים דובדבן, תפוזים, לימון ליים ותפוחים. כל כוס תשמר את טעם הפירות במשך חצי שנה עד שהטעם יתחיל להתפוגג. אפשר להזמין ספל בעלות מינימלית של 20$ בקמפיין מימון המון שפתחה החברה. אפשר לעיין בתשורות נוספות שהם מציעים כאן.