איך משיגים תוצאות עם תוכן ויראלי? תפסו לעצמכם מקום בסדנה המעשית “באזזאיט” מבית “חורים ברשת” ו-Digitalent. הסדנה הקרובה תערך ב-25.11. מספר המקומות מוגבל. לפרטים נוספים והרשמה.
מה אם נגלה כי העימות הגורלי שיקבע את פני העולם בעתיד אינו בין דתות או מדינות אלא בין דורות? שאלת היסוד הזו הוצגה על ידי גוף מחקר צרפתי בשם Youthonomics, שפירסם מחקר אודות הסיכויים הכלכליים של צעירים ברחבי העולם.
“מה יקרה אם לראשונה דור יחליט לא להעביר דבר לדור שאחריו? מה יקרה כאשר המילניאלים יבינו עד כמה ההורים והסבים שלהם סיכנו את עתידם”, שואלים מחברי המחקר, חוזה רמוס הורטה ופליקס מרקורדט.
הם בדקו את הסיכויים של צעירים להצליח במדינות שונות באינדקס גלובלי בן 64 מדינות. החוקרים הגדירו צעירים כבני 15 עד 29.
האינדקס מתבסס על 59 קריטריונים בהם שיעורי אבטחה של צעירים, איכוות חינוך ועלותה, יכולת לממן דיור, גישה לטכנולוגיה, חירות דתית ופוליטית והגיל הממוצע של נבחרי ציבור.
האינדקס כולל רק מדינות שאפשר לאסוף בהן מידע אודות 59 הקריטריונים. המשמעות היא כי יש מדינות קטנות או עניות במיוחד שאינן מיוצגות במדד.
בראש הרשימה ממוקמת נורבגיה בזכות שוק עבודה גמיש המקל על גיוס ופיטורים של עובדים, מה שמשחק לרוב לטובת צעירים. נורבגיה ושבדיה (במקום הרביעי) אף משתפות ביניהן נתונים של מבקשי תעסוקה, כך שאם צעיר לא מוצא עבודה במדינה אחת הממשלה מממנת נסיעה שלו לראיון עבודה במדינה השנייה. נורבגיה גם זוכה לדירוג גבוה במדדי האושר.
ישראל במקום ה-15 מקדימה את בריטניה, בלגיה, צרפת, דרום קוריאה, סין, יפן ואיטליה.
אחד הגורמים בהם ישראל הובילה במדד הוא שירותי בריאות לצעירים:
ארצות הברית ממוקמת במקום ה-13, מאחורי כמה מדינות מפותחות בהן אוסטרליה, גרמניה וקנדה אך לפני בריטניה, צרפת ויפן. ארה”ב מדורגת במקום ה-18 בזכות איכות חינוך מוקדם, במקום ה-53 בחובות של סטודנטים, במקום ה-27 בתעסוקת צעירים, במקום ה-46 בהתאבדות צעירים והגיל הממוצע לבחירה לקונגרס הוא מעל ל-60.
בתחתית הטבלה חוף השנהב, שמדורגת במקום ה-64 מתוך 64, עם ציונים נמוכים עבור חינוך, בוגרי אוניברסיטה, תנאי תעסוקה, מחיה ובריאות. המדינה המערב אפריקנית מתמודדת עם פרצי אלימות מאז סיום מלחמת האזרחים ב-2002.
לדוח המלא
תמונת שער: Shutterstock