איך משיגים תוצאות עם תוכן ויראלי? תפסו לעצמכם מקום בסדנה המעשית “באזזאיט” מבית “חורים ברשת” ו-Digitalent. הסדנה הקרובה תערך ב-25.11. מספר המקומות מוגבל. לפרטים נוספים והרשמה.
היכן בגוף מותר לגעת באנשים? רבים מאיתנו יענו כי זה תלוי בשאלה מי נוגע אך חוקרים באוניברסיטת אוקספורד הציגו לראשונה באמצעות מפה היכן בני משפחה, חברים וזרים יכולים לגעת בנו. הממצאים שלהם מתפרסמים בגיליון של כתב העת PNAS שיצא השבוע.
במסגרת המחקר יותר מ-1,300 גברים ונשים מחמש מדינות התבקשו לצבוע איזורים בגוף בהם הם יתירו לאנשים מסוימים לגעת בהם, החל מבן זוג ועד לזרים. הם ציינו לאילו מטרות הם יאפשרו לאנשים לגעת בהם.
התשובות שלהם שימשו כדי ליצור מפות חום הממחישות אילו איזורים בגוף מותרים למערכות יחסים מסוימות ואילו איזורים הם טאבו. במפה הנראית למעלה ככל שהאיזורים בגוף בהירים יותר כך הם מותרים למגע ביחס לאנשים מסוימים.
המפה מאשרת כי נשים מרגישות שלא בנוח כאשר גברים זרים נוגעים בהם ברוב חלקי גופם בעוד גברים לא מרגישים בנוח עם נגיעה של כל אדם, גבר או אישה, באברי המין שלהם, אם לא מדובר בבן או בת הזוג.
ויש גם הבדלים בין לאום ללאום. הבריטים מרגישים פחות נוח עם מגע מאשר אנשים במדינות אחרות שנבדקו (פינלנד, צרפת, איטליה ורוסיה). למרבה ההפתעה, התברר במחקר שהאיטלקים פחות מרגישים נוח עם מגע מאשר הרוסים, בעוד הפינים מרגישים בנוח עם מגע באופן כללי. ככלל, ללא קשר ללאום, ככל שמערכת היחסים קרובה יותר כך האיזור המותר לנגיעה גדל.
תוצאות המחקר מעידות על כך שמגע הוא שפה משמעותית לקיום מערכות יחסים חברתיות. מרחב המגע במפה משויך באופן הדוק למידת ההנאה שמסב המגע לאדם. ככל שהעונג שנגרם על ידי מגע באיזור מסוים בגוף גדול יותר, כך אנחנו יותר בררנים במתן אישור לאחרים לגעת בו, מסבירה החוקרת ג’וליה סובילטו מאוניברסיטת “אלטו”.
“מערכת היחסים ולא ההיכרות היא שקובעת במגע”, מסביר החוקר פרופ’ רון דאנבר, “חבר שלא ראינו הרבה זמן יורשה לגעת בנו באיזורים שלא נראה בהם לגיטימים עבור מכר שאנחנו רואים בכל יום. אנחנו גם מפרשים מגע על פי הקשר מערכת היחסים. אנחנו נתפוש מגע במקום מסוים מקרוב או חבר כמחווה מנחמת, בעוד מגע דומה מבן זוג ייתפש כמענג ולא נעים כאשר מדובר בזר”.
עוד התברר כי הרצון שייגעו בנו לא פוחת עם הזמן. מגע זו שפה אוניברסלית ותרבות משמשת כספר כללים שעוזר לנו לפרש את החוויה שלנו ממנו, אך ככלל כולנו מגיבים למגע בדרכים דומות. גם בעידן של רשתות חברתיות ומובייל, המגע חשוב ליצירה ולביסוס הקשרים בין אנשים, מסכמים החוקרים.
דרך PNAS