הצלם הפולני ארקדוויז פוגניסניסקי נסע לאתר האסון הגרעיני בפוקושימה בחודש שעבר כדי לתעד את האיזור ממקור ראשון.
לאחר שקיבל את היתרי הכניסה לאיזור ההסגר שמתפרש על פני שטח של 20 קמ”ר, הוא נחשף לראשונה למראות, שהזכירו לו, לדבריו, סרט פוסט אפוקליפטי.
אף אחד לא שם לב למסרים שלכם? זה הזמן להתקדם דרך קמפיין תוכן שעושה באזז דרך “חורים ברשת”. לפרטים>>
מראות כאלה אינם זרים לפוגניסניסקי, שתיעד את איזור האסון הגרעיני בצ’רנוביל נותר שומם מאז 1986.
“אי אפשר לייחס את האסון בפוקושימה לרעידת אדמה או לצונאמי”, הוא כותב באתר האינטרנט שלו, “אלה אנשים שנושאים באחריות”.
לדבריו, הוא יזם את הפרויקט כדי שיוכל להסיק מסקנות מגוף ראשון מבלי להיות מושפע מהתקשורת או תעמולה ממשלתית או השפעה של לוביסטים שמנסים למזער את השלכות האסון, כך שיוכל להעביר את המידע הלאה לציבור גדול ככל שניתן.
השילוב בין הטבע שמשתלט להרס שנגרם לאיזור ובני האדם הנפקדים נוכחים בתמונות האלהה מזכיר עד כמה האדם שולט על גורלו וישובי רפאים כאלה הם עדות למה שעלול לקרות בקנה מידה גדול אם הבחירות האלה יהיו אומללות.
כלי רכב נטושים הולכים ומתכסים על ידי צמחיה
חלק מכלי הרכב כבר נבלעו לגמרי על ידי הצמחיה
פוגניסניסקי מדד במקום רמת קרינה של 6.7 יחידות uSv/h
אופנוע שהולך ונבלע בצמחיה
מקלטי טלוויזיה שנערמו כחלק מהמאמצים לנקות את הפסולת
קורי עכביש בסופרמרקט נטוש
מרגיש כמו סרט פוסט אפוקליפטי
מעבדת מחשבים המכוסים בחריונים של בעלי חיים בכפר הסמוך לכור
שולחן אוכל שנעזב בחופזה
רעידת האדמה שגרמה לצונאמי פגעה גם במבנים
שקים של אדמה מזוהמת במבט אווירי
נקודות לבנות הופיעו על פרות באיזור, ככל הנראה לאחר שאכלו עשב מזוהם
כיתות ננטשו באמצע השיעור
“לאנרגיה גרעינית יש עתיד מזהיר”
כך נכתב בשלט