המגזין “גלאמור” עדיין לא אישר או הכחיש, אך על פי שמועות עקשניות, הוא עומד להכריז ב-3 בנובמבר כי קייטלין ג’נר היא אשת השנה שלו יחד עם ריס וויתרספון. על פי הדיווח, האלוף האולימפי לשעבר יככב בגיליון דצמבר של המגזין בעקבות הפקת צילומים שנערכה בחשאי.
אף אחד לא שם לב למסרים שלכם? זה הזמן להתקדם דרך קמפיין תוכן שעושה באזז דרך “חורים ברשת”. לפרטים>>
הדיווח עורר לא מעט ביקורת מצד נשים שסבורות כי מדובר בהחלטה שגויה. ג’נר בת ה-65 הייתה ידועה בשם ברוס רוב חייה ושינתה את שמה ומינה רק לפני כמה חודשים.
ג’נר עוד כשהייתה ברוס עם הקארדשיאנים ב-2005. תמונה: Shutterstock
המבקרות טוענות כי מדובר בעוד פן של אפליה נגד נשים. האם בין הנשים שהיו נשים רוב חייהן לא נמצאה מועמדת ראויה נוספת שהייתה אישה כל חייה, תוהות המבקרות.
“‘גלאמור’ משדרת את המסר כי גברים טובים יותר מנשים בכל דבר”, גם בלהיות נשים”, כותבת ניקול ראסל ב-The Federalist. מעבר לכך, היא תוהה, מה עשתה ג’נר בשנה האחרונה – מעבר לשינוי קוסמטי – שהופך אותה לדמות נשית ראויה לחיקוי?
קייטלין על שער הוואניטי פייר
ראסל משווה בין התרגיל של גלאמור להחלטה של “ניו יורק מגזין” להציב בשער את הטרנסג’נדרית מרטין רוטבלט בתור “המנכ”לית עם השכר הגבוה במדינה”. “ככל הנראה נשים לא מספיקות, אז אנחנו צריכות ל’ייבא’ גברים כדי לזכות בפרסים”.
הפמיניסטית ג’רמיין גריר האשימה את “גלאמור” במיזוגוניה וטענה כי נשים טרנסג’נדריות “אינן נשים” וגם “לא נשמעות, נראות או מתנהגות כנשים”.
“בשנת 2015 ברוס ג’נר הפך לקייטלין ג’נר בצעד שדרש המון אומץ”, תהה אנדי האוורד, “אם האם קייטלין באמת ראויה לכל פרס בגלל שינוי מיגדר? מה עוד היא עשתה?”.
כפי שכתה לורה מאיירס, האם הפרס ניתן לקייטלין בעצם על הפיכתה לאישה? אם כן, האם אי אפשר לטעון כי כל שאר הנשים ראויות לפרס באותה מידה, רק משום שנולדו נשים?
מעבר לכך, האם בהענקת הפרס לג’נר, ידוענית ואישיות טלוויזיונית המוכרת ברחבי העולם בעיקר מתוכנית הריאליטי משפחת קרדשיאן, אין השטחת הדיון בכל הנוגע לזכויות נשים ומאבקן לשיוויון?
על פי דיווח נוסף, בעקבות המחלוקת גלאמור שינה את אחד הקריטריונים הבסיסיים למועמדות לפרס “אשת השנה” – הדרישה מהמועמדות להיות בעלות כרומוזום X כפול. כלומר, כבר אין צורך להיות אישה על פי ההגדרה הביולוגית כדי להיות “אשת השנה” של גלאמור.