זו תמונה שתרדוף כל תומך שימור, חובב בעלי חיים ומי שמאמין שחיים הם יקרים באשר הם. אחד היצורים האצילים של אפריקה שוכב מת על האדמה בעוד צייד לבן עומד לצדו. כאילו הקולוניאליזם לא באמת עזב אותנו מעולם ורוחם של ג’וזף קונראד, רודיארד קיפלינג וארנסט המינגווי מלווה את הציידים האלה ומתעדת.
פרסמו דרך “חורים ברשת” ותגיעו למאות אלפי ישראלים עם תוכן שעושה באזז. לפרטים>>
בסך הכל שלושה חודשים לאחר ההרג האכזרי של האריה ססיל והשערוריה הבינלאומית שהתעוררה בעקבותיו, שוב צייד גרמני, ושוב הרג מיותר שיקומם אוהבי בעלי חיים בכל העולם. הפעם מדובר בצייד שירה למוות באחד הפילים הגדולים אי פעם בזימבאבווה והסתכן גם בהפיכתו למטרה של חובבי בעלי חיים בכל העולם.
מסתורין אופף את זהותו של הפיל, אשר על פי הערכות היה בן 40 עד 60 שנה במותו, אך מעולם לא נראה לפני כן בפארק הלאומי “גונרזאו” בדרום זימבאבווה.
חטי הפיל, במשקל של כ-54 ק”ג, לא הותירו ספק באשר למימדיו יוצאי הדופן.
התמונה צולמה ב-8 באוקטובר במסגרת מסע ציד פרטי של צייד גרמני אשר המארגנים סירבו לחשוף את זהותו. הצייד הגיע לזימבאבווה כדי להשתתף במסע ציד, משחק כהגדרת האנשים שמשתתפים במסעות האלה, שנמשך 21 ימים. בימי המסע הציידים הרגו פילים גדולים, ליאופרדים, אריות, באפאלו וקרנפים.
ההרג של הפיל הענק נחגג בפורומים מקוונים של ציד בכל העולם, בהם נטען כי מדובר בפיל הגדול ביותר שנהרג באפריקה במשך קרוב ל-30 שנים.
פעילי שימור ואוהבי בעלי חיים הביעו זעם על המעשה ביום חמישי. לא רק שאסור להרוג בעלי חיים כאלה, לדבריהם, חשוב לשמור עליהם, ציינו את המובן מאליו.
אנטוני קסצ’ולה, מפעיל חברת תיירות למסעות צילום בספארים של אפריקה, פירסם את התמונות השערורייתיות האלה בפייסבוק. לדבריו, הן מקומיים והן תיירים היו יכולים ליהנות מהאצילות של הפיל הזה אם היה נשאר בחיים. הוא קרא לאכיפת מדיניות שמכירה בערך החיים של בעלי חיים נדירים כאלה.
האיש שעזר לארגן את מסע הציד אמר בעילום שם: “זה היה מסע ציד חוקי והלקוח שלי לא עשה שום דבר שאינו בסדר. לציידים כמונו יש עור עבה ואנחנו יודעים מה הירוקים יאמרו. הפיל הזה היה כנראה בן 60 וכבר הספיק להפיץ את זרעו פעמים רבות”. הוא סיפר כי הארגון שלו שילם קרוב ל-70% מדמי הציד לאוכלוסיה המקומית ווידא שמאזן החיים בטבע נשמר. “זה טוב גם לזימבאבווה וגם לאוכולוסיה המקומית, אמר, “ציידים מוציאים לעתים כ-100,000 דולר בכל מסע”. ארגון הפארקים הלאומיים בזימבאבווה קרא לממשלה להטיל עונשים כבדים יותר על ציידים לא חוקיים לאחר שביום שלישי התגלו יותר מ-26 גופות של פילים שהורעלו על ידי ציאניד. זאת בנוסף ל-14 גופות פילים שהתגלו בשבוע שעבר, אף הם הורעלו באמצעות ציאניד.
באשר לשימור פילים באפריקה הנתונים לא מעודדים על אף החרם הבינלאומי על סחר בשנהב. החומר ממנו עשויים חטי הפיל יקר מאוד בשוק השחור והסחר בו מוערך ב-12.5 מיליארד דולר מדי שנה. הרווחים הגדולים מזמינים ציידים שהורגים פילים, לא רק בגלל השנהב אלא גם עבור האוזניים שלהם, שמשמשות לייצור קנבסים לציור. על פי ההערכות, כ-38,000 פילים נהרגים מדי שנה באפריקה, יבשת בה נותרו 600,000 פילים בלבד לכל היותר. כל עוד החמדנות האנושית הזו תמשיך להשתולל אנחנו עתידים למציאות עצובה בה אפריקה תישאר נטולת פילים בעוד כמה שנים.
ססיל האריה נורה למוות על ידי רופא שיניים האמריקני וולטר פאלמר בפארק הלאומי Hwange בזימבאבווה באמצעות חץ וקשת. פאלמר נרדף על ידי אוהבי בעלי חיים ונאלץ להסתתר. לאחרונה קבעה ממשלת זימבאבווה כי אין מקום להעמיד אותו לדין. סביר להניח שתוך זמן לא רב תיוודע זהותו של הציד שהרג את הפיל הענק וחובבי בעלי חיים לא יאפשרו לו לחיות את חייו במנוחה.