סלפי נתפש היום כתופעה תרבותית שמאפיינת בעיקר צעירים אך אין לה יישומים עסקיים, אם לא מתייחסים לתעשיה שנוצרה סביב התופעה כמו מקלות סלפי, מכירות סמרטפונים וכו’. אלא שכל זה עשוי להשתנות בזכות טכנולוגיה חדשה שפיתחה מאסטרקארד ומאפשרת לצרכנים לבצע רכישות באמצעות סלפי במקום הזנת סיסמה.
פרסמו דרך “חורים ברשת” ותגיעו למאות אלפי ישראלים עם תוכן ויראלי מטורגט. לפרטים>>
הטכנולוגיה, בשם MasterCard Identity Check, תאפשר לצרכנים לבצע רכישות באמצעות הצבת אצבע על סורק בסמרטפון שלהם או צילום סלפי על מנת לוודא את הזהות שלהם.
מיקרוסופט מסרה כי המערכת תוכל לחסוך מצרכנים את הצורך לזכור סיסמאות בעת הקנייה ברשת.
“אנחנו מאמינים שאבטחה היא אחד החסמים המונעים התרחבות של הקניות און ליין, משום שהדרך בה אנשים חייבים לזכור סיסמאות מאוד לא נוחה”, אמר אג’אי בהלה, נשיא פתרונות אבטחה ב”מאסטרקארד”, “הרעיון שביקשנו לממש הוא כי הטכנולוגיות האלה יכולות לשנות את החיים שלכם ולהפוך את חוויית הקניות באתרי מסחר אלקטרוני או במובייל לנוחה במיוחד”.
כל מי שביצע רכישות און ליין יודע עד כמה התהליך הזה מסורבל. חברות כרטיסי האשראי הוסיפו שלב נוסף בתהליך ולרוב לאחר הזנת מספר כרטיס האשראי, קוד האבטחה, התאריך והפרטים, אתם עוברים לאתר אחר בו עליכם להכניס קוד סודי על מנת שחברת כרטיס האשראי תאשר את הרכישה. הקוד הסודי הזה אמור להיות מודפס בדף החיוב החודשי, אך אם לא קיבלתם את הדוח או זרקתם אותו בשלב זה תאלצו לפנות למוקד התמיכה לקבלת עזרה. אין פלא מדוע כל כך הרבה אנשים נוטשים את עגלת הקניות שלהם בשלב זה.
מוקדם יותר השנה השיקה חברה בריטית את מנגנון הסיסמאות הראשון באמוג’י, שמאפשר לאנשים להתחבר לחשבון הבנקים שלהם באמצעות תווי אמוג’י במקום סיסמאות. זה מבוסס על ההנחה שקל יותר לזכור אמוג’י אישי מאשר סיסמה מורכבת חסרת משמעות הכוללת אותיות קטנות, אותיות גדולות, מספרים ותווים מיוחדים. אנשים לרוב נדרשים להזין סיסמאות שמונה פעמים ביום ב-10 חשבונות שונים און ליין. יותר מאדם אחד מחמישה משתמש בסיסמה אחת לכל החשבונות שלו, בעוד 58% משתמשים בגירסאות דומות לאותה סיסמה – על אף שנוהג זה חושף אותם יותר בפני סיכוני אבטחה.
על פי מאסטרקארד, טכנולוגיית זיהוי פנים אמנם לא חדשה אך עד כה חוויית השימוש בה לא הייתה טובה. שיוך פעולת הזיהוי עם הסלפי הוא מהלך מבריק שהופך את ההזדהות לכיפית. מאחר ו”מאסטרקארד” נוכחת ב-210 מדינות ברחבי העולם, יש לה את הכח לקדם תכונה כזו לקהל גדול, שיוכל לבחור בין זיהוי באמצעות הפנים, האצבע והקול.
MasterCard Identity Check תושק תחילה במוסדות פיננסיים ברחבי ארה”ב עד מחצית 2016 ובשאר העולם ב-2017.
דרך טלגרף. תמונת שער: Shutterstock