כאשר מביטים בעולם סביבנו אפשר בקלות להגיע למסקנה כי אנחנו מבזבזים יותר מדי אנרגיה במקום לחסוך אותה בדרכים יעילות יותר: כלי רכב שתקועים בפקקים במשך שעות רבות במהלך היום כאשר בכל מכונית יש נוסע אחד או שניים, מזון חם שמושלך מדי יום לפחים במקום להישלח לאנשים רעבים, ספרים, מכשירי חשמל וגאדג’טים שמושלכים בפח במקום שייעשה בהם שימוש חוזר.
כלכלת השיתוף חותרת תחת התפישה של בעלות בלעדית על מוצרים, שירותים ומקומות. במקום זאת, היא מציעה מודל של בעלות משותפת דרכה יחידים, ארגונים, עמותות וגופים ציבוריים יוכלו לחלוק יחד במשאבים לטובתם המשותפת, לטובת הסביבה והקהילה. התהליך הזה מתרחש כמעט בכל התחומים העולם – בתעשיית הרכב (UBER), התיירות והנופש (Airbnb), שירותים ואפילו פיננסים.
בישראל פועלות כבר חברות להשכרת חללי עבודה משותפים בהן Regus ו-WeWork, אך שירות חדש בשם 2nd Shift מתייחס לצורך שעדיין לא קיבל מענה עבור עסקים קטנים ובינוניים. באתר אפשר לחפש עסק כמו קליניקה, משרד, סטודיו וכו בשעות בהן בית העסק אינו פעיל או להציע להשכרה את העסק שלכם.
התפישה בשירות היא להביא את בשורת הכלכלה השיתופים לעסקים אלה ומאפשרת להם, ליזמים ולעצמאיים ליהנות ממהפכת השיתוף. הרעיון: רוב בתי העסק המוכרים לנו עומדים סגורים 70% מהזמן, בין השעות 17:00 בערב ל-9:00 בבוקר. מדובר בפרק זמן של 16 שעות במהלכו העסק עומד סגור. מייסד השירות, דן חן, לשעבר מנכ”ל אתר תפוז, מציין כי בזמן זה בעל העסק יכול להשכיר את המקום ליזם שזקוק לחלל בשעות שבית העסק לא פעיל בהן ולהרוויח עליו דמי שכירות נאים. הבונוס לעצמאים וליזמים: האפשרות לצאת לדרך של עסק עצמאי בלי הרבה סיכון והוצאות מיותרות הכרוכות בדרך כלל בהקמת עסק חדש.
בעל העסק יכול להציג את המקום שלו כמועמד להשכרה במשמרת שניה ולקבוע באילו שעות וימים הוא מעוניין להשכיר, לאיזה מין בעלי מקצוע ובאיזה מחיר. כאשר אדם יביע עניין לשכור עסק במשמרת שנייה, בעל העסק יוכל לעיין בפרופיל שלו באתר, לדבר ואף לפגוש אותו עבור כדי לבדוק אם הוא מתאים. עסקים משלמים עמלה ל-2nd Shift עבור אם העסקה בוצעה אך עד לסוף השנה לא תגבה עמלה מעסקים מצטרפים. כרגע השירות נמצא בגירסת הרצה ומספר העסקים שמעודכנים באינדקס שלו מצומצם יחסית ועל כן כדאי לחזור ולבדוק אותו בעוד חודש או חודשיים.