ארגון “בצלם”, שמשתתף בתחרות הצבעה מקוונת לפעילים למען זכויות אדם של ממשלת הולנד הנושאת פרסים בסך 100 אלף יורו, הוביל עד אתמול את המתמודדים, אך בעקבות התגייסות של משתמשים תומכי ימין הוא התדרדר למקום השני. מה ש”הדליק” את המוחים היה פוסט בדף הפייסבוק של “בצלם” שנפתח במילים “מימון זר לסיום הכיבוש? בהחלט!”.
מימון זר לסיום הכיבוש? בהחלט! http://bit.ly/VoteBTselemהיום פורסם כי בצלם מועמד לפרס טוליפ לזכויות האדם, המוענק על-ידי …
Posted by בצלם on Wednesday, September 9, 2015
“חברים וחברות, לא בכל יום נופלת הזדמנות למנוע מארגון “בצלם” לקבל כסף, אבל היום – כולנו ביחד יכולים לעצור זאת!”, כתב רונן שובל בפייסבוק, “רק תחשבו מה ‘בצלם’ יעשה עם הכסף הזה – עוד דוחות מכפישים ומסולפים, עוד רדיפה של חיילי צה”ל ועוד השחרה של תדמיתה של מדינת ישראל. אסור לתת לזה לקרות! אני קורא לכולכם להצביע למועמדת Phyoe Phyoe Aung, אשר עוסקת בזכויות אדם בבורמה וכרגע נמצאת במקום השני במירוץ, אחרי ארגון ‘בצלם'”. הנה הדירוג. התחרות תסתיים ב-16.9.15 בדקה לחצות.
המגיבים בפוסט של שובל הציעו טקטיקות שונות לתמוך בפעילה הבורמזית, בהן שימוש בכתובות IP שונות, עניין שלחלוטין סותר את תנאי התחרות. העניין הוא שספק אם המחאה הזו תועיל והיא עשויה דווקא לשרת את בצלם. ראשית, הזוכה בפרס נבחר מתוך רשימה שרק מחציתה נקבעת בהצבעה פתוחה לציבור. “בצלם” עדיין יכול להיבחר בבחירה ישירה של משרד החוץ ההולנדי.
שנית, שלושה מחביבי הציבור זוכים בתחרות כך שאין די בדחיקתה של “בצלם” למקום השני אלא צריך להוריד אותה למקום הרביעי. העניין הוא שתוך כדי כך המוחים יוצרים הרבה באזז ל”בצלם” ומושכים תהודה נוספת לפעילותיה, וזו בשורה התחתונה מחאה קצת דמיקולו.