אחד המאבקים הקשים של האדם הוא נגד משקלו. מדובר במלחמה מתישה הנגררת לאורך החיים ומסתיימת לרוב בהנפת דגל לבן עשוי סוכר לכניעה. היכן שיש קושי כבד משקל פורחים בקלות אנשי מקצוע שמציעים פתרונות בזק לכל מי שמנסה נואשות להוריד במשקל, לאכול בריא ולהתאמן. בעלי המקצוטע ניזונים מחולשותיהם של אנשים וכל עוד יש שוקולד בלגי משובח בעולם תהיו בטוחים שהם לא יהיו מחוסרי עבודה. אבל הרבה מאיתנו לא מודעים לגורמים הנוספים בחיינו אשר משפיעים על המשקל ומוסיף לנו אי אלו קילוגרמים מיותרים.
נכון, כושר, תזונה בריאה והתמדה יובילו אתכם לגזרה המקווה אם תשכילו לנטרל כל מיני “רעשי רקע” בדרך אל המשקל המועדף. אז הנה כמה מהם:
1. חטיפי אנרגיה
יותר מדי אנשים חיים באשליות שחטיף הגרנולה הטבעי שנשנשו אחרי הסלט והשייקים המלאים בחלבון שלגמו לצד הדיאט קולה מחטבים אותם. הם אוכלים חטיפי כושר במחשבה שזה יגרום להם להרזות. מחקר חשף שאסור להסתמך על חטיפי אנרגיה כחלופה לכושר אמיתי או לדיאטה מאוזנת וכי הם נוטים להיות רוויים בשומן ובסוכרים ובכל מיני דברים שהיו עושים טוב לאתלט המתאמן לאולימפיאדה אבל לא לכם, אנשים רגילים שהם לא חיות כושר בנוסח לנס ארמסטרונג המפדל את דרכו לצמרת (וגם הוא נעזר בחומרים אחרים). בני אדם מבלבלים בין אכילת “מאכלי אנרגיה” לבין הוצאת אנרגיה אז צאו מהסרט ותתחילו להזיז את התחת.
2. דחיית התואר באוניברסיטה
מי היה מאמין שללימודים יש קשר ישיר למצב המשקל שלנו. מחקר מעניין גילה שאנשים אשר מתחתנים ל-פ-נ-י שנרשמו ללימודי תואר היו בעלי 65 אחוז יותר להשמין מאלה שסיימו את התואר וטרם נישאו. מתברר שבמקרה של משקל מומלץ ללכת “לפי הספר”. אלא אם אתם עושים תואר בתזונה ואז כנראה תצליחו להיות טיפה יותר מודעים לעצמכם.
3. צריכת אינטרנט מוגברת
זה הסעיף שבאמת יביא לרובכם את הסעיף. מי פה לא יושב כמו זומבי מסומם רוב שעות היום ובוהה על המסך? אנחנו דור האינטרנט והמחיר הוא שאנחנו משמינים לפי מידות הכורסה. לצערנו, מחקר אישש גם את זה, שככל שתבלו יותר זמן מול המסך כך תשמינו בהתאמה. זה די הגיוני, במקום להתאמן בחוץ אתם בוחנים אפליקציית כושר חדשה ובמקום לרוץ עם הכלב על החוף אתם מביטים בתמונות של פאגים ממיסים בשתיים בלילה. איך תעזרו לעצמכם? שינה מוקדמת יותר ויותר פעילות ביום.
4. התנהגות השותף שלכם לדירה
כן, תגידו לי מי גר איתכם ואגיד לכם מה משקלכם. ברור שיש יוצאי דופן אבל לא מעט אנשים מושפעים מהרגלי האכילה של אלה הנמצאים איתם. אלה יכולים להיות טפוסים שניזונים על פיצה ובירה ואז אינכם מתאפקים וגונבים חתיכה פה ובקבוק שם. לא יזיק למצוא שותף שאוכל טוב ועושה ספורט כי אז כנראה תרגישו כמו שיט לנשנש את חפיסת השוקולד מול גופו השרירי, כאשר הוא זורק מבט של אכזבה לעברכם. כן, מחקר בדק את זה ומצא ששותפים שהם אכלנים גדולים עלולים לגרור אתכם לעבר מחוזות ההשמנה.
צילום דרך טאמבלר
5. עישון פסיבי
מחקר מרתק גילה שאלה הסובלים מחברים ובני זוג מעשנים נוטים להעלות יותר במשקל. משהו בזה מצית טריגר בתאים הגופניים ואנשים אלה נאלצים להתמודד לא רק עם הריח המחורבן אלא גם עם עודף משקל. באופן מקומם, דווקא המעשנים מצליחים לרדת במשקל בכלל העישון. אין הוגנות!
6. מחסור בוויטמין די
כאן באמת נותרנו מבולבלים. מחקר אחד טען ששתיית חלב אינה מומלצת לנשים וגורמת לאחוזי תמותה גדולים יותר (מוצרי גבינה ויוגורט זה סבבה) והנה ממליצים לנו במחקר אחר לשתות חלב כדי לתת לעצמות ויטמין D, מה שיעזור לשמור על משקל תקין. מה נאמר, אולי תעשו יום ככה ויום ככה, לא ברור.
7. לשחזר מתכונים מפינטרסט ומהטלוויזיה
אנשים שאוהבים אוכל באמת מגיעים לרגע הזה בו הם משוטטים ובוהים במתכונים מטורפים של מאכלים, אם זה מהרשת או מהמסך והתוצאה היא, ניחשתם יפה, השמנה. מחקר מצא קשר הדוק בין אלה המנסים מתכונים שנועדו להוציא לאחרים את העיניים להשמנה. הרבה מתכונים כוללים חומרים משמינים וכשמתעסקים הרבה באוכל נוטים לחטוף ביס פה ולגימה שם. אחר כך אתם מצטערים על היום שניסיתם להכין משהו בבית.
8. זוגיות מאושרת
כן, באסה אבל מחקר חושף שאלה הנמצאים במערכת יחסים מספקת אוכלים ומשמינים מנחת ולא עושים מאמץ בהרבה מקרים “למשוך” את השני ולהיכנס ללחץ להרזות או לאכול נכון. אז יאללה, תריבו אוהבים יקרים! סתם, פשוט נסו להבין מה מוביל מה ותתעקשו לאכול ולהתאמן טוב עבורכם לפני הכל.