אולי הנאום הכי חשוב של נשיא המדינה ריבלין ב-10 תמונות מאירות עיניים

נשיא המדינה, ראובן ריבלין, נשא אתמול נאום חשוב בכנס הרצליה, על “הסדר הישראלי החדש”. ריבלין התריע על היחלשות הממלכתיות הישראלית וצמיחתה של מדינה בת ארבעה שבטים גדולים – יהודי חילוני, יהודי חרדי, יהודי ציוני-דתי וערבי. 

“החלוקה החמורה הזאת של החברה הישראלית, מתבטאת בראש ובראשונה בחלוקה לזרמי חינוך שונים ונפרדים. בעוד שמזרחיים ואשכנזים, ימין ושמאל, לומדים יחד- הרי שכאן, במודע ומבחירה, כל ילד שמגיע לעולם במדינת ישראל נשלח לאחת מארבע מערכות נפרדות. למערכת שתכליתה לחנך אותו ולעצב את תפיסת עולמו, לאתוס תרבותי, זהותי דתי ואף לאומי שונה. ילד מבית אל, ילד מרהט, ילדה מהרצליה וילדה מבית”ר עילית, לא רק שהם לא נפגשים- אלא הם גם מתחנכים לתפיסה שונה בתכלית לגביי ערכי היסוד ואופייה הרצוי של מדינת ישראל. האם תהיה זאת מדינה חילונית וליברלית, יהודית ודמוקרטית? האם תהיה זאת מדינת הלכה יהודית? או דמוקרטיה הלכתית? האם תהיה זאת מדינת כל אזרחיה או לאומיה?”.

ריבלין קרא לבחון מה משותף לכל המגזרים הללו: “האם יש לנו שפה אזרחית משותפת, אתוס משותף? האם יש לנו מכנה ערכי משותף שבכוחו לחבר את כל המגזרים הללו יחד, במדינת ישראל היהודית והדמוקרטית? בעבר, שימש צה”ל כמכשיר המרכזי לעיצוב הישראליות. בצבא, החברה הישראלית הייתה פוגשת את עצמה. מגבשת את עצמה. ובונה את עצמה ערכית וחברתית, ובמידה רבה גם כלכלית. ואולם, בסדר הישראלי המתהווה, קרוב למחצית האוכלוסייה, אינה משרתת בצה”ל. הישראלים ייפגשו לראשונה, אם בכלל, רק בשוק העבודה. ממילא, הבורות ההדדית והיעדר השפה המשותפת בין ארבעת המגזרים הללו, שהולכים ומידמים בגודלם, רק מגבירים את המתח, הפחד, העוינות והתחרות ביניהם”.

“הסדר הישראלי החדש”, על פי הנשיא ריבלין, דורש שינוי מתפישה של רוב ומיעוט לתפישה של שותפות, על פי ארבעה יסודות: ביטחון של כל מגזר במרכיבי היסוד של זהותו, האחריות המשותפת של כל מגזר בנשיאה ואחריות לגורלה ועתידה של החברה הישראלית, הוגנות ושוויון בזכויות ובחובות ויצירת ישראליות משותפת שתוביל לתקווה ישראלית חדשה.

בניגוד למסורת של נאומים משמימים וחסרי תוכן של מנהיגים ישראלים, לא רק שהנאום של הנשיא ריבלין עורר השראה בתכניו, הוא הוגש במתכונת “אכילה” יותר לרשתות חברתיות: באמצעות סדרה של אינפוגרפיקות ברורות:

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן