אם נתקלתם במהלך השנים האחרונות בלאה פאלמר, בחורה חמודה שעובדת בתעשיית האופנה ומתחזקת כמה חשבונות לתפארת ברשתות חברתיות שונות, יש לנו חדשות רעות בשבילכם: היא לא קיימת. BuzzFeed חשפו לאחרונה את הסיפור של פאלמר, דמות פיקטיבית שהצליחה להפיל בפח גולשים רבים ואפילו לגרום לכמה מהם להתאהב בה – למרות שבמציאות היא לא הייתה ולא נבראה.
אף אחד לא יודע מי האדם האמיתי שמאחורי “לאה פאלמר”, פאשניסטה ודמות שצברה מעריצים רבים. כן ידוע שכל התמונות שהועלו על ידי לאה לרשתות החברתיות נלקחו מחשבונות מדיה חברתיים של בחורה בשם רות’ פאלמר.
רות היא צעירה בת 25 שגרה בדובאי עם בעלה, וגילתה יום אחד שכמעט כל תמונה שהיא מעלה לרשת נגנבת על ידי אותה “לאה”. לאה לא רק גנבה לרות את התמונות, אלא גם חלק מהחברים:
“כל הסיפור הזה לא היה כל כך מוזר אם היא לא היתה משתמשת כל הזמן בשמות האמיתיים של החברים שלי או לא היתה יודעת איפה אני מסתובבת ומה אני עושה, ודברים על המשפחה שלי”, היא סיפרה: “זה החלק הכי מוזר מבחינתי. אני יודעת שברגע שאני שמה דברים ברשתות החברתיות אז הם יוצאים מרשותי. זה ברשות הציבור. אני מכירה אנשים שזה קרה להם, שהשתמשו בכמה תמונות שלהם, אבל אף פעם לא ככה”.
רות מאמינה ש”לאה” היא מישהי שמכירה אותה אישית ומסיבה כזו או אחרת החליטה להשתמש בחיים שלה כמצע לחיים וירטואליים משלה (העובדה שכל חשבונות המדיה החברתית שלה חסומים לחברים בלבד די מסגירה את זה) – אבל אין לה מושג במי מדובר, או מי ירצה לעשות דבר כזה. ובצורה די מוזרה – רות היא לא הקורבן היחיד של לאה.
לאה פאלמר הבדיונית קיימת ברשת כבר כמה שנים, לפחות מ-2012. במהלך השנים האלה היא יצרה קשרים רבים, בעיקר עם גברים. אחד מהם סיפר שהוא ממש התאהב בה, ואפילו זרק את החברה שלו בשבילה – אך תמיד כשהם קבעו להפגש לאה ביטלה ברגע האחרון.
כעת, הבחור מספר שהוא לא שיער לרגע שלאה היא דמות בדיונית כי מי שתפעלה אותה היתה מאוד אמינה. תמיד היו לה תירוצים אמינים מדוע היא לא יכולה להפגש. בנוסף, היא נעזרה ב”דמויות משנה”, חשבונות אחרים ברשתות החברתיות של “אמא שלה”, “החברה הכי טובה שלה” וכדומה שרק הוסיפו לאמינות שלה.
מצד שני, היו אחרים שבמהלך השנים דווקא כן ניסו להתחקות אחרי לאה וגילו שיש לא מעט סתירות בדמות שלה. אחת מהן היא סוניה פולימק, שנזרקה על ידי החבר שלה אחרי שזה התאהב עד מעל הראש בדמות המומצאת. סוניה חקרה קצת את החשבונות השונים של לאה וגילתה כל מיני פרטים מוזרים. “דברים כמו הידיים שלה והציפורניים שלה וסוג הגוף שלה וסגנון השיער ועוד דברים שפשוט השתנו מתמונה לתמונה. ממש השתגעתי איך אף אחד אחר לא ראה את זה”, היא אמרה: “מצד שני, אני מניחה שמי שהרגיש קשור אליה, אנשים שחשבו שהיא החברה הכי טובה שלהם, לא ממש רצו לראות את האמת גם אם כשהיא הייתה ממש מולם”.
לא ברור אם אי פעם יתגלה מי זו באמת לאה פאלמר. אחרי שרות גילתה את גניבת הזהות, היא מיהרה ליצור קשר עם טוויטר ואינסטגרם שמיהרו לחסום את החשבונות של לאה. אמנם יש סיכוי סביר ש”לאה” מתחזקת עוד כמה חשבונות שעדיין לא התגלו, אך יש להניח שעכשיו כשהיא יודעת שעלו עליה היא תפסיק להתחזות לרות.
מצד שני, הסיפור הזה אולי חריג בעוצמה שלו, אך הוא כמובן לא הסיפור היחיד של אנשים שמתחזים לאנשים אחרים באינטרנט. סיפור דומה אפשר למצוא בסרט הדוקומנטרי המעולה Catfish (על סדרת הטלוויזיה באותו שם של אותו יותר אפשר לוותר) – שגם מלמד שלא תמיד צריך לכעוס על האנשים שמתחזים לאחרים ברשת.
המסקנה: לפני שאתם מתאהבים באינטרנט, נסו לתחקר ולבדוק ולוודא שהאדם שאתם מדברים איתו הוא אמיתי. תתפלאו כמה קל ליפול בפח.