דלג לתוכן המרכזי
מאמרים

סרטון נדיר נחשף: דרישות שלום של חיילי צה"ל מהצפון הרחוק במלחמת לבנון הראשונה

ג
מאת גל מור עיתונאי רשת וטכנולוגיה
⏱️ 1 דק׳ קריאה
שיתוף הכתבה:

לפעמים לא צריך להתאמץ יותר מדי בשביל לרגש. צוות הסושיאל מדיה של הטלוויזיה החינוכית לוקח הפסקה מחולצת הפסים המכוערת, ופורט על מיתרי הרגש הישראלי באמצעות סרטון חדש שהועלה בשבוע שעבר ליוטיוב.

הסרטון, שהועלה לציין 15 שנה לנסיגה מלבנון, מציג חומר גלם שצולם בשנת 1982, במהלך "שלום הגליל", בו חיילים רבים התבקשו למסור ד"ש למשפחה שלהם מול המצלמה. הסרטון כולל יותר משעה של חיילים משופמים, יפים, רגישים ומתרגשים שלא ממש יודעים להתמודד עם מצלמת הטלוויזיה אבל בהחלט מנצלים יפה את 15 שניות התהילה שלהם. 

חלק מהצופים כבר התחילו לזהות בסרטון את יקיריהם שמופיעים שם. "לקבל ד"ש מאבא שלנו היקר ז"ל מהתקופה שהוא דיבר עליה כל כך הרבה זה אחד הדברים המרגשים שקיבלתי", כתבה אחת הצופות. "אבא שלי המדהים. הוא מילואמיניק באיזור נבטיה ואני סדירניק מסתובב בין כפר קוק לקרעון. ימים מטורפים. המום מהסרטון הזה. תבלה לך אבא שם בשמיים", כתב גולש אחר. 

הסרט נחשף בארכיון החינוכית כחלק מפרוייקט הדיגיטציה של הערוץ, שמארכב מחדש חומרים ישנים בצורה דיגיטלית. מדי פעם מתגלים שם אוצרות שפשוט חייבים לשתף עם כולם, והסרט המרגש וההיסטרי הזה הוא בהחלט כזה.

ג

גל מור

עיתונאי רשת וטכנולוגיה • חורים ברשת

גל מור הוא העורך הראשי והמייסד של "חורים ברשת", שהושק ב-2006 ובו מבקרים מיליון משתמשים בכל שנה. גל מתמחה באסטרטגיות תוכן אפקטיביות, תפעול וליווי מוצרים דיגיטליים וקהילות תוכן. הוא שותף מייסד וסמנכ"ל מוצרים ב-Guruz, פלטפורמה חברתית למומחי תוכן. לשעבר מנהל תוכן ראשי ב-ynet

כתבות נוספות שיעניינו אותך