יש הרבה דברים שאנחנו לא יודעים על החלל, ולמרות עשרות שנות מחקר נכונה האימרה הנושנה לפיה ככל שאנחנו יודעים, אנחנו מבינים כמה מעט אנחנו יודעים.
למשל, איך הגיע החור הזה לחלל ומה הוא רוצה מאיתנו, ומעל לכל האם זה באמת חור. הצילום המסתורי והמרתק הזה צולם בידי “מצפה הכוכבים האירופי הדרומי”(ESO) באמצעות טלסקופ 2.2 מטר MPG/ESO והועלה השבוע לאתר המצפה.
לאחר 17 שנים המדענים גילו את מקור האותות המוזרים מהחלל במקום לא צפוי
החור הזה, לכאורה, צולם במערכת נושא הנחש (Ophiuchus), כביכול המזל ה-13 הנשכח בגלגל המזלות. מערכת נושא הנחש היא קבוצה של כוכבים שממוקמת בחציו הצפוני של הכדור הארץ, והיא מכילה חלק ניכר משביל החלב.
לפעמים אזורים “חשוכים” בחלל יכולים להעיד על איזור ללא כוכבים. אבל כש”חור” כזה מוקף בהמוני כוכבים, המשמעות היא שמדובר בעננים מולקולריים אפלים. העננים האלו חוסמים את האור של כל מה שנמצא מאחוריהם, לפחות מהזווית ממנה צולמה התמונה.
העננים הספציפיים בתמונה נקראים LDN1774, וכמו עננים מולקולריים אחרים הטמפרטורה שלהם היא רק כמה מעלות מעל לאפס המוחלט. העננים האלו משתייכים לקבוצת ערפיליות הבליעה, ומורכבים מאבק וגז, ומהם בעתיד ייווצרו כוכבים חדשים. באופן מוזר, כמו במקרים דומים של עננים מוליקלורים אפלים, החור השחור מזכיר בצורתו אֶמוּ, עוף אוסטרלי גדול הדומה ליען.
כדי להמחיש את הממצא, הESO סיפק גם תמונות משנים קודמות של ממצאים דומים. בתמונות הללו רואים את הענן המולקולרי ברנארד 69, והוא נמצא במרחק 500 שנות מאיתנו:
ברנארד 68 האור נראה
ברנארד 68 באינפרא אדום. ניתן לראות את גלי האור הארוכים יותר, שמצליחים לחדור מעט בעד הענן.
דרך: iflscience