זו הסיבה הדוחה מדוע תאנים אינם מאכל הולם לטבעונים

אם אתם אוהבים תאנים, בין אם הן יבשים או לא, אולי תרצו לדעת שלא מדובר בפרי תמים ולא מזיק וככל הנראה אינו מתאים לטבעונים. טוב, למען האמת זה יגעיל גם אנשים שאינם טבעונים.

התאנה היא פרי פופולרי ואהוב בארץ ובעולם, היא מוגשת טרייה או יבשה, בתוך מאכלים ומאפים ואצלנו בארץ היא פופולרית בעיקר בגירסתה המיובשת על פי מיטב המסורת בט”ו בשבט.

אך מסתבר שהפרי הזה מחביא בתוכו סוד אפל. מלבד בני האדם, גם צרעות חובבות לא קטנות של תאנים אך מסיבות אחרות לגמרי. הן נוטות להאביק את התאנים ועד כאן הכל טבעי. הבעיה היא שפעמים רבות כאשר הן מאביקות את הפרי הסגלגל הן נתקעות בו ובחלק מן המקרים הן לא מצליחות להשתחרר. 

דרך: shutterstock.com

כתוצאה מכך הצרעות האומללות מאבדות את חייהן אבל זה לא מסתיים בזה. הסיבה לכך שלא תראו צרעה בתוך תאנה היא שהן “זוללות” את הצרעה, באמצעות אנזים בשם פיסין שאחראי על פירוק גופת הצרעה לחלבון וכך הוא משתלב בתוך הפרי. מעריכים שבכל תאנה יש לפחות צרעה אחת מתה. טוב, או מה שנשאר ממנה.

 מה שמידט היה אומר על זה? דרך: giphy.com

אם זה לא מספיק דוחה גם כך, מסתבר שחקלאים קונים במכוון צרעות, כדי לשלוט בכמות הצרעות שכל תאנה יכולה לאכול. מעניין אם הם עושים זאת כדי שהתאנים לא יגוועו ברעב. מסכנים.

מעבר לאלמנט הגועל, חשוב לזכור שכל זה לא מהווה סכנה עבור מי שאוכלים תאנים ואפשר להמשיך לאכול אותן כרגיל. אני יודעת שאני אמשיך. בתיאבון!

 דרך: mirror.co.uk

תמונת שער: Shutterstock.com 

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן