מאת: נטלי ריער, מנהלת תוכן בנושא עבודה וקריירה ב-AllJobs
לינקדאין (Linkedin) מיועדת ליצירת נטוורקינג, הצגת כישורים מקצועיים וניסיון ובעצם, היא רשת מקצועית המכוונת לנושא של עבודה וקריירה.
קרא עוד – 4 מלכודות עצמיות בראיונות עבודה
בלוג בשם The Linkedin Man פירסם לאחרונה תוצאות של חיפוש מעניין שערך בלינקדאין ובמהלכו הוא מצא מילים גסות וביטויים שלא הולמים פלטפורמה מקצועית. הוא גילה כי 31,000 משתמשים (מתוך 300 מיליון שקיימים באתר) עשו שימוש במילים וולגריות בתוך הפרופיל המקצועי שלהם. מוזר, נכון?
בחלוקה לפי סוג התעשיה, נמצא שתעשיית הבידור, השיווק והמוסיקה מובילות ברמת הגסויות הכלולות בפרופילים של המשתמשים שלהן. ועוד, שהעובדים של מייקרוסופט מקללים בלינקדאין יותר מאנשי צבא. ככה זה נראה:
5 התעשיות שמובילות בדיבור מלוכלך בלינקדאין:
-
בידור
-
פרסום ושיווק
-
מוסיקה
-
טכנולוגיית מידע
-
כתיבה ועריכה (מההה..!?)
ואם יורדים רזולציה, הנה הנתונים על פי חברות:
5 החברות שלעובדיהן יש הכי הרבה ניבולי פה בפרופילים שלהם – בכל העולם:
-
מיקרוסופט
-
צבא ארה”ב
-
מקדונלד’ס
-
IBM
-
גוגל
*מבחינת מדינות, לישראלים אין סיבה לדאגה כי מדובר בדירוג בסדר היורד הזה: ארה”ב, בריטניה, דנמרק, הולנד ואוסטרליה. אנחנו לא שם.
הנה דוגמא לדיבור המלוכלך הזה מתוך פרופיל ספציפי בלינקדאין:
בפרופיל של טכנאי סאונד: “אתה יודע מה, מי לעזאזל מגייס מפיק סאונד בלינקדאין? אף אחד! אם את/ה מתעניין/ת, את/ה כנראה אידיוט/ית”
אם היה מדובר בפייסבוק, ניחא – כי למרות שאנשי גיוס כן מציצים שם מדי פעם כדי לתת מבט נוסף במועמדים ששלחו קורות חיים, זו אינה רשת המשמשת כפלטפורמה מקצועית ולכן מי שמעוניין לנבל את הפה שם יכול פשוט לחסום מבקרים לא רצויים ולעשות כרצונו. אך כשמדובר בלינקדאין, מדובר למעשה ברשת שכל מטרתה היא הצגת המשתמשים כעובדים פוטנציאלים או כאנשי מקצוע, כך שניבולי פה עלולים להרוס את הרושם הטוב.
דרך: qz.com
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
7 טעויות שאנשים עושים בעבודה חדשה
את זה לא כדאי שתכתבו בקורות החיים שלכם
תמונת שער: Shutterstock