אברקדברה: רובוט ישראלי שעשוי לשפר דרמטית חיי משתקמים משבץ מוחי

אנשים שלקו בשבץ וקרובים אליהם יודעים כמה קשה נפשית ופיזית היא מלאכת השיקום. חלק מהלוקים בשבץ מוחי מאבדים יכולות קוגניטיביות ומוטוריות ונשארים נכים למשך שארית חייהם, מה שדורש תקופת שיקום והסתגלות ארוכה ומורכבת, וברוב המקרים גם יקרה ותובענית.

במקרה זה, הטכנולוגיה יכולה לבוא לעזרה ולשפר דרמטית את איכות החיים של החולים, באופן שממש יכול לשנות את חייהם מקצה אל קצה. סטארטאפ ישראלי שהוקם על ידי שתי נשים יזמיות, נטשה שוקין וד”ר מרינה פרידין, נועד לשקם חולי שבץ באמצעות רובוטים באמצעות טיפול שווה לכל נפש גם עבור אנשים שלא התברכו בכיסים ארוכים להשתקם מהמחלה הנוראית הזאת. מייסדות החברה, , Abracadabra Robotics, מקוות להתחיל ניסוי בפרויקט הרובוטים הסייעים החברתיים בתל השומר בעוד כמה חודשים.

מייסדות אברקדברה

נפגעי שבץ סובלים ממגוון קשיים, החל מקשיי שפה ותנועה לשינויים קיצוניים בהתנהגות. לעתים קרובות הם נזקקים לעזרה צמודה. רבים מהם יוכלו ליהעזר בפיזוטרפיסט שיוכל לעבוד עמם כל היום, אך העלות המצטברת עלולה להסתכם בעשרות אלפי שקלים בחודש – סכום שרוב האנשים לא יכולים לעמוד בו.

הסטרארטאפ יעזור לצמצם עלויות באמצעות רובוטים סייעים אישיים. כמובן שאלה לא יוכלו להחליף לחלוטין את אנשי המקצוע, אבל הם כן יוכלו לסייע למשתקמים בפעולות והנחיות פשוטות. רובוט כזה יוכל להורות לחולה לקום מהמיטה, להתלבש, להכין לעצמו כוס קפה, לבצע תרגילים פיזותרפיים ועוד – פעולות שנראות לנו כמובנות מאליו, אבל קריטיות מאוד לתהליך השיקום. שכירה של רובוט כזה לחודש שלם צפויה לעלות כ-2,000 שקלים בלבד – שזהו הסכום הנדרש לשלם על 12 שעות של טיפול פיזותרפי.

תמונה: Shutterstock

מאחורי הקלעים פועלים אלגוריתמים שמזהים תנועה ועוקבים אחר התקדמותו של המטופל, מספקים לו עידוד כשצריך, פידבקים והערות. ברובוט משולבת מצלמה שמאפשרת לו לנוע ברחבי הבית ולוודא שהוא עוזר לאדם הנכון, ולא לכלב שלו או למתלה מעילים. כמובן שהשימוש ברובוט דורש את שיתוף הפעולה של החולה עצמו, שכן חולה שמסרב לבצע את הפעולות שהרובוט מבקש ממנו לעשות לא יוכל באמת לעשות בו שימוש.

נוסף על כך, לא כל המחלימים משבץ יוכלו להיעזר בטכנולוגיה. הרובוט מסוגל לעבוד עם אנשים שתפקוד פלג הגוף העליון נפגע, ומסוגלים להבין תקשורת מילולית. אך לאלה שכן עומדים בקריטריונים וכן רוצים לעזור לעצמם להשתקם מדובר בהמצאה שתוכל לסייע מאוד בימים הקריטיים של השיקום הראשוני. הרובוט צפוי לכלול גם חיישנים רבים שיסייעו לו “להבין” את המצב של החולה, ובמידת הצורך ליצור קשר עם קרוביו כדי שאלה יגיעו לעזור.

“אברקדברה” כרגע מתמודד בחצי הגמר של אחת התחרויות הגדולות בעולם ההייטק, ה-Founders Games של כנס Webit. אם “אברקדברה” תמוקם בסוף התחרות ב-5 בספטמבר באחד מחמשת המקומות הראשונים, תעלה החברה אוטומטית לגמר ותוכל להציג את הסטארטאפ מול קונגרס של 2,000 אנשים, בהם נציגי אפל ו-IBM – מה שיוכל לעזור להפוך את החזון של החברה למציאות.

כרגע התחרות צמודה והחברה הישראלית ניצבת במקום 4, מאחורי מדינות ערב – מרוקו ואיחוד האמירויות המובילות, ומצרים נושפת בעורף מהמקום ה-5. נקודה נוספת: הסטארטאפים במקום הראשון והשלישי הם בתחום הפרסום כך שאין להם מטרה פרט לעשיית כסף.

השלב הראשוני בתחרות נשפט על ידי הקהל – וכאן אתם יכולים לעזור. אם הרעיון נשמע לכם חשוב, היכנסו והצביעו עכשיו ל-Abracadabra באתר התחרות. ההצבעה אינה עולה כסף, אך כן מבקשת שיתוף בפייסבוק. כרגע החברה נמצאת במקום הרביעי, אך חברות אחרות נושפות בעורפה והעלייה לכנס לא ברורה מאליה. עוד יתרון מבחינת הקורא מלבד ציונות והעצמת נשים: אברקבדרה נתמכת על ידי המדען הראשי, על כן משרדיו ייפתחו בארץ ויספקו תעסוקה בישראל. להצבעה.

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן