10 טריקים פשוטים ויעילים לשיפור הזיכרון

מכירים את המצב האיום הזה בו אתם עומדים מול אדם שצץ מולכם ברחוב, כולו נלהב שנתקל בך באמצע החיים ומתחיל לנהל איתכם שיחה. אתם בוהים בו, תוהים מאיפה הוא מוכר לכם בכלל, והוא ממשיך וממשיך ואז הוא תוקע לכם את השאלה הנוראה מכל: “את מזהה אותי, נכון?” ואת רוצה למות. כי את לא.

ראו גם: 7 טריקים שיעזרו לכם לא לשכוח שום פרט חשוב

אבל לא נעים, הבן אדם הגיב אליך כאילו את אחותו האבודה ואין לך מושג מי זה אבל את עונה: “בטח!”. אבל הוא, הוא לא יסתפק בזה. הו לא. הוא חייב להכניס אותך לפינה ולהתעלל בך. האיש יורה לעברך “אז מאיפה?”. וזהו, קברת את עצמך בעודך בחיים.

רוצים שהשם שלכם יהיה חקוק לעד בספר? תמכו בקמפיין המימון המון לתרגום “נטופיה” לאנגלית ותיקראו על שם דמות בספר יחד עם עוד תשורות מגניבות >> (מודעה)

אז בשביל לא להגיע למצב הזה ודומים לו, הנה כמה טריקים מעולים לשיפור הזיכרון:

שיטת השעון המעורר

כדי לזכור מידע בסיסי, כמו טלפון או כתובת, ניתן פשוט לפעול עם שעון מעורר. לשנן כל 15 שניות למשך כמה דקות וחוזר חלילה. זה עובד. וזה גם ירדים אתכם יופי.

שיטת הגוף

מתברר ששיטה מוזרה זו עובדת. פשוט משייכים איבר בגוף לדבר שצריך לזכור ואיכשהו, ההקשר המיוחד נקלט. פשוט מדמיינים ויזואלית את האיבר הספציפי ומה שהיית צריך לזכור יצוף. כמו לזכור את הפוסט הזה עם אצבע משולשת.

פוקוס

אלה ששמים מוזיקה, טלוויזיה ומנסים להתרכז לא באמת עוזרים לעצמם. הם פשוט מתמקדים כל פעם במשהו אחר, מה שמאט את פעולת הזיכרון כנראה. אם באמת רוצים לשנן, תפעלו בדממה. אז קדימה, שקט!

שיטת הלינק

כשמחברים מושגים במשפט אחד או אפילו סיפור קצר קל יותר לזכור. זה עובד מעולה לפני מבחנים, מניסיון. מצד שני, שום דבר לא עזר לי בסטטיסטיקה.

צלילים

שיטה יעילה עבור מי שלומד שפה חדשה. דמיינו צליל הברה מוזר של מילה עם משהו ספציפי וככה המילה הזו תיחקק לכם טוב יותר. לא שבגילי אנסה אפילו ללמוד שפה חדשה.

שיטוט בחדר

שיטה זו בטח מועדפת על חוקרי משטרה. מציירים בית בו כל המידע שצריך לזכור נמצא בין החדרים. כנראה שזה טוב לבעלי זיכרון צילומי חזק. ומי יודע, עוד עשוי לעזור לכם להגיע הביתה.

שיטת הקבוצות

המוח מצליח לזכור בעיקר כ-7 אייטמים בממוצע בבת אחת. אבל אנחנו כן יכולים לזכור מספר טלפון של 10 ספרות. הדרך הטובה היא לחלק את המספרים ל-3 קבוצות ועוד ספרה אחת תיחקק.

בהתאם לזמן והמקום

חוקרים גילו שאדם שזכר משהו כשהיה נניח מתחת למים, יזכור שוב את אותו דבר כשיהיה שוב מתחת למים. המוח כנראה משייך את המידע למקום ולזמן שהיה בעת שקלט אותו. הדבר היחיד שאזכור מתחת למים זה איך לעלות חזרה.

מוזיקה

לא מדובר על האזנה למוזיקת רוק בזמן ניסיון שינון אלא יותר להפוך את מה שצריך לזכור לשיר. כשהיינו קטנים הצלחנו ללמוד בעל פה שירים רבים בקלות. אז קדימה, לחבר לחן למילים. ומי יודע, עוד יצא לכם להיט.

ריח

חוש הריח משפיע מאוד על הזיכרון. אם זכרת דבר מה כשהיה עליך בושם ספציפי, אם תשפריצי שוב את הבושם הזה, הזיכרון יצוף.

דרך VIRALNOVA

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן