מראה מראה שעל הקיר, מי עף על עצמו הכי הרבה בעיר? אנחנו נוטים לחשוב על אנשים שמתבוננים במראה כמאוהבים בעצמם בעוד שבפועל, לעתים מדובר בהשתקפות של תיעוב עצמי. במצב כזה, מראות יכולות לתעתע ולעוות את המציאות, בעוד פוטושופ יכול להיות ידיד נאמן לדרך (לפחות, לרוב).
ראו גם: אדם מתמוטט ברחוב פעמיים – התגובות של הקהל כל כך שונות בשני המקרים
האם מראות מספקות לנו השתקפות כנה של עצמנו, בידיעה שהמראה הנשקף עובר עיבוד די קטלני לרוב של התפישה העצמית המחמירה של רבים מאיתנו, הרסני לא פחות מהריטוש הכי גרוע? לא רק אמא החורגת של שלגיה ידעה לבסוף שאסור לסמוך על מראות. בראיה כה ביקורתית, האם לא כבר עדיף להתנחם בפוטושופ או להצטלם בסלפי ולהעלות לאינסטגרם ולקבל ביקורת מחמיאה?
זה הרעיון הכללי של הניסוי “מה זרים חושבים עליך” של באזפיד. במסגרת הניסוי, המשתתפים התבקשו לעמוד לפני מראה ולתאר את עצמם בכנות. בו בזמן, מבלי שידעו, זרים בחדר סמוך התבקשו לומר מה הם חושבים על האדם במראה.
באופן לא מפתיע, האנשים שהעידו על דמותם במראה היו המבקרים הכי מחמירים של עצמם. נקודות התורפה שהם התייחסו אליהם לא אוזכרו כלל על ידי הזרים, או שנתפשו כחוזקות.
סרטון זה נוצר בהשראת סרטון הציורים יופי אמיתי של Dove שהמחיש איך נשים רואות את עצמן באור שלילי יותר מכפי שהן נתפשות על ידי אחרים.
בשורה התחתונה, אתם יפים יותר מכפי שנדמה לכם, לפחות בעיני אחרים.
תודה ל-Martin Vainstein על הטיפ.