14 מיליון טונות – זו כמות האשפה שניו יורק מייצרת כל שנה. תארו לעצמכם כמה אנרגיה ומשאבים צריך כדי לשנע אותה ולטפל בה.
כדי לפתור את הבעיה הזאת, חברת “Present Architecture” מציעה פתרון יצירתי ודו-תכליתי בשם “לולאה ירוקה” (Green Loop). במקום להסיע במשאיות את האשפה מהעיר למזבלות מרוחקות, הם תיכננו רשת של 10 מרכזים עגולים לייצור קומפוסט לאורך קו החוף של ניו יורק, שישרתו את חמשת הרובעים בעיר. חוץ מהטיפול האקולוגי והמקומי בפסולת, מרכזים אלה ישמשו גם כפארקים לרווחת התושבים.
המתקנים החדשים יבנו על איים מלאכותיים המחוברים ליבשה באמצעות רציפים. הם יכללו שני מפלסים – במפלס התחתון, בגובה פני העיר, יהיה שטח תפעולי לייצור קומפוסט (הפיכת פסולת מזון לדשן אורגני), ובמפלס העליון ישתלו פארקים ציבוריים. “גני קומפוסט” כאלה יוכלו לטפל בפסולת האורגנית שלנו, שמהווה 30% מכלל הפסולת העירונית. הודות לפריסת הפארקים ברחבי חמשת הרובעים של העיר, זה יקרה באופן מקומי ומאוזן.
במקום להסיע את האשפה מרובע מנהטן דרך רובע ברונקס ועד למזבלה מרוחקת באוהיו, למשל, משאיות הזבל יוכלו פשוט להגיע ללולאה הירוקה העירונית הקרובה. זה יוריד באופן דרסטי את נפח התנועה, הרעש, וכמובן יפחית את זיהום האויר ופליטת גזי חממה לאטמוספירה.
בנוסף לזה, מרכזי הקומפוסט יוסיפו 500 דונם של שטחים ירוקים ציבוריים לעיר. כל פארק מוגבה שכזה מעוצב להיות גדול מספיק כדי להכיל כל דבר- גינות קהילתיות, מרכזים חינוכיים ואפילו אתרי סקי בחורף. הפארקים המוספים ישפרו את הגישה הציבורית לשטחים ירוקים, טיילות ושבילי אופניים, ויסייעו לניו יורק לממש את תכנית “חזון 2020” שלה לקו החוף של העיר.
לאחר השחזור המוצלח מאוד של קו הרכבת העילי, The High Line Park, יכול מאוד להיות שאיים ירוקים יהיו התחנה הבאה של התפוח הגדול.
כל התמונות בכתבה הובאו מדף הבית של Present Architecture.
התפרסם במקור ב WeShare, אתר הבית של הכלכלה השיתופית בישראל