השחקן/סלב/מפיק אשטון קוצ’ר וענקית הקמעונאות וולמארט החליפו מהלומות בטוויטר ביום שלישי בעניין שכר עובדי הרשת.
קוצ’ר (aplusk@) התייחס לידיעה על יוזמה של סניף מקומי של וולמארט באוהיו לגייס מזון לעובדי הרשת העניים “על מנת שיוכלו ליהנות מארוחה חמה בחג ההודיה”. יוזמה זו פורסמה בטוויטר של וולמארט. קוצ’ר שאל איך ייתכן שתאגיד משלם לעובדיו שכר רעב שגורם להם להיות נזקקים למזון מלכתחילה: “שורת הרווח של וולמארט חשובה לכם עד כדי כך שאתם לא יכולים לשלם לעובדים שלכם שכר שיעלה אותם מעל לקו העוני?.
14 דקות מאוחר יותר, חשבון הטוויטר של החברה, WalmartNewsroom@, ענה לקוצ’ר ולאנשים שהתייחסו לנושא: “חבל שיוזמת צדקה הוצאה מהקשר בדרך כזו. אנחנו גאים בעמיתים שלנו בקנטון”. לאחר 10 דקות, קוצ’ר ירה בחזרה: “אתם צריכים להיות גאים בעמיתים שלכם אבל אני לא בטוח אם הם צריכים להיות גאים בכם”.
בתגובה, וולמארט שיגרה לקוצ’ר וידאו על “אפשרויות ויתרונות של עבודה בוולמארט” עם המסר: “אנחנו יודעים שאתה מאמין באפשרויות כמונו ונשמח לדבר איתך עוד על הנושא”. קוצ’ר ענה: “הרווחתם 17 מיליארד בשנה שעברה. אתם חברה בשווי 260 מיליארד דולרים. מה אנחנו מפספסים כאן?”.
וולמארט, לא מוותרת, החזירה בציוצים בנוסח” “אנחנו חושבים שאתה מפספס כמה דברים” ו”רוב כח העבודה שלנו הוא במשרה מלאה ומרוויח יותר מ-25,000 דולר בשנה, “כ-75% מעובדי ההנהלה שלנו התחילו כעובדי משמרת זמניים”, “בכל שנה, אנחנו מקדמים 160,000 בני אדם”. היא ניכתה מהסטטיסטיקה שהתהדרה בשכר סביר ברשת מאות אלפי עובדים זמניים שמקבלים שכר רעב.
@WalmartNewsroom you should be proud of your associates but I’m not sure if they should be proud of you.
— ashton kutcher (@aplusk) November 19, 2013
@aplusk We think you’re missing a few things. The majority of our workforce is full-time and makes more than $25,000/year.
— Walmart Newsroom (@WalmartNewsroom) November 19, 2013
Walmart should be the leaders not the low water mark http://t.co/qdCOZWv0gh
— ashton kutcher (@aplusk) November 19, 2013
קוצ’ר ענה לחברה כי “אמנם היא עושה כמה דברים נהדרים אך עליה להיות מובילה בתחום זה”. וולמארט הגיבה: “אנחנו יודעים שעלינו להשתפר כחברה. השנה הצבנו כיעד עליון לספק לעובדים שלנו יותר אפשרויות”. קוצ’ר סיים לעת עתה בקישור לפוסט בבלוג שמעריך את העלות הכספית בתמיכה ציבורית שמקבלים עובדי וולמארט וקובעי כי “וולמארט צריכה להוביל את השוק בתנאים לעובדים ולא לסמן את הרף התחתון בתשלום שכר רעב”.