מוגש באמצעות צוות אתר גורו דירות חדשות
כשחושבים על הערים הטובות ביותר בישראל, בדרך כלל פתח תקווה לא עולה לראש. למרות שהיא ממש קרובה לתל-אביב, מקושרת בכבישים מהירים מכל הכיוונים ויש בה כמה אפשרויות מגורים מצויינות, שמה של פתח תקווה מזוהה הרבה יותר עם בדיחות מאשר על חוסר קיומה עם כל דבר אחר.
האם זו אשמתה של העיר עצמה? כנראה שלא. פופולריות היא עניין של אופנה, ופתח תקווה סיגלה לעצמה, שלא באשמתה, תדמית לא אופנתית. אז נכון, יש לה בעיות אבל לאיזו עיר אין? וכדי שתראו שיש גם דברים מפתיעים שקשורים לפתח תקווה – הנה 7 דברים שוודאי לא ידעתם על העיר הראשונה של ישראל:
1. היא לא באמת ההתיישבות הראשונה במרכז הארץ
כולם יודעים שפתח תקווה היא אם המושבות, ההתיישבות החקלאית הראשונה במרכז שמסמלת אצל רבים את תחילת הציונות במדינת ישראל. ההסטוריה אכן זוכרת את פתח תקווה כראשונה – אך בפועל היא בכלל השנייה.
מספר שבועות לפני ה-8.7.1878, תאריך ייסודה של פתח תקווה, נוסדה המושבה “גיא אוני”, שהפכה ברבות הימים לראש פינה. למרות שששתי הערים קרובות זו לזו, את פתח תקווה מציינים כראשונה ואת ראש פינה לא. הסיבות, כצפוי לארץ ישראל, פוליטיות: למתיישבי פתח תקווה היו קשרים רבים יותר, והידיעה על הקמתה הופצה מהר יותר. השאר, כפי שנהוג להגיד, היסטוריה.
2. יש בה את מבנה הבטון הראשון בישראל
תמונה: Yoav Dothan CC-BY-3.0
אז אם המושבות היא לא – אבל כן יש בה את מבנה הבטון הראשון שהוקם בישראל. המבנה, “בית הבטון”, נבנה ב-1912 ושימש כבית משאבות. כיום הוא קצת נסתר מן העין, בסמוך לכפר הבפטיסטים בסמוך למקורות הירקון, ודורש נסיעה קצרה בדרך חקלאית כדי להגיע אליו. מצד שני שווה לעשות את הסיבוב: בית הבטון משומר והוא פיסה נאה במיוחד של ההיסטוריה.
אם אתם נוהגים לקנות במרכולים הזולים הצמודים לצומת ירקונים אתם יכולים לנסוע חמש דקות נוספות ולהגיע לשם. וזה שווה לא רק בשביל הערך ההיסטורי, אלא מסיבה אחת נוספת: בית הבטון צמוד למקורות הירקון – ולא תאמינו כמה יפה שם. למעשה, מדובר באחד מהמקומות הכי טובים לפיקניק כיפי בחיק הטבע בישראל. הוא לא מאוד פופולרי ככה שאין בו כמעט אנשים, הוא משקיף לנחל זורם ויש בו הרבה צל.
שווה לבוא לבילוי רומנטי או משפחתי ולא להאמין שזה צמוד לפתח תקווה.
3. המרחק האווירי בין פתח תקווה לתל-אביב הוא פחות מקילומטר
תמונה: גורו
אפשר לומר בלב שלם שפתח תקווה ותל אביב ככה קרובות ובאמת להאמין בזה.
4. פעם ניסו למכור אותה באיביי
סריקת עיתון דרך מאבד תמלילים
ב-2006 עלתה לאיביי מכירה פומבית מיוחדת: העיר פתח תקווה + כרטיסיית אוטובוס. ההצעות זרמו והגיעו לסכום מרשים של 8 דולר ו-57 סנטים, לפני שבאיביי הבינו שמדובר במתיחה ושאין באמת אפשרות לקנות דרכה את אם המושבות של ישראל. חבל.
מי שעמדה מאחורי המתיחה היתה אדר שלו, שהעלתה את פתח תקוה לכמה רגעים על המפה העולמית. או לפחות על המפה העולמית של איביי והצדיקה ידיעה ב”ידיעות אחרונות”.
5. יש בה אחלה שוק
לא רק לתל-אביב, ירושלים ונתניה יש. גם בלב פתח תקווה פועל שוק עירוני מצויין, שאולי קטן קצת יותר משוק הכרמל ורועש קצת פחות ממחנה יהודה – אבל עדיין כולל יופי של סחורה, צבעים וריחות ומגוון גדול של מסעדות פועלים מצויינות מסביב.
טעים!
6. יש שם אפילו חיי לילה
מי היה מאמין – לא רק שיש חיים בפתח תקווה אלא שיש לה גם חיי לילה! בפתח תקווה יש כמה פאבים מצויינים עם שמות שהיו יכולים לגרום לכם לחשוב שהגעתם בטעות למרכז תל-אביב כמו אוסקר ווילד ואמט בראון. זה אומר שאחרי שקניתם מצרכים טריים בשוק וערכתם בעזרתם פיקניק רומנטי בירקון – תוכלו לקנח בכוס בירה צוננת לפני שאתם חוזרים הביתה.
7. אחד השירים הכי יפים בעברית נכתב עליה
טוב, האמת שהרבה יודעים ש”יואל משה סלומון” הוא שיר ביוגרפי על פועלו של מייסד העיר, אבל מדובר בשיר כל כך יפה שלא יכלנו שלא לסיים איתו את הרשימה:
תמונת שער: Dr. Avishai Teicher CC-BY-2.5
וגם זה קרה בפתח תקווה:
מוגש באמצעות האתר “גורו דירות חדשות”. למידע נוסף על פרויקטים חדשים בפתח תקוה לחץ כאן