כמו כל להקה מצליחה אחרת, גם חברי להקת הרוק הכבד Iron Maiden נאלצים להתמודד עם פיראטיות. בעידן הדיגיטלי, כבר אי אפשר לסמוך על כך שהמעריצים שלך יסכימו לשלם על אלבומים חדשים – במיוחד כאשר ניתן למצוא את כל השירים, לגמרי בחינם, באתרי שיתוף קבצים ברשת.
עשו לנו לייק וקבלו עוד סיפורים כאלה בפייסבוק:
להקות רבות (וכמובן – חברות התקליטים שעמודות מאחוריהן) מנסות להתמודד עם תופעת הפיראטיות באמצעות עורכי דין, שתובעים את המורידים הפיראטיים ומנסים להשיג מהם פיצויים. ב-Iron Maiden החליטו לוותר על התביעות, ולנצל את ההורדות הפיראטיות של האלובמים שלהם לטובתם.
איך הם עשו את זה? זה די פשוט: הלהקה נעזרה בשירותיה של חברה שמנטרת אחר פעילויות ברשתות שיתוף קבצים, וסיפקה לה נתונים מדויקים לגבי ההורדות הלא חוקיות של השירים שלהם. על פי הנתונים האלה, תכננה הלהקה את סיבוב ההופעות החדש שלה, כאשר המטרה היתה להגיע לאיזורים בהם הפיראטיים אוהבים במיוחד את שירי הלהקה.
הופעה חיה אי אפשר להוריד באופן פיראטי – ואכן, ההופעות של הלהקה בארצות כמו ברזיל, וונצואלה, מקסיקו וקולומביה הכניסו לכיסי חברי הלהקה הרבה מאוד כסף, הן ממכירת כרטיסים והן ממכירות של מרצ׳נדייז כמו חולצות ואפילו אלבומים פיזיים. ההופעה שלהם בסאן פאולו, למשל, הצליחה לצבור הכנסות של כמעט 2.6 מיליון דולר.
הבעיה עם השיטה של Iron Maiden היא שהיא אינה יכולה לעבוד עבור מוזיקאים צעירים. איירון מיידן היא להקה וותיקה מאוד עם קהל מעריצים גדול – אך לא כל אחד יכול לגרוף מיליונים מסיבוב הופעות בינלאומי.
מצד שני, זו כן דרך טובה להתמודד עם המציאות החדשה והלאו דווקא פשוטה בה נמצאים לא מעט אמנים, שצריכים לחשוב על דרכים אחרות למלא את חשבון הבנק עכשיו שקניית דיסקים זה כבר דבר שכמעט וחלף מהעולם.
דרך Gawker
תמונת שער: adels CC-BY-2.0