בשנת 2005 התקלקלה המכונית של ג’יימס רוברטסון, תושב דטרויט שעובד במפעל המרוחק עשרות קילומטרים מביתו. ג’יימס לא מרוויח מספיק בשביל לקנות מכונית חדשה, אך לפני עשור זו לא היתה בעיה גדולה. הוא פשוט עבר להשתמש בתחבורה ציבורית. אך במהלך השנים שירותי האוטובוסים באיזור הצטמצמו, קווים בוטלו – וג’יימס הגיע למצב בו בשביל להגיע לעבודה הוא נאלץ לצעוד בכל יום מעל 30 קילומטרים.
המשמרות של ג’יימס במפעל אורכות שמונה שעות. המסע שלו לעבודה ובחזרה אורך כמעט אותו זמן. הוא יוצא מביתו בשעה שמונה בבוקר כדי להגיע למשמרת שמתחילה בשעה 14:00. הוא מסיים לעבוד ב-22:00 ולא מגיע הביתה לפני 4 בבוקר. ובכל זאת, הוא לא נעדר מעבודתו ולו יום אחד. מאחר ומכונית זה דבר יקר, שלא לדבר על ביטוח, הוא לא יכול לשנות את המצב. ג’יימס הפך לסמל לגיבור אמריקני חדש, כזה שלא נכנע לקשיים וממשיך לעבוד ולקיים את עצמו גם בזמנים קשים. “אני קובע את הסטנדרטים להגעה לעבודה לפי האיש הזה”, אומר הבוס שלו: “האיש הזה מגיע לעבודה בזמן, הולך את כל הקילומטרים האלה גם בשלג ובגשם, ואני אומר לכם, יש לי עובדים עם פונטיאק שגרים במרחק 10 דקות ואומרים לי לפעמים שהם לא יכולים להגיע לעבודה”.
רוברטסון היה יכול להשתמש בתוכנית פדרלית חדשה, שהיתה מאפשרת לו ליצור קשר עם חברת האוטובוסים כדי שזו תשלח לו הסעה מיוחדת מהבית עד המפעל. “הייתי מעדיף שהם ישתמשו בכסף הזה בשביל לפתח מערכת אוטובוסים שתעבוד 24 שעות ביממה, ולא רק בשביל אוטובוס קטן ומיוחד בשבילי”, הוא אמר: “העיר הזו חייבת אוטובוסים שייסעו 247. אתם יכולים להגיד לראש העיר שאמרתי את זה”.
אך האם האמריקנים מוכנים לראות אנשים שהיו יכולים להיות השכנים שלהם נאלצים לעבוד כל כך קשה רק בשביל לעבוד? במקרה הזה התשובה שלילית. אואן לידי, בחור צעיר, קרא על הסיפור של רוברטסון בעיתון, והחליט לנסות להתגייס למענו. הוא הקים קמפיין גיוס באתר gofundme, וביקש לגייס 25,000 דולר – סכום שיאפשר לרוברטסון לקנות אוטו חדש. הצלחת הקמפיין הפתיעה את כולם: תוך פחות מיום גויסו שם כמעט 130,000 דולר. הסכום הזה יאפשר לקנות לא רק רכב אלא גם ביטוח ודלק לתקופה ארוכה.
זה עוד לא הכל. בחורה בשם אנג’לה אוזבורן, שעובדת כנציגת שירות לקוחות בסוכנות למכירת מכוניות שברולט, קראה גם היא את הסיפור בעיתון והתרגשה. היא פנתה למנהל שלה שאמר לה “בואי נסדר משהו לבחור הזה”. ה”משהו” הזה הוא מכונית לבחירתו כמעט בחינם. אנשי הסוכנות יאפשרו לו לבחור בין שני דגמים של שברולט, מודל 2014, ולשלם עליהם אך ורק את המיסוי: 900 דולר.
התגובה של ג’יימס לכל הטוב האנושי הזה שנחת עליו היתה קצרה ופשוטה. כשעיתונאי סיפר לו על כל הכסף שגויס לטובתו, הוא ענה: “אתה לא רציני, נכון?”.
דרך Independent | תמונה: צילום מסך דרך Detroit Free Press