מתברר שבוסים טעו לכל אורך הדרך לגבי האופן ספייס

מאת: נטלי ריער, מנהלת תוכן בנושא עבודה וקריירה ב-AllJobs

רבות נאמר על המשרד המודרני, שבראשו מככב האופן ספייס. העיצוב הפתוח הזה, מגיע ברמות שונות של אימה – מחלל פתוח לחלוטין שבו יושבים עובדים רבים סביב שולחן ארוך ללא מחיצות ביניהם, ועד לחלל פתוח המופרד באופן מלאכותי על ידי מחיצות מודולריות שיוצרות חללי עבודה קטנים הקרויים בלשון העם “שקוביות” (Cubicles).

במקור, השאיפה היתה ליצור חלל שמעודד עבודת צוות ואינטראקציה גבוהה בין העובדים, ובחיסכון נדלנ”י למעסיק. אך עם כל הכבוד לחזון, הוא הביא עימו גם רעש, חוסר פרטיות וריבים בלתי פוסקים על המזגן ועל משאבים משותפים אחרים. ועם כל הכבוד לעבודת צוות, בל נשכח שהרבה דברים טובים שיוצאים מאיתנו קורים דווקא בשעות המתות של המשרד, כשכולם כבר הלכו הביתה ורק צלילו של שואב האבק נשמע במעומעם מרחוק. יכול להיות ששיטת המשרד הפתוח יעילה מבחינת דחיסת עובדים רבים בגמישות רבה, אך האם היא מעודדת יצרנות? הנה כמה סיבות נגד הרעיון:

1. היעדר פרטיות לא עושה טוב לעבודה

האם המשרד הפתוח מעודד פרודוקטיביות? פחות. מחקר שנעשה ב-2013 מצא שעובדים רבים מתוסכלים מהסחות הדעת במשרדים הפתוחים, מה שמביא לביצועים ירודים בעבודה. קרוב למחצית מהנשאלים התלוננו על חוסר הפרטיות ברמת הנשמע ויותר מ30% התלוננו על חוסר פרטיות ברמה הנראית לעין.

124980.jpg

תמונה: כשמבינים שהעבודה ב-Open Space דורשת פינות מסתור – גוגל, אמסטרדם. Offices Snapshots

2. קשה, קשה, קשה להתרכז ככה

ב-2011, הפסיכולוג הארגוני מתיו דייוויס סיכם יותר ממאה מחקרים שנעשו על סביבה משרדית. הוא מצא שלמרות האווירה הצוותית לכאורה במשרדים הפתוחים, העיצוב פגע ביכולת הריכוז, ביצרנות, בחשיבה יצירתית ובשביעות הרצון. בהשוואה למשרדים “רגילים”, עובדי המשרדים הפתוחים חוו יותר אינטראקציות כפויות, מתח, יכולת ריכוז ירודה ופחות מוטיבציה.

Airbnb.jpg

תמונה: עבודה בחלל פתוח, ללא מחיצות – Airbnb, קליפורניה Offices Snapshots

3. האינטראקציה בין העובדים לא טובה יותר

אחת הסיבות שבגינן משבחים את שיטת המשרד הפתוח היא ההקלה לכאורה, על אינטרקציה בין העובדים – הקירות העבים של המשרדים הפרטיים דרשו להרים טלפון כדי לומר משהו שניתן בקלות לומר היום בצעקה ישירה ומיידית. אך אליה וקוץ בה – בסקר שנערך בקרב 38,000 עובדים, נמצא כי הפרעות על ידי קולגות מזיקות מאוד ליצרניות של העובדים, במיוחד לבכירים ביניהם.  

3039342-slide-s-4-this-futuristic-office-doesnt-have-chairs-or-desks.jpg

תמונה: משרד עתידני באמסטרדם מציע קונספט חדשני שלא מחייב ישיבה fastcoexist 

4. עובדים במשרדים פתוחים לוקחים יותר ימי מחלה

משרד פתוח עשוי להשפיע לרעה אפילו על הבריאות, או לפחות על זו שמדווחת בפועל למעסיק. במחקר שנעשה לאחרונה על יותר מ2,400 עובדים בדנמרק נמצא כי שככל שעלה מספר האנשים שעבדו בחלל אחד, עלה בהתאמה מספר העובדים שלקחו ימי מחלה. בנוסף, עובדים שחלקו משרד עם עובד נוסף (משרד של שני עובדים) לקחו בממוצע 50% יותר ימי מחלה מעובדים בעלי משרד אחד. ומה לגבי עובדי משרד פתוח? הם לקחו 62% אחוז יותר ימי מחלה. ידוע שימי מחלה לא נלקחים רק בגלל מחלות, אבל גם אם הדבר נובע מחוסר חשק מובהק להגיע למשרד בבוקר, יש פה בעיה.

FB11.png

תמונה: הרחבה עתידית של משרדי פייסבוק. כנראה החלל הפתוח הגדול בעולם. Forbes

5. יתרונות המשרד המודרני רק מטשטשים בעיות גדולות יותר

אם נולדתם אחרי 1982, יתכן מאוד שתסבלו פחות מעבודה בחלל פתוח, אבל זה לא מה שיגרום לכם לעבוד טוב יותר ממבוגרים מכם. במחקר שנעשה ב-2012 בחברת תקשורת פינית על עובדים שנולדו אחרי השנה הנ”ל, נראה כי גם עובדים אלו הבחינו בסוגים השונים של הרעש כמו שיחות וצחקוקים וראו בהם כמסיחי דעת בדיוק כמו עמיתיהם המבוגרים. עם זאת, העובדים הצעירים האמינו שהיעדר הפרטיות והיכולת לשלוט בסביבה שלהם היא מחיר שעבורו הם מרוויחים זמן חברתי לשוחח עם עמיתים לעבודה, שבהם הם רואים חברים לכל דבר.

אז אוקיי, המשרד הפתוח באמת משפר את היחסים החברתיים במשרד. אבל אם המחיר לכך הוא פגיעה בתפוקה, זה לא בדיוק WIN WIN.

NYLON-9-700x467.jpg

תמונה: מעוצב, מגניב, אבל מאוד פתוח – משרדי מגזין Nylon, ניו יורק. Offices Snapshots

6. לכל עובד ועובדת יש צרכים שונים

בני אדם אינם זהים. כמו כן, הם גם לא תמיד מחבבים זה את זה, ולא רוצים לשמוע את שיחות הטלפון האישיות של אלו שיושבים לידם, או את הבחירות המוסיקליות שלהם. ויותר מזה, כעובדים, יש לנו צרכים שונים ולכן לא ייתכן שחלל אחד גדול יתאים לכולם. למשל, אנשים שעובדים בכתיבה (היי!), בעיצוב, או בניתוח נתונים מתקשים יותר להתרכז בסביבה רועשת ודינמית. לעומתם, אנשים מוחצנים שזקוקים לאווירה צוותית ופתוחה כדי לגלגל רעיונות ולשאול שאלות בספונטניות יכולים דווקא להרוויח מהשיתופיות.

NelInf04.jpg

תמונה: משרד פתוח עם פרטיות יחסית – NELSON, אילינוי Offices Snapshots

פתרון? לינדסי קאופמן כתבה טור מעניין בנושא הרעות החולות של המשרד הפתוח ב- Washington Post ובסיומו ניסתה להציע פשרה – אם כבר להיסחף אחר טרנדים, למה שלא לעודד את טרנד העבודה מהבית? המודל הזה הרי הוכיח את עצמו כמעלה את הפרודוקטיביות בקרב העובדים, וגורם להם לעבוד יותר שעות ולצאת לפחות הפסקות. כי בבית, מלבד המקרר כמובן, יש פחות הסחות דעת.

ואם לא לאפשר עבודה מהבית, גם בסביבה הפתוחה, חייבים לבצע לפחות התאמות לאופי המחלקה ואפילו הפרדות קטנות במקומות שבהם רעש מהווה בעיה שזהה בחומרתה למחשב שלא עובד או לכיסא שבור.

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:

איך אפשר לעבוד ב-Open Space ולהישאר בחיים?

אחד שיודע: מיהו העובד החשוב ביותר במשרד?

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן