מה באמת עומד מאחורי פרשת האייפונים המתעקמים?

פרשת ה-Bendgate שמסעירה את חובבי אפל והאייפונים ממשיכה לעשות גלים. ההסיפור, שהתחיל אחרי שהועלו לרשת מספר טענות שדגמי iPhone 6 Plus מתעקמים בכיס, מקבל כעת תפנית מפתיעה: חובבי אפל טוענים שמדובר בתיאוריית קונספירציה, ושאין מאחוריה שום אמת. במקרה זה, נראה כי העובדות מיישרות קו איתם. 

כדי להוכיח את הטענה, משתמשים חובבי אפל בסרטון שהתחיל את כל הסערה, בו בחור משופם מכופף את האייפון שלו בידיים. זה הסרטון שהוכיח לרבים שהאייפון 6 פלוס אכן מתעקם. אבל אם מסתכלים על הסרט טוב טוב, אפשר לזהות חוסר עקביות: כשהבחור המצולם מתחיל לכופף את האייפון, השעון מראה שהשעה 2:26, אך כשהוא מציג את התוצאות למצלמה השעון מראה את השעה 1:58.

הזמנים, כמובן, לא מתחברים. האם ה”מסקנה” צולמה עוד לפני שנעשה הכיפוף? או שאולי הסרטון השתמש מלכתחילה במכשיר מכופף ורק צילם אותו בזוויות שהראו כאילו הוא ישר?

התשובה לא ברורה. מה גם שבמקרה הזה היא לא ממש משנה: זה הרי בכלל לא משנה האם האייפון 6 פלוס מתעקם כאשר מנסים לעשות לו את זה בכוונה, אלא האם הוא נשאר ישר בשימוש סביר או לא. התשובה לכך, לפחות בשלב זה, בכלל לא ברורה: בעוד הסרטון הנ”ל טוען שהאייפון מתעקם, בדיקה עצמאית שביצע ה-Consumers Report טוענת שהמכשיר עמיד ללחץ. אפל עצמה, אגב, מספרת שרק תשעה לקוחות החזירו את המכשיר לאחר שזה התעקם להם בכיס.

תמונה: Consumer Reports

חובבי אפל רבים מאשימים את תקשורת ההמונים בהמולה הזו. לטענתם, מדובר בתופעה שולית שנופחה מעבר לכל פרופורציה על ידי כלי תקשורת צמאים לקהל. רבים מצביעים על דיווחים על מכשירים סלולריים שמתעקמים שתקפים לפחות או יותר כל דגם חדש שיוצא לשוק, כולל ה-iPhone 5, מכשירי סמסונג, מכשירי סוני וכו’.

כל מכשיר אלקטרוני בייצור המוני סובל מאחוז קטן של מכשירים עם תקלות ייצור שיכולים להתקלקל, להתעקם או סתם להשבר בשימוש סביר. בשלב זה אין הוכחות כלל כי האייפון החדש סובל מבעיה גורפת, וכל עוד אין הוכחות נראה כי מדובר באחוז זניח. אז מה היה לנו כאן? פרשה שצמחה למימדי ענק ללא שמץ של הוכחות כדי לתמוך בטענות. מי אשם בכך? ללא ספק תקשורת המיינסטרים חובבות ההפחדות, אך מי “תדלק” אותה במידע שהוביל לכותרות הצעקניות? בהיעדר הוכחות, זה יהיה לא אחראי להפנות את האצבע המאשימה כלפי החשודים המידיים. ייתכן שגם מדובר בכמה דיווחים מנותקים של משתמשים שקיבלו מכשירים פגומים ללא יד מכוונת. עם זאת, היום, יותר מתמיד קל לעורר פחד ואי ודאות דרך רשתות חברתיות ומי שיש לו משאבים ואינטרס עלול להצית בקלות שמועה דרך רשתות חברתיות בידיעה שכלי התקשורת ימהרו לדווח בהתבסס על “הבאזז”. 

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן