מחירי המזון שלנו טסו בשנים האחרונות לשמיים ונראה שבאופן כללי לחיות ולאכול זה ממש יקר.
בין המוצרים היקרים הן הביצים, שלאחרונה המחיר שלהן פחת בישראל ב-3%, אך וזה עוד על הביצים שנמצאות בפיקוח והן עדיין יקרות.
בשאר מדינות העולם סובלים מבעיה דומה. בארה”ב למשל, נמצא שיש עליה של כמעט 20% על מחירי הביצים בחודש יוני בלבד, ו-84% בין החודשים מאי ליוני, עלייה שנחשבת לגבוהה ביותר שחוותה ארה”ב ב-30 השנים האחרונות.
Bureau of Labor Statistics: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בארה”ב
הסיבה לזינוק הזה במחירים נעוצה בעיקר בהתפרצות מחודשת של שפעת העופות בארה”ב. נכון לעכשיו כ-50 מיליון עופות נדבקו בווירוס והיה צורך להרוג אותם כדי למתן את התפשטותו.
מבין כל אלו, 35 מיליון (כ-70%) מהעופות שנדבקו היו עופות מטילות ביצים, דבר שפגע קשות בתעשיית הביצים והוביל להידלדלות באספקת הביצים. אלו העלו בתגובה את המחיר והחנויות הגיבו בהתאם עם עלייה משלהן במחירים.
התוצאה היא, לפחות בארה”ב, שביצים הן כבר לא מקור החלבון הזול ביותר מהחי, ולעומת זאת חזה עוף כן. התקווה היא שהמחירים ירדו חזרה כשההשתלטות על הווירוס תהיה במלואה.
ובינתיים בישראל, המחירים של חלק ממוצרי המזון אומנם ירדו מעט אך הם עדיין נחשבים גבוהים יותר ממדינות ה-OECD וכן מדינות אירופה. אולי נוכל להתנחם בכך שאצלנו הביצים עדיין זולות יותר עדיין ממחירי חזה העוף – מחירי הביצים, לפחות אלו שתחת פיקוח עולות בין 11.1 ל12.1 ₪ לאחר ירידת המחיר ב3%, לעומת מחירי חזה עוף שנעים בין 12.90 ל-34 שקל (תלוי בחנות ובמשקל).
אולי באמת כדאי לעבור לגרמניה ולחיות ממילקי ופסק זמן.
תמונת שער: shutterstock.com