פתיחת עסק עצמאי קטן היא מאורע מיוחד וסופר משמח. מלבד ההתרגשות הברורה מאליה, היא חובה בתוכה גם לא מעט שאלות ביורוקרטיות שעלולות להיות מעט מעיקות – איך בכלל פותחים עסק עצמאי? איך עוסק פטור מוציא קבלות ללקוחות? איך מדווחים על ההכנסות שלנו למס הכנסה? ועוד. החדשות הטובות הן שהיום ניתן לעשות כמעט את כל הדברים אונליין ויחסית בקלות. בכתבה זו נעזור לכם להבין איך תוכלו לפתוח עוסק פטור אונליין, עם מינימום כאב ראש.
נתחיל מהבסיס: מה הדרישות בהן צריך לעמוד כדי להיות עוסק פטור?
עוסק פטור הוא עסק עצמאי עם מחזור הכנסות יחסית נמוך. נכון לשנת 2023, תקרת ההכנסות של עוסק פטור היא 107,692 ש”ח – מה שאומר שאם העסק שלכם יכניס 107,693 ש”ח – אתם כבר לא תיחשבו כעוסק פטור אלא כעוסק מורשה. כדאי לשים לב שמדובר בתקרת הכנסות ולא בתקרת רווחים, זה עלול להיות מבלבל לפעמים. הכנסות הן כל שקל שנכנס לכם לעסק, ללא התחשבות בהוצאות שלכם.
בנוסף לעמידה בתקרת ההכנסות, העסק שלכם צריך לא להיות ברשימת העסקים שמחייבים עוסק מורשה כמו עורכי דין, רופאים, יועצי מס, אדריכלים ועוד.
אז איך פותחים עוסק פטור אונליין?
קודם כל – עליכם לוודא שיש בידיכם את המסמכים הבאים:
- תעודת זהות
- טופס 821: בקשה לפתיחת תיק עוסק
- צילום של צ’ק או אישור ניהול ספרי חשבון בבנק
- טופס 5329: דו”ח פרטים אישיים והצהרה על מקורות הכנסה
לאחר שיש בידיכם את כל המסמכים, הנה מה שאתם צריכים לעשות כדי לפתוח את העוסק:
- שלב ראשון – מע”מ: עליכם להגיש את טופס 821 במע”מ באופן מקוון באתר רשות המיסים.
- שלב שני – מס הכנסה: עליהם להגיש את טופס 5329, גם כן באופן מקוון באתר רשות המיסים.
- שלב שלישי – ביטוח לאומי: עליכם לפתוח תיק באתר הביטוח הלאומי, בו תצטרכו לציין מחזור הכנסות צפוי (לצורך קביעת מקדמות התשלום לביטוח הלאומי). צפי ההכנסות יכול לחלוטין להיות הערכה בשלב הזה, אז אם אתם לא יודעים בדיוק כמה אתם עתידים להכניס זה בסדר גמור.
לאחר שעשיתם את כל זה אתם באופן רישמי עוסק פטור במדינת ישראל! השלב הבא זה להתחיל לדאוג לשאר הדברים – מערכת חשבוניות (עדיף שתהיה דיגיטלית לנוחות שלכם), מיתוג לעסק, ביסוס קהל לקוחות ועוד.
שיהיה לכם המון בהצלחה!
קרדיט תמונה PEXELS