אז ישבתם וקראתם כל מדריך אפשרי ברשת על אופנה, שעוני יוקרה וסטייל ואתם חושבים שאתם יכולים להיות סטייליסט או לפחות מומחי שעונים? מכירים ומכבדים את כל החוקים הלא כתובים של עולם השעונים ? הגורו אסף מספר חוקים בעולם השעונים שכדאי לכם להכיר – אבל עוד יותר כדאי לכם לשבור ולא לכבד …
כסף וזהב לא הולכים יחדיו
הקונוטציה הראשונה שעולה לרובנו בראש כשאנחנו חושבים על שילוב המתכות זהב וכסף היא שעונים של זקנים או דמות קיקיונית מאיזה סרט קומדיה שמשודר בשעות הלילה המאוחרות, אבל תראו לנו חובב שעונים אחד שהיה מתנגד לשעון טודור טו-טון או סאבמרינר טו-טון או .. נאוטילוס טו-טון?
שעונים טובים מגיעים רק מהיצרניות “הנחשבות”
לפני שנכנסים לויכוח מייגע על מי זאת בכלל יצרנית “נחשבת”, תרשו לנו לשבור לכם עוד יותר את הסטיגמה. עולם השעונים מבורך במגוון עצום של יצרניות שעונים, שמייצרות אינסוף שעונים, במחירים שווים לכל כיס ואתם לא חייבים לחפש רק אחרי מותגים מוכרים ויקרים. אתם תיהנו לא פחות משעון של יצרנית “פשוטה” לעומת שעון של יצרנית “נחשבת” ומעבר לכך שחשבון הבנק שלכם ירגיש הרבה יותר בנוח עם זה, גם אתם תוכלו להסתובב בנוחות יותר וללא חששות עם השעון. ותרשו לנו להוסיף, שדי נמאס לנו לראות עוד רולקס, תנו לנו קצת יצרניות שוויצריות שאנחנו לא כל כך מכירים …
גבר אמיתי עונד רק שעון אוטומטי
או גרסה נוספת של המשפט – גברים עשירים עונדים שעונים אוטומטיים. אוקיי. ספרו את זה לאומגה שמייצרת גרסאות קוורץ נהדרות של הסימאסטר, רולקס שייצרה שעוני קוורץ מצוינים, קרטייה שמשווקת שעוני דרס אלגנטיים או לונג’ין עם שעוני ה-VHP שלה עם מנגנוני קוורץ מהמדויקים בעולם. נכון שאנחנו תמיד בעד שעון אוטומטי ואנחנו לא יכולים להשוות את ההרגשה של הרוטור שמסתובב לכם על פרק היד כשאתם מזיזים אותה להרגשה שאתם מקבלים משעון קוורץ, אבל אתם לא צריכים להתבייש ללכת עם שעון קוורץ איכותי ומדי פעם מותר לכם להיתפס “חוטאים” בשעון קוורץ כזה או אחר …
אפשר לשפוט גבר לפי השעון שלו
בעוד גרסה – הרכב שלו, הנעליים שלו, העט שלו. או – תפסיקו להיות חומרניים כל כך וחלולים ותתחילו להעריך טעם טוב. אף אחד לא חייב לבזבז עשרות אלפי שקלים על רולקס, בטח כשיש אופציות תקציביות נהדרות מבית לונג’ין, אוריס ואפילו טודור, חברת הבת של רולקס ואתם לא צריכים (ורובנו גם לא יכולים להרשות לעצמנו …) פטק פיליפ לקוקטייל החגיגי שהחברה שלכם עורכת. חובב שעונים אמיתי יידע לכבד כל שעון בכל מחיר ובכל תקציב ולא ייכנס לכיס של אף אחד. חוץ מזה, אתם מוזמנים לראות את השעונים שעונדים כמה מהאנשים העשירים והחזקים בעולם ותאמינו לנו שתתפלאו לגלות שאתם מרשים לעצמכם שעונים יקרים יותר משל חלק לא קטן מהם …
שעון גדול יותר = גבר גדול יותר
בוקר טוב חברים. שמחים שהתעוררתם מהתרדמת הארוכה שהייתם שרויים בה. אנחנו נמצאים בשנת 2020 והאדם עדיין לא הגיע למאדים, אבל היי, יש לנו כבר אייפון 11. אם פעם כדי להיחשב “גבר” הייתם צריכים להסתובב עם משהו כמו שעון מעורר על פרק כף היד שלכם (פנריי או איזה ברייטלינג אימתני), היום אנשים קצת יותר אניני טעם ומבינים קצת יותר בסטייל ואופנה. סביר להניח ששעון עדין ואלגנטי יתאים לרוב האנשים הרבה יותר משעון בקוטר של 47 מ”מ ואל תשכחו שבשנות ה-40 העליזות של המאה הקודמת, 36 מ”מ נחשב לקוטר המקסימלי של שעון …
רוצים לדעת עוד על החוקים הכתובים והלא כתובים של עולם השעונים? רוצים להכיר טוב יותר את העולם הקסום של השעונים האוטומטיים? רוצים לדעת אחת ולתמיד מה זה שעון יוקרה? מוזמנים להרחיב את הידע שלכם בווטשגורו, מגזין שעוני היוקרה של ישראל.