אם גם אתם ממנשנשי האבטיחים בוודאי חוויתם לא פעם את מפח הנפש שנגרם כאשר פורסים אבטיח ומגלים שהוא בשל מדי או לא מתוק. יש אנשים שבוחרים אבטיח באמצעות החזקתו ביד אחת בעוד הם טופחים עליו ביד השנייה אבל מעניין כמה מהם באמת יודעים לפרש את הצליל הזה.
ראו גם: איך נראו פירות וירקות לפני שבייתנו אותם
במבחן הצליל אנו מחפשים צליל מעט חלול, אך הוא אינו אינטואטיבי ומי שלא רכש מיומנות בזיהוי הקול עלול ליפול בבחירת אבטיחים גם בשיטה הזו.
הנה השיטות האלטרנטיביות לדעת מהו אבטיח מעולה מבלי לחתוך אותו על פי חקלאים:
חפשו את הכתם הצהוב
יש לוודא כי קיים “כתם” צהוב על קליפת האבטיח. אותו כתם הוא האזור שעליו “ישב” האבטיח על הקרקע ולא נחשף לשמש בשדה. אם הכתם לבן, ייתכן שהאבטיח לא היה מספיק זמן בשמש.
חפשו את “קורי הרשת”
הרבה אנשים לא יודעים כי הפריית האבטיח נעשית על פי רוב על ידי חרקים, בעיקר דבורים. ככל שהרשת החומה מסועפת יותר, זה אומר שדבורים נגעו באבקני הפרח פעמים רבות יותר. ככל שההאבקה יותר רבה, הפרי יותר מתוק.
בדקו את ה”זנב”
זנב מיובש עלול להעיד כי האבטיח בשל. עם זאת, אם הזנב ירוק, ככל הנראה האבטיח נקטף מוקדם מדי והוא לא בשל.
קליפה ירוקה
הקליפה צריכה להיות בצבע ירוק ולא מבריקה, משום שזה עלול להעיד כי הוא עדיין לא בשל.
הצורה
זה לא משנה אם צורת האבטיח אליפטית או עגולה אך חשוב לוודא כי הצורה אחידה. כלומר, בלי איזורים שטוחים או לא אחידים.
כמובן שדרך ודאית לבחירת אבטיח מושלם היא לקנות אותו “על הסכין” או בחצאים.
בונוס: אבטיח צהוב
וזה האבטיח הצהוב, המכונה “קרימזון צהוב”, שמלבד הצבע הוא התאום הגנטי של האבטיח הרגיל.
מי שטעם אותו יודע לומר שהאבטיח הצהוב נושא טעם מתוק יותר, הדומה לדבש, לעומת האבטיחים הרגילים. אפשר להשיג את האבטיח הצהוב בשווקים בארצות הברית ובמקומות נוספים.