ההתנהגות הזו היא הסימן המקדים המוביל לגירושין וסביר להניח שאתם עושים אותה

האם תפסתם את עצמכם מגלגלים עיניים לעומת הפרטנר שלכם או נוטים לסרקזם חריף תוך כדי ויכוחים שמתלהטים? אלה התנהגויות קטנות שרק נראות תמימות אך מאחוריהן עלולה להסתתר בעיה לא פשוטה.

על פי החוקר ג’ון גוטמן, התנהגות שמשדרת בוז כמו גלגול עיניים, סרקזם ושמות מעליבים היא אמצעי החיזוי המוביל לגירושין

במשך 40 שנים, חוקר הפסיכולוגיה מאונירסיטת וושינגטון וצוותו במכון גוטמן חקרו אינטראקציות בין זוגות כדי לקבוע מהם הסממנים המקדימים לגירושין או כפי שגוטמן מכנה אותם, “ארבעת פרשי האפוקליפסה“. 

זלזול, מתברר, הוא הסימן המוביל, ולאחריו ביקורת, מגננה וניכור (ניתוק רגשי מהפרטנר שלך).

בין אם אתם מזהים את הסימנים המקדימים האלה בקשרים הזוגיים שלהם או חוששים מפני הופעתם, הנה כמה טיפים של מומחים שמאפשרים לכם להילחם בארבעת הפרשים על פי “האפינגטון פוסט”:

1. להבין שה”איך” יותר חשוב מה”מה”

זה לא מה שאתם אומרים אלא איך אתם אומרים את זה שעושה את ההבדל. לעתים קרובות הבוז מופיע בצורה של הטחת עלבונות, קנטור, סרקזם וגלגול עיניים. התנהגות כזו היא כמו רעל שמחלחל אל תוך הקשר, מערער את האמון והביטחון האישי שלכם במערכת היחסים ועלול להוביל אותה לסופה לאחר גסיסה איטית. הדרך להילחם בה היא לוודא שכל אחד מבני הזוג יישמע ויוכל להציג את הצד שלו באופן שיתקבל באמפטיה, גם אם לא בהסכמה.

כריסטין וילק, יועצת נישואין

2. להחרים את המילה “שיהיה” או “מה שתגיד”

כאשר אומרים מילים בנוסח “שיהיה”, “מה שתגיד” או “ווטאבר”, אתם למעשה מעבירים לפרטנר מסר שאתם לא מקשיבים לו, שדעתם לא חשובה ולא מזיזה לכם. זה הדבר האחרון שאתם רוצים להעביר לבן או בת זוג אהובים. יחס כזה, גם אם אינו בוז מפורש, הוא זרז כמעט ודאי לסופה של מערכת יחסים.

אהרון אנדרסון, מטפל משפחתי ויועץ נישואין

3. הימנעו מסרקזם ובדיחות פוגעניות 

הימנעו מסרקזם והערות כמו “ברור”, “שמענו עליך” וכו’ בנימה בוטה ומזלזלת. אל תתבדחו על חשבון הפרטנר שלכם ואל תכלילו אותם בגלל המיגדר שלהם (“זה כל כך התנהגות גברית טיפוסית מצדך” או “תפסיקי לחפור לי”. 

למל פיירסטון פלרם, יועץ נישואין ומשפחה

4. אל תחיו בעבר

רוב הזוגות מתחילים להפגין בוז זה כלפי זה בעקבות מטענים רגשיים שנבנו בהדרגה. כדי להימנע ממצב זה עליכם להקפיד על ערוצי תקשורת פתוחים לכל אורך הדרך. אם אתם לא מרוצים ממשהו פשוט תדברו, אל תאגרו. כמו כן, הכירו בלגיטימיות של הטענות של בן הזוג כלפיכם. גם אם לא תסכימו איתם סביר להניח שאלה יאפשרו לכם להיות פחות משוכנעים בלהט שהצדק כולו בצד שלכם.

ג’ודית ובוב רייט, כותבי הספר The Heart of the Fight: A Couple’s Guide to Fifteen Common Fights, What They Really Mean, and How They Can Bring You Closer

5. שימו לב לשפת הגוף שלכם

אם אתם מוצאים את עצמכם מגלגלים עיניים או מגחכים, זה עלול להעיד שמערכת היחסים שלכם היא בדרך למקום מסוכן. נסו לעשות הפרדת כוחות זה מזה בטרם העניינים יתלהטו מדי או נסו להתמקד בצדדים החיוביים של הפרטנר שלכם.

צ’לי פמפריי, יועצת מערכות יחסים

6. אל תגידו לפרטנרט “את/ה מגזימ/ה”

כאשר אתם אומרים לפרטנר שלכם “את/ה מגזימ/ה”, אתם בעצם אומרים להם שהרגשות שלהם לא חשובים לכם. במקום לומר להם שהם מגזימים, הקשיבו לנקודת המבט שלהם. נסו להבין מאיזה מקום הם מביטים ולמה הם מרגישים באופן הזה. יש סיבה רגשית לרגשות האלה”.

אהרון אנדרסון, יועץ

7. אם אתם מוצאים את עצמכם מפגינים בוז, עצרו ונשמו נשימה עמוקה

מודעות עצמית היא שלב ראשון חשוב לזיהוי הבוז. השלב השני הוא להבין איך הוא נראה לצד השני. כאשר אתם חשים צורך להפגין בוז, נשמו נשימה עמוקה, אמרו לעצמכם בשקט לעצור ונסו למצוא דרך אחרת להביע את הצד שלכם. בוז הוא הרגל מרעיל ממש כמו עישון או כסיסת ציפורניים אך אפשר להיגמל ממנו.

בוני ריי קינן, פסיולוגית  

תמונת שער: Bailey Weaver דרך פליקר

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן