מחקר חדש מגלה למה כדאי לכם לעזוב משרה תובענית בשכר גבוה

מאת: נטלי ריער, מנהלת תוכן בנושא עבודה וקריירה

שעות עבודה ארוכות אולי יזרימו לכם יותר מזומנים לכיסים, אבל כפי שמציע מחקר חדש – הן לא יהפכו אתכם לאנשים מאושרים יותר.

המחקר, אשר פורסם ב-Society for Personality and Social Psychology ביקש ממעל ל-4,600 משתתפים לענות על שאלות שנועדו לקבוע מה הם מעריכים יותר: זמן או כסף. התוצאה הראתה פיצול שווה פחות או יותר של התשובות, עם מעט יותר משיבים שתעדפו את הזמן על פני כסף.

החוקרים מאוניברסיטת בריטיש קולומביה בראשותו של אשלי ווילאנס, ניסו למדוד העדפות לטווח ארוך של זמן וכסף של סטודנטים, מבוגרים מועסקים, ואנשים מבוגרים. המחקר הראה כי אלו שגילו הערכה גבוהה יותר לזמן, לעומת כסף, חשו טוב יותר מאחרים. “חשיבה על כסף הובילה אנשים להערכת יעילות ועצמאות, אמר ווילאנס, “בעוד שהעדפת זמן הובילה אנשים לתעדף פעילויות חברתיות.”

המחקר, התמקד בהשפעות קצרות הטווח של מתן עדיפות לכסף לאורך זמן. המחקר מביא כמה דוגמאות. אם, למשל, מישהו מחליט לבלות שבת אחר הצהריים שלו בניקוי מרזבים, או לשלם למישהו שיעשה זאת במקומו. באמצעות זאת, ניסו החוקרים לקשר בין הנטייה הכללית של אנשים לתעדף זמן על פני כסף (או להיפך), ולהשוות אותו עם אושרם לטווח ארוך. החוקרים מכנים נטייה זו “אוריינטציית מדידת משאבים” (ROM).

תעדיפו לשלם פחות על הבית תמורת נסיעות ארוכות יותר?

המשתתפים קיבלו סקרים הכוללים שאלות שבחנו את ההעדפות שלהם. לדוגמא, שאלה אחת נשאלת אם המשתתף מעדיף בית זול עם נסיעות ארוכות, או נסיעה קצרה יותר, אבל דירה יקרה יותר. שאלה נוספת בהשוואת תוכניות לתואר שני, שיובילו לעבודה עם שעות ארוכות אך שכר גבוה, לעומת פחות שעות עם שכר נמוך יותר. שאלות אחרות רמזו על היתרונות החברתיים כשיש יותר זמן. למשל, לשלם יותר לקפה בבית קפה ידידותי. בסיום השאלות, המשתתפים נתבקשו לבחור בין קבלת פרס בסך 50$ במזומן לבין שובר בסך 120$ עבור שירות שחוסך עבורם זמן (כמו למשל, ניקיון).

מעניין לציין, כי גובה ההכנסה של המשתתפים לא השפיע על התשובות שלהם, כמו גילם – המבוגרים נטו יותר לתעדף זמן על פני כסף, לעומת הצעירים. זה הגיוני לגמרי שאנשים מבוגרים נוטים להעריך יותר את המשאב אשר ממנו יש להם פחות – דבר שניתן לומר גם על צעירים, בהקשר של כסף.  

“יהיה מעניין לבדוק אם העדפות זמן וכסף משתנות בהתאם לשינויים בחיים,” אומר ווילאנס, “כמו למשל, הולדת ילדים, חוויות טראומטיות, או לאחר פרישה.” כמו כן, המחקר מציע כי “שינוי ההתייחסות לזמן לעומת כסף בהתאם לנסיבות החיים, עשוי להשפיע בצורה משמעותית על המצב הפסיכולוגי לטובה.”

אך מדידת רמת האושר של בני אדם הינה דבר מסובך יותר ממדידת תעדוף של זמן וכסף. לכן, צוותו של ווילאנס מנהל כיום מחקר ארוך טווח, רב-שנתי על 4,000 תלמידים. ההערכה היא שה-ROM של האדם ישפיע על החלטות היום-יום, וכתוצאה מכך האושר של הפרט יוגבר בטווח הארוך. לדוגמא, ניצול זמן לטובת פעילות גופנית, או פעילויות חברתיות, עשוי להשתלם מבחינת תרומה לאושר האישי בעתיד. בריאות וכושר תורמים לבריאות, זה דבר ידוע, אך מחקרים מראים שגם רשתות חברתיות (לא פייסבוק, אמיתיות), חשובות לבריאות הכוללת. 

אז איך אפשר לנצל את המידע הזה לטובת האושר האישי? אולי, לעבוד פחות. ובמידה וזה לא אפשרי מבחינתכם, ווילאנס מציע דרכים נוספות. למשל, “לקנות” בחזרה זמן באמצעות העסקת מנקה לבית. אך במיוחד כאשר העבודה אינה גמישה, ואין אפשרות לשנות זאת, חשוב שנחשוב טוב על מה אנחנו עושים בזמן שלנו ובכסף. 

כתבת נוספות שעשויות לעניין אותך:

עבודה זמנית – כדאי או לא כדאי?

10 הדברים שזוללים לך את הזמן בעבודה

תמונה:  Monica Arellano-Ongpin via Flickr

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן