לרגל השנה האזרחית החדשה לא מעט אנשים משתפים במדיה החברתית את ההחלטות והיעדים שהגדירו לעצמם להשיג השנה. הפוסט שפירסמה מולי גלבריית’ די יוצא דופן לא רק בזכות הבאזז שיצר (15,000 שיתופים מאז ה-2 בינואר) אלא בשל העובדה כי גלבריית’ מתחייבת לא לעשות כלום.
בזמן שנשים מוטרדות, סובלות מדיכוי חברתי וחוטפות ביקורת ללא הרף על זכותן על גופן ולבצע הפלות, הגישה הזו בהחלט מרעננת.
לפוסט שהעלתה גלבריית’ ב-1 בינואר היא צירפה תמונה שלה בביקיני על החוף אך מה שהופך את הפוסט למעניין הוא הכיתוב הנלווה.
“זו לא תמונה של ‘לפני'”, היא כותבת, “כך נראה הגוף באחד מימי שלישי בחודש דצמבר, 2015. זו תמונה מהחיים”.
This is my body. This not a before picture. This is not an after picture.This just happens to be what my body looks…
Posted by Molly Galbraith on Friday, January 1, 2016
במקום לקוות שתשתנה, גלבריית’ מתחייבת בפוסט לעצמה לקבל את עצמה כפי שהיא.
כדי להמחיש עד כמה הגישה שלה חריגה אפשר לציין את הסקר שערכה דאב ב-2014 על דימוי עצמי, ובמסגרתו חוקרים גילו כי נשים יותר נוטות לומר דבר שלילי אודות עצמן במדיה חברתית בשיעור של 50% ביחס לגברים.
בפוסט גלבריית’ משתפת את הניסיון האישי המר שלה. היא מספרת כיצד הגוף שלה נפל קורבן לשיפוט וביקורת, חוויה שמוכרת לנשים רבות, למרבה הצער. מחקרים הראו כי 87 אחוז מהנשים והנערות הצעירות מאמינות כי הן נשפטות על פי ההופעה הפיזית שלהן ולא על פי היכולות שלהן. “השיפוטים האלה פלשו גם להערכה של יכולותיי כמאמנת כושר, כמו גם שווי כבן אדם, הן לחיוב והן לשלילה”.
היא מספרת כי היא מקבלת תגובות מגוונות: “חלק מהאנשים אומרים שהם ‘מוכנים להרוג’ בשביל גוף כמו שלי בעוד אחרים ‘יהרגו את עצמם’ אם יהיה להם גוף כזה”. גלבריית’ מצדה לא מתאמצת לשכנע כי יש לה גוף “טוב” או “רע”. היא מבקשת לקבל אותו כפי שהוא ולהמשיך הלאה וכך היא גם מייעצת לכל הנשים: בכנות, באומץ וקבלה עצמית.