טוב חברים יקרים, היום נלמד איך לתקן עוול היסטורי שלכם שחוזר על עצמו שוב ושוב. אתם תוכלו להפנים איך לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה. טוב, לא בדיוק אבל מתברר שחתכנו עוגות באופן שגוי.
פרסמו דרך “חורים ברשת” ותגיעו למאות אלפי ישראלים עם תוכן שעושה באזז. לפרטים>>
בטח חוויתם את הרגע הזה שאחרי שהתמוגגתם מהפרוסה ביום הראשון כאשר באתם לאכול מהעוגה ביום השני היא הייתה קשה מבפנים בצדדים הפתוחים.
אוקיי, לא ממש אבל תלמדו איך לחתוך את העוגה באופן מבריק, חכם, יעיל ומתמטי להפליא. כן, מתברר שעד היום חתכם את העוגה באופן קלאסי ומתבקש וכה מעוות.
ובכן, לא עוד! לפי הסרטון הבא, שעלה לפני שנה ושוב הפך ויראלי, תוכלו להבין שהכל מתחיל בחשיבה נכונה ובחיתוך כזה שישאיר את החלק הפנימי תמיד רך וטרי.
זה נראה כמו שיעור מתקדם לבוגרי חמש יחידות אבל אחרי כמה נסיונות תוכלו להיות מומחים ולהשוויץ בפני החברים שלכם ביום הולדת הבא.
מדובר בשיטה המיועדת לעוגות עגולות ומי שמעביר את השיעור המעלף הוא המתמטיקאי וכותב אלכס בלוס. האיש נעזר במכתב חכם שאיתר מ-1906! וכבר אז עלה על הטריק איזה גאון עם ראייה גיאומטרית מרשימה וכנראה גם עם חיבה לעוגות.
אלכס המלך יראה לכם איך פורסים עוגה
אז הנה לכם הדרך הנכונה לפי המדע וההיסטוריה וכעת רק נותר לי לבקש מכם לשלוח לי פרוסה קטנה, רק שאראה שהבנתם:)
הדרך הלא נכונה:
הדרך הנכונה שהמציא גאון מתמטי מהימים ההם בשם פרנסיס גלטון מ-1906