חוקר תיעד לראשונה ציפור נדירה יפהפיה להפליא אך מה שעשה אחר כך הצית דיון נוקב

כאשר מתבוננים ב-“Mustached Kingfisher” קשה להאמין שציפור כזו בכלל קיימת ושאין זו בובה ממיסה ורכה אבל כן, היא חיה ונושמת ואף תועדה אחרי הרבה מאמצים. עד כה נצפתה הציפור הזו שלוש פעמים ובכל המקרים היו אלה נקבות. כעת תועד לראשוונה גם הזכר וכפי שניתן לראות, הוא  מדהים.

פרסמו דרך “חורים ברשת” ותגיעו למאות אלפי ישראלים עם תוכן ויראלי מטורגט. לפרטים>>

כריס פילארדי, מנהל “Pacific Programs”, במוזיאון האמריקני להיסטוריה של הטבע, הוביל את צוות החוקרים המתעדים. הרגע הנדיר הזה קרה בוקר אחד כאשר הצוות שוטט ביערות ההררים באי “Sky Island” באיי שלמה במסגרת מחקר. כאשר הוא שמע קוקוקוקוקוקו הבין שזה הקול הייחודי של הציפור שלא תועדה אף פעם. עד עכשיו כמובן.

You are looking at the first-ever photos of a male moustached kingfisher!Chris Filardi is director of Pacific Programs…

Posted by American Museum of Natural History on Thursday, September 24, 2015

“זה היה כמו למצוא חד קרן”, הסביר לתקשורת בטלפון כולו נרגש, “זה לא ייאמן. אתה חולם על זה. אתה כמעט טועם את זה ולפתע זה שם”, “זו ציפור שחיפשתי עשרים שנה. אחת הציפורים הכי לא ידועות בעולם עמדה בפניי. כמו יצור מיתי שקם לתחייה”.

אז כמה נדירה היא? על פי ההערכות, בטבע קיימים בין 100 ל-1,000 פריטים בלבד. היא מכונה על ידי המקומיים “Mbarikuku” ואין ספק שהיא חתיכת יפיופה. הכתום והכחול, הפלאפיות. אין דברים כאלה. חבל שאין סיכוי להציץ מהחלון ולהיתקל בה.

סוף טוב הכל טוב, נכון? לא בדיוק. בכתבה שפורסמה באתר The Dodo מתברר כי פילארדי לא שיחרר את ה-Mustached Kingfisher אלא “אסף אותה”. בז’רגון מדעי מכובס משמעות הביטוי היא כי הוא הרג את הציפור לצורך “מחקר נוסף”.

מדוע החוקר לא הסתפק בצילום הציפור ושחרורה לחופשי? לא ברור אבל המעשה הזה הצית דיון סוער בקרב חוקרים ואוהבי בעלי חיים. איך נשמע לכם הביטוי “ראיתי ציפור רבת יופי ואז הרגתי אותה?” זה נשמע מופרך, מזעזע ובלתי מתקבל על הדעת אבל הפרקטיקה של גילוי והריגה אינה חדשה. זה לא אומר שהיא מקובלת.

תחום המחקר והשימור של בעלי חיים הוא עקוב מדם. יש מקום לחשב מסלול מחדש בעניין היחסים בין בעלי חיים לבני אדם (אנתרוזואולוגיה). מדוע אין מקום ליחס של חמלה ששומר על העקרון לעולם לא להרוג בעל חיים, בייחוד כשמדובר בפריטים נדירים בטבע? ומה ההבדל בין פילארדי שעשה את מה שעשה בשם “שימור הטבע” לבין אנשים כמו הצייד שהרג את ססיל האריה? האנשים שחוקרים את בעלי החיים הם הראשונים שצריכים לגלות חמלה שכזו.

 

הגשים חלום ותיעד את הציפור

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן