מאת: נטלי ריער, מנהלת תוכן בנושא עבודה וקריירה ב-AllJobs
כולם מעגלים פינות בקורות החיים. זה ידוע, וגם אנשי הגיוס מבינים שמדובר בצעד אותו עושים כמעט כל מחפשי העבודה כדי לעבוד על רושם ראשוני מוצלח יותר. כי הרי מהם בעצם קורות חיים, אם לא הקליק הראשון שלכם עם המגייס? עם זאת, גם כשמייפים את המציאות הקיימת, חשוב מאוד לזכור שלשקר אמיתי אין רגליים. וכמו שפרופיל שקרי באתר היכרויות בסופו של דבר יביא לדייט מאכזב, אותו הדבר נכון גם לגבי חיפוש עבודה.
רוצה שהמומחים שלנו יכתבו לך קורות חיים תותחיים>>>
משקרים בקורות החיים שלכם? הנה כמה סיבות שיגרמו לכם לחשוב פעמיים:
1.אם יעלה חשד – אתם לא תתקבלו לעבודה הזו
המגייס שפרסם את המשרה כנראה גם ציין במפורש מהן דרישות החובה וגם אילו כישורים הם רק בגדר יתרון. דרישה חשובה אותה לא נוהגים לציין ברוב המשרות, אך היא נבחנת לכל אורך תהליך הגיוס היא אמינות. אולי נראה לכם ששקרים נפוחים בקורות החיים אינם בולטים בקורות החיים שלכם, אך כדאי שתחשבו על כך שנית מכיוון שאנשי הגיוס בדרך כלל מיומנים בעבודה שלהם וכבר יודעים לאתר את הסימנים שידליקו להם את הנורה האדומה לגביכם. ומהרגע שבו הנורה האדומה דלקה אצל המגייס, היו בטוחים שייערכו וידויים נוספים לגבי המידע שסיפקתם.
2. בדיקת רקע פשוטה עשויה לחשוף את השקר שלכם
גם אם השקר שלכם לא נחשף בתחילת התהליך, יכול להיות שיתקשרו למעסיק הקודם שלכם ויגלו את חוסר האמינות שם. זה לא כדאי, והסיפור הבא עשוי לגרום לכם לחשוב בשנית:
מועמדת שניסתה לזייף המלצה, נתפסה בבושת פנים. למעשה, היא פוטרה ממקום עבודתה הקודם, אך ניסתה לטייח את העובדות וציינה טלפון של אחד ממכריה, וביקשה ממנו להתחזות למעסיק הקודם.
המגייס, ניסה לחייג לממליץ, וכשזה לא ענה לטלפון, הוא חיפש את הטלפון של החברה בגוגל, והגיע אליו דרך מזכירתו. במהלך השיחה ביניהם, המגייס הסביר שניסה להשיג אותו בטלפון הנייד, הנתונים אומתו והשקר נחשף. זה לא היה נעים.
קראו עוד – 10 אנשים מצליחים ששיקרו בקורות החיים שלהם והגיעו רחוק (וגם נתפסו בסוף)
3. כנראה שיהיה ראיון מקצועי – ואז, מה תעשו?
אם החלטתם לשקר בנוגע לידע המקצועי שלכם, הדבר עלול להבחן בשטח. במיוחד כשמדובר במקצועות טכניים הדורשים הבנה טובה של החומר, נהוג לנהל ראיון אחד אישי, וראיון נוסף, מקצועי. במהלך הראיון המקצועי, עשויות לעלות שאלות שמטרתן להבין אם תצליחו להתמודד עם בעיות טיפוסיות מיום העבודה. במידה ושיקרתם בצורה משמעותית לגבי רמת הידע שלכם, יהיה לכם ראיון רע.
ומה אם שיקרתם לגבי מוסד לימודים? אז יכול להיות, שהמראיין שלכם למד בדיוק באותו מוסד לימודים, ואז הוא יתחיל לזרוק לעברכם שמות של מרצים, קורסים ספציפיים… והנה לכם עוד ראיון שתרצו לשכוח.
4. כשתתחילו לעבוד, זה יהיה בעוכריכם
אוקיי, אז שיחקתם אותה. שיקרתם בקורות החיים וזה עבר מתחת לרדאר שלהם. אממה? התחלתם לעבוד, ועכשיו הגיע הזמן שתספקו את הסחורה. ואם המגייס לא קלט שמשהו לא מסתדר לו, האנשים שיעבדו אתכם באופן יום יומי אולי כן יקלטו.
יכול להיות שאתם חושבים שתצליחו ללמוד תוך כדי עבודה. אבל אולי לא. הכל תלוי בגודל השקר שלכם. אם רק מתחתם את גבולות הידע, אז אתם עדיין בגבולות של עיגול פינות וזה יכול לעבוד. אם שיקרתם ממש, זה ירדוף אתכם במקום העבודה החדש.
5. ולבסוף, אם תיתפסו, פשוט יפטרו אתכם
בסופו של דבר, אין מחיר למוניטין ולכבוד העצמי שלכם. אם יש לכם אומץ לשקר בקורות החיים, כדאי שתנסו לדמיין קודם את התרחיש שבו אתם נתפסים. האם תתמודדו עם זה? הנה עוד סיפור שיעזור לכם להחליט אם זה כדאי: מועמד התקבל לעבודה על סמך שקר עבה במיוחד – סיפר שיש לו תואר שני, כשבעצם, מלבד תעודת הנדסאי לא רלוונטית, לא היה לו עוד תואר. העובד, שהיה בחור כריזמתי ושאפתן, התקדם מהר באותה חברה ולאחר כשנתיים כבר ניהל מחלקה קטנה. הכל נראה מושלם, עד שהחברה זכתה במכרז ממשלתי לפרויקט מסוים, וכל העובדים שהיו אמורים לעבוד על אותו פרויקט התבקשו לספק צילומים של כל התארים שלהם. מיותר לציין כמה מביך היה לגלות את השקר הזה. וכמה מוניטין שנבנה בעמל רב, נהרס.
רוצים לעגל פינות בקורות החיים ולא יודעים איך? הנה כמה דוגמאות:
איך להסביר אי יציבות תעסוקתית בקורות החיים?
חופשת לידה שהתארכה? טיול שלא נגמר – כך מסבירים מצבים בעייתיים בקו”ח
יש לכם יותר מדי ניסיון לתפקיד? הנמיכו את קורות החיים