הנה האמת על חלב אלטרנטיבי “בריא יותר”

הרבה סוגי חלב נמכרים על המדפים ברשתות המזון ובבתי קפה וחופש הבחירה מעולם לא היה גדול יותר: חלב שקדים, חלב סויה, חלב קשיו וחלב קוקוס. האופציות מרובות אבל האם הן בריאות יותר? התשובה היא לא.

מה שמקומם זה שלפעמים הם יקרים יותר מקרטונים של חלב רגיל וללא הצדקה ממשית. מי שלוגם את החלב האלטרנטיבי הזה בטוח שעלה על הדרך הבריאה ביותר אבל מבט מעמיק יותר חושף תמונה קצת אחרת. 

חלב שקדים

על פניו, מדובר בחלב מושלם עטיר חלבון. הגשה ממוצעת של שקדים מכילה 160 קלוריות ו-6 גרם חלבון. הגשה ממוצעת של כוס חלב זה כוללת רק 2 אחוז שקדים וכמעט ולא מכילה חלבון. כלומר, בעוד החלב מכיל רק 30 קלוריות – טוב למי שבדיאטה – תמצאו רק גרם של חלבון, מה שלא ימלא אתכם ולא יתרום הרבה לשרירים שלכם. נוסף על כך, כל הוויטמינים במוצר, A ו-D, נוספו בתהליך הייצור.

חלב סויה

אמנם מדובר בחלב יקר מהרגיל אבל הוא עשיר בחלבון, 8 גרם בהגשה אחת, וגם בסידן. יש בו מעט שומן ו-6 גרם סוכר. היו טענות על “אפקט אסטרוגן” באפקט של חלב סויה בגוף אבל מחקרים לא איששו זאת.

היה אדם ב-2008 שסיפר שגופו קיבל מאפיינים נשיים לאחר ששתה לא מעט חלב סויה וברגע שהפסיק התסמינים נפסקו. אין כעת הוכחות שקיים בסויה משהו שיגרום לגברים להפוך לנשים אז תרגישו חופשי לשתות.

מה שכן, הוכח שצריכת סויה מתונה הגדילה במעט את הסיכון לפתח סרטן פרוסטטה. כמו כן, הסידן והוויטמין B נוספו לחלב סויה בתהליך הייצור.

חלב קשיו

חלב זה מכיל יותר קלוריות מאשר בחלב שקדים (60 בכוס לעומת 30 בכוס חלב שקדים) יש בו אותה כמות חלבון – רק גרם 1 – ו-7 גרם סוכר. כמו בחלב שקדים וחלב סויה, מוסיפים בתהליך הייצור את הוויטמינים וסידן. מדובר בחלב היקר ביותר מכל האלטרנטיבות.

חלב קוקוס

בניגוד למי קוקוס, הנוזל הנמצא בקוקוס ירוק וצעיר, חלב קוקוס זה הנוזל שנוצר כאשר ה”בשר” של הקוקוס החום התמוסס.

הודות לשמן העשיר, לחלב יש מראה וצבע קרמי עם טעם חמאתי אבל הוא גם עשיר בשומן. כוס חלב קוקוס מכיל 550 קלוריות (כמעט פי 5 מהכמות הנמצאת בחלב סויה או חלב פרה), 57 גרם שומן (קרוב לכמות שאדם בוגר אמור לצרוך ביום), 51 גרם שומן רווי ו-8 גרם סוכר. בכוס חלב קוקוס יש 6 גרם חלבון, מעט ויטמינים וסידן.

חלב פרה

מדובר בחלב היחיד ברשימה הזו שממש נחשב לחלב. השאר מקורו מצמחים. מכל סוגי החלב תמצאו בזה הכי הרבה סידן טבעי ואותה כמות חלבון כמו בחלב סויה, 8 גרם בהגשת כוס חלב.

יש בו יותר סוכר מאשר חלב קשיו או חלב סויה, כ-12 גרם הגשה בכוס. הוא עשיר בוויטמין B ובתהליך הייצור מוסיפים לו ויטמין D כדי לעזור לנו לספוג את הסידן. כמובן שמתנגדי החלב מספרים על סכנות בריאותיות. בקיצור, תעשו אתם את החשבון איזה חלב כדאי לשתות. רק לנשים כדאי לקרוא את הפוסט הזה.

תמונות דרך Shutterstock

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן