מכירים את הביטוי “חיי כלב”? ובכן, בקרוב זה ממש לא יהיה דבר רע. לא רע בכלל, אם להסתמך על הטרמינל הראשון לחיות אשר נבנה בימים אלה בשדה התעופה קנדי בניו יורק. המקום השווה יזכה לשם בהשראת תיבת נוח: “The Ark” ותהיו בטוחים, אתם תרצו להיוולד חתול או כלב בגלגול הבא כי ליצורים הפרוותיים יהיו תנאי לוקסוס, מקלחות, מסכי פלזמה, מסג’ים מרגיעים, מה לא. כ-70 אלף בעלי חיים יעברו בטרמינל בשנה והוא ייבנה בעלות 48 מיליון דולר. מדובר במקום שיכיל לא רק כלבים וחתולים אלא סוסים, פרות וכל יצור חי.
המקום יכיל סוויטות שוות ופרטיות והפינגווינים שלכם אפילו יוכלו להזדווג בשקט. יהיו פינות פדיקור לטלפיים, בריכות בצורת עצם וכל אטרקציה מלהיבה אחרת. בעליהם יוכלו לפקח עליהם ולצפות בהם בפעולה דרך מצלמה וזה כנראה שיא האוטופיה. השטח העצום הזה, 16,500 מטר מרובע, אמור להפוך לטרמינל הראשון לחיות כבר בשנה הבאה. היופי זה שאין שום אפליה כאן והמקום יטפל בכל חיה. משם הם יישלחו לכל מקום שעליהם להגיע. לרוב, בעלי חיים שמגיעים כעת לשדה תעופה נאלצים לעבור עיכוב רציני לפני שממשיכים הלאה. לסוסים לוקח כשלושה ימים כדי לוודא שאינם נגועים במחלות מדבקות אותן עלולים להעביר. כעת התנאים יהיו הרבה יותר טובים והטיפול מהיר.
כעת חיות יוכלו לטוס בהרגשה טובה יותר
המקום הזה נועד לתת לחיות הרגשה טובה ככל הניתן והוא בנוי בהתאם לכל צרכיהן. חתולים יוכלו לטפס על עצים ולשחק כאוות נפשם ולכל החיות תהיה גישה לקליניקה פתוחה 24 שעות ביממה. השטח מרווח ונעים והוא הרבה יותר ראוי והומני מאשר מה שמתחולל כיום כאשר טיסות הן הסיוט המוחלט לכל החיות. בעוד בני אדם יכולים לרבוץ במחלקה ראשונה החיות נדחסות בתת תנאים לפעמים. זה באמת היה עניין של זמן עד שמישהו ירים את הכפפה ויספק לבעלי חיים תנאים הולמים ואפשרות להפוך את זמן ההמתנה לנעימה ככל הניתן. המקום עוצב בהתאם לייעוץ שקיבלו ממומחים לבעלי חיים, וטרינרים וכל מי שמבין בתחום ויודע איך להפחית סטרס, כך אמר האדכריכל הראשי, קליף בולמן, מחברת “גנסלר”.
מדובר ללא ספק, באחד המהלכים היפים והתקדמים עבור בעלי חיים, עם מודעות גבוהה לצרכיהם הפיזיים ונפשיים. הבעיה היא שזה עולה כסף כמובן ולא מעט. לילה בסוויטה יכולה להגיע לאלך דולר ולכן כל מיני גופים ושירותים יצטרכו לשלם על זה אם בא להם לפנק את החיות. כמו כן, הם עומדים בפני אתגרים לא פשוטים כמו “איך להיפטר מכל הצואה”? הם שוקלים כל מיני פתרונות טכניים כדי להיפטר מהכל בבת אחת. בינתיים ניתן להתמוגג מהרעיון הנפלא ולתהות מתי בישראל? התשובה היא כנראה כאשר תיבנה רכבת תחתית.
חיי כלב מעולם לא היו טובים יותר
דרך The Guardian