לא בטוח שאתם רוצים לדעת מה מרכיב את הריח המיוחד של האוויר במטוסים

לידיעת הטסים: מכירים את הריח המיוחד הזה שמריחים ברגע שעושים צעד אחד לתוך כבש המטוס? זה מין ריח כזה שקשה להגדיר, שלא מריחים בשום מקום אחר פרט למטוסים.

למעשה, מדובר בקוקטייל של כמה חומרים וריחות שמתערבבים יחד לתמהיל מדוייק, שעד עכשיו בטוח שברגע שהרחתם אותו הוא התחבר לכם במוח לחופשות במקומות רחוקים, לשופינג ולכיופים אלא שלא בדיוק.

לריח הזה יש לו כינוי “חיבה” מתוק כזה: “אוויר מדמם”. כן, לא המצאנו את זה, לצערנו, זהו מושג אמיתי שמשתמשים בו בלא מעט תביעות של עובדי צוותי אויר כנגד חברות התעופה בטענה שמדובר באוויר מסוכן לבריאות, שאחראי למחלות ולבעיות רפואיות (חלקן פוגעות בתפקוד המוח). קשור לזה אפילו סינדרום ידוע שבוויקיפדיה פתחו עבורו ערך.

 אז ממה מורכב הקוקטייל הלא חביב בעליל הזה?

קפה:

נו, קפה זה ממש לא נורא, להפך זה דווקא ריח טוב, אבל יש לו נטיה מוזרה לא להתנדף ולהשאר באוויר לאורך כל הטיסה.

משקאות אחרים

למשל, מיץ עגבניות שמשום מה כולם פתאום ממש אוהבים כשהם במטוס, אבל אף פעם לא שותים כשנמצאים על היבשה, אלכוהול, משקאות מוגזים.

אוכל מטוסים

בכל המטוסים יש לאוכל הזה אותו ריח וטעם והוא תמיד פשוט לא טעים! בעצם, הדבר הכי טוב שאפשר להגיד על אוכל המטוסים הוא שבזכותו עוברות לכם כמה דקות מהטיסה בזמן שאתם משקיעים בפתיחה של כל האריזות הקטנות ובסידור שלהן כמו בטטריס על פני המגש הקטן, שעל השולחן המתקפל הקטן עוד יותר.

ניחוחות מחדר השירותים

המממ, אין דרך יפה להגיד את זה אבל לקוקטייל הריחות מצטרפים ריח הצואה של הנוסעים יחד עם החומר האנטיספטי שמפוזר בשירותים במטרה לנטרל אותו.

עור, פלסטיק, שטיחים וכולם כולם די מלוכלכים

 בדיוק כמו במכוניות – למטוס חדש יהיה את הריח החדש הזה של פלסטיק ועור חדשים דנדשים ולמטוס ישן יהיה ריח של חומרים ישנים ומשומשים. למעשה, הם לא רק משומשים, הם גם מלוכלכים כי סטנדרטי הניקיון בחברות תעופה לא יכולים להיות גבוהים כשמנסים לדחוף כמה שיותר טיסות בלו”ח זמנים צפוף… ברוב המטוסים חולפים חודשים רבים בין ניקיון יסודי אחד לשני.

חיידקים

טוב, האמת היא שבמטוסים יש דווקא מסנני אוויר שמטרתם לטהר אותו מחיידקים, כך שרמת החיידקים איננה גבוהה יותר מכל משרד בבניין משרדים ממוזג וטיפוסי.

חרקים וטפילים

 כדי לעמוד בתקנות הקפדניות, נוהגים לרסס במטוסים ספריי נגד חרקים בין טיסות. תאמינו או לא, במדינות מסויימות אפילו מרססים כשהאנשים כבר יושבים במושביהם (קובה ומדגסקר, למשל).

כימיקלים רעילים

הגענו לדובדבן שעל הקצפת- חומרים רעילים שמגיעים מהמנועים, מהדלק ומהגזים שמשחררים מטוסים אחרים עוד לפני ההמראה.

בושם:

אם הגעתם עד לכאן, הנה לכם חיזוק חיובי ואף ריחני – אל תשכחו שרוב האנשים מגיעים לשדה מבושמים ואז בדיוטי פרי מנסים על עצמם עוד אי אילו ריחות של בשמים נוספים. בנוסף, בחברות תעופה מסויימות נוהגים לפזר ספריי ריח בכדי לבשם את האווירה.

בקיצור, מהו המתכון לריח המטוסים? קחו מגוון של חומרים לא קשורים, הוסיפו להם כמה כימיקלים “משובחים”, ערבבו אותם היטב בתוך מקום סגור ועכשיו התחילו להזרים אותם במחזוריות בתוך המטוס יחד עם אויר מבחוץ, שבדרך עבר בחדר המנועים ואל תשכחו לא לקחת לריאות כי האוויר הזה לא טרי וגם לגמרי לא צלול.

לא יודעים מה איתכם, אבל אנחנו נשארים בארץ!

תמונה: shutterstock

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן