איך אתם אוכלים את ארוחת הבוקר שלכם. חוטפים משהו ביד ובורחים החוצה? יושבים בנחת עם העיתון ונהנים מארוחה עשירה (מי קורא עוד עיתון?). פעם אמרו שארוחת בוקר היא התזונה הכי חשובה ביום אך מחקר שפורסם לאחרונה הטיל בכך ספק, ולא מעט מאיתנו בכלל אוכלים את הארוחה הרצינית הראשונה שלנו בצהריים, אחרי הקפה. מה שבטוח, גם אם אתם חושבים שאתם בסדר גמור, יש בוודאות משהו שאתם עושים לא נכון.
ראו גם: מה אנשים אוכלים לארוחות בוקר ברחבי העולם
1. אתם מטגנים ביצה במחבת?
בשביל מה, לא חבל ללכלך כלים מיותרים?
הפתרון – קחו ספל עמידה למיקרוגל, שמנו אותה קלות בשמן, שקשקו לתוכה ביצים והכניסו למיקרו בין דקה לשתי דקות – תלוי במכשיר. הביצה יוצאת אוורירית ורכה.
טיפ שלי – במחבת יותר הרבה יותר טעים
2. אתם פותחים את קופסת הדגנים מלמעלה?
אנשים תמיד מתפלאים מחדש שבסוף הקופסה נמצאים כל הדברים הטובים ו/או הפירורים.
הפתרון – היפכו את השקית או את הקופסה כולה ואז תפתחו אותה. כל החתיכות הגדולות, הפירות, הצימוקים והדברים הטובים שמתרכזים בתחתית, ייתמזגו עם התכולה וככה לא תישארו עם תחתית מלאה פירורים
טיפ שלי – הכי שווה לעשות את זה בדגנים עם הפירות
3. אתם שותים קפה ואוכלים יוגורט בבוקר?
מאחר ובבוקר כל דקה חשובה תוכלו לשלב בין השניים ולהשתמש בדקות שהתפנו לכם, לעוד כמה דקות יקרות מפז של שינה.
הפתרון – כדי לקצר את התהליך, הכינו לכם משקה משביע – שפכו את הקפה, היוגורט, קרח וממתיק כלשהו לבלנדר ויש לכם שייק מעורר וטעים, להתחיל איתו את היום.
טיפ שלי – אפשר גם עם שוקולית.
4. האם אתם שופכים את הדגנים ישירות מהקופסא?
מי שמצליח לשמור את הדגנים בתוך הקערה ולא נשפך לו מהצדדים, מקבל נקודה. וחוץ מזה, איך תדעו ששמתם מספיק?
הפתרון – תשמרו בתוך הקופסא כף מדידה. אם אתם אוכלים דגנים על בסיס יומיומי, פשוט תשאירו את הכף בקופסא.
טיפ שלי – כוס חד פעמית יכולה לבצע את העבודה.
5. אתם שופכים את הדגנים לפני החלב?
ואז בסוף אכילת הדגנים, נשארת לכם קערה מלאה בחלב שאו שאתם שותים אותה וחוטפים כאב בטן, או שופכים לכיור ואז חבל על החלב.
הפתרון – שיפכו קודם את הדגנים בכף מדידה( ראו סעיף קודם) ומעליהם, מיזגו את החלב. הרבה יותר קל לשלוט במינונים בצורה הזאת
טיפ שלי – הכי טעים החלב בסוף
6. אתם אוכלים דגנים בקערה?
אם הגעתם עד לכאן, אז קראתם את הסעיפים הקודמים שמתייחסים למינונים. למה למלא קערה מלאה, שתגרום לנו לכאב בטן על הבוקר?
הפתרון – תאכלו בספל. ככה תדעו שהמינון הוא בדיוק מה שהגוף שלנו צריך- לא יותר מדי ולא פחות מדי.
טיפ שלי – מספיק כבר עם הדגנים!!!
7. האם אתם מכינים ביצים בכל בוקר?
זה בטח לוקח זמן ובבוקר חבר’ה, אין לנו זמן מיותר לבזבז.
הפתרון – שמנו תבנית מאפינס במעט שמן, שיברו מספר ביצים לקערה ותקשקשו אותן עם מזלג, שיפכו כמות אחידה לכל שקע, הכניסו לתנור ל-180 מעלות לבערך 20 דקות. עטפו ברדיד אלומיניום ובכל יום תוכלו לחמם מנה נפרדת של ביצה.
טיפ שלי – אני מציירת את הגבול שלי בביצים מחוממות.
8. אתם אוכלים יוגורט בכפית?
לפעמים אין לנו תאבון בבוקר, אבל עדיין חייבים לאכול משהו קטן כדי להתחיל את היום.
הפתרון – הכניסו מקל ארטיק/שפאדל/כפית למרכז היוגורט, הקפיאו ובבוקר תוכלו לאכול פרוזן יוגורט TO GO. אם היוגורט מכוסה בנייר עבה מספיק, אפשר ליצור ממנו כפית ולאכול איתו את מה שנשאר בתחתית
טיפ שלי – זירקו פנימה פירות טעימים כמו תותים, דובדבנים, אוכמניות או צימוקים. אחלה פרוזן יוגורט.
9. אתם מכינים פנקייק במחבת על הכיריים?
למי יש זמן להתעסק בטיגון על הבוקר ושלא נתחיל לדבר על המטבח המבולגן שנשאיר אחרינו.
הפתרון – ממש כמו הסעיף עם הביצה, רק עם בלילת פנקייק. שמנו תבנית מאפיס, שיפכו כמות מדודה של בלילה והכניסו לתנור. תודו שהטיפ הזה מעולה
טיפ שלי – אפשר על אותו עיקרון להכין גם מיני פשטידה עם ירקות.
10. אתם אוכלים משהו קליל כמו צנים עם ריבה?
זה מעולה, אם לא איכפת לכם ‘לדחוף’ לגוף 100 אחוזי פחמימה על הבוקר.
הפתרון – פרוסת לחם או צנים עם גבינת שמנת, חמאת בוטנים או אפילו נקניק דל שומן, ישמרו על הגוף שלך מירידות סוכר בהמשך היום. אין שום בעיה לאכול ארוחת צהריים בבוקר, אבל זוהי בעיה רצינית לאכול על הבוקר, כל כך הרבה סוכר, אומרת התזונאית קארי גלסמן.
טיפ שלי – ממרח אבוקדו. גם טעים, גם סופר בריא.
11. אתם אוכלים יוגורט בטעם פירות?
כמו הסעיף הקודם, לא כדאי לאכול כל כך הרבה סוכר על הבוקר והיוגורטים בטעמי פירות, עשירים בסוכר.
הפתרון – גלסמן מציעה להוסיף ליוגורט טבעי או יווני פירות, אגוזים, תבלינים וכל מה שלא עתיר סוכר וטעים לכם.
טיפ שלי – סילאן או דבש, מסתדרים יופי עם יוגורט.
12. אתם פורסים פרוסות של בננה על צנים עם חמאת בוטנים?
אנחנו בישראל ולא באמריקה. לרובנו אין את טירוף חמאת הבוטנים שיש להם, ובכל זאת…
הפתרון – כדאי לכם לנסות בכל זאת משהו ממש טעים. קחו לחמניית נקניקייה (הארוכות). מירחו שכבה של חמאת בוטנים והכניסו בננה שלמה ללחמנייה, כמו שמניחים נקניקייה. אחלה פיתרון לארוחת בוקר, שהיא ממש פצצת אנרגיה בריאה.
טיפ שלי – במקום חמאת בוטנים, אפשר למרוח ממרח חלווה ללא סוכר.
13. אתם שותים מיץ סחוט?
גלסמן אומרת, שאחרי שנת לילה ארוכה, הגוף שלנו מיובש וזקוק לנוזלים.
הפתרון – מים. המיצים וביניהם הטבעיים, עתירים בסוכר. אתם צריכים לשתות המון מיץ, כדי להגיע לכמות הנוזלים הנדרשת, מה שאומר שעל הדרך תכניסו לגוף שלכם כמות עצומה של סוכרים.
טיפ שלי – הכניסו לתוך קראף של מים פרוסות לימון, נענע או אפילו פרוסות של פירות שאתם אוהבים במיוחד והכניסו למקרר. כך יהיו לכם מים טעימים, מרעננים וזמינים לכל זמן שמתחשק.
14. אתם מכינים סמוד’י (שייק) עם הרבה קרח?
זה נכון שהקרח נותן למשקה תחושת נפח, אבל הוא גם מפחית מהטעם
הפתרון – הקפיאו את הפירות שאתם רוצים להכניס לשייק כמו תותים, בננות, מלון ועוד ובעוד הם קפואים, הכניסו אותם לבלנדר. ככה המשקה יקבל מקסימום טעם עם מינימום קרח.
טיפ שלי – פירות קפואים עם מעט חלב, ייתנו לכם מילקשייק בריא וטעים.
15. אתם לא אוכלים ארוחת בוקר?
חשבו על העובדה שבזמן שישנתם, הגוף שלכם היה בצום. ככה אתם רוצים להתחיל את היום שלכם, בצום? אז אל תתפלאו שלקראת הצהריים אתם עצבנים, מורעבים ורעבים כמו זאבים.
טיפ שלי – קחו חטיף אנרגיה או פרי בתיק ותאכלו בדרך לעבודה. לאט לאט, הגוף שלכם לא יוותר לכם על ארוחת בוקר. ואל תנסו להתווכח עם הגוף שלכם, הוא יודע הכי טוב, מה טוב בשבילכם.